• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović: Imamo kapacitet za titulu, samo..

Trener Crvene zvezde ne može u potpunosti da označi razloge lošeg starta, ali apeluje na upravu da se što prije složi i pruži ekipi podršku.

 Stojanović: Imamo kapacitet za titulu, samo.. Izvor: MONDO

Slaviša Stojanović odveo je 20 prvotimaca na Zlatibor na mini-pripreme, naravno, u autobusu nije bilo fudbalera koji su angažovani u reprezentacijama.

Paradoks situacije u kojoj se nalazi konkretno šef stručnog štaba, ogleda se u tome što bi mogao da bude smijenjen u narednih nekoliko dana, prije povratka ekipe u Beograd, predviđenog za 15. oktobar!

Može li onda slovenački strateg na pravi način da radi sa uzdrmanom ekipom, koja je od moguća 24 boda osvojila svega 13 i ima dva poraza u posljednja tri kola?

"Moram to da izbijem iz glave i da radim maksimalno pošteno, do posljednjeg dana ovdje. Sve te stvari su predočene i meni, ali odluka je na drugima i ja to prihvatam", rekao je Stojanović novinarima uoči polaska na put.

Prethodne mini-pripreme na Tari nisu imale željenog efekta, ali trener crveno-bijelih vjeruje da će ovog puta "krenuti", jer, "slabije od ovog skoro da i ne može".

Da li je igračima potrebna pomoć psihologa?

"U prvom redu je potreban iskren razgovor. Da vidimo da li je za njih breme rezultata i pritisak navijača toliko veliki da oni ne pružaju ono što vidimo tokom nedjelje na treningu i što vidimo na nekim drugim lokacijama, recimo, na pripremama u Švajcarskoj i Sloveniji. Slika tamo je totalno drugačija od onog što pokazujemo u prvenstvenim mečevima. Za analizu je zašto je to tako".

Nejc Pečnik u Sloveniji je izjavio da se igrači plaše Delija?

"Nisam se čuo sa njim, niti sam čitao izjave. Ali, kažem, trebalo bi iskreno da popričamo među sobom, da utvrdimo razlog te anomalije, takvog pada... Da u petak sve stoji, u nedjelju više ne stoji, pa je u utorak opet sve na svom mjestu. Na utakmicama to vidimo rijetko kad, ili vidimo parcijalno. Bude 20-30 minuta dobre igre, pa onda 15 minuta totalnog mraka".

Da li bi trebalo da u tim razgovorima učestvuje i neko od vodećih ljudi kluba?

"Vjerovatno će doći i neko od njih, kada reše stvari tamo 'gore', ali neka dođu što prije, da znamo šta i kako, da uspostavimo hijerarhiju i model po kome funkcionišemo kao klub. To je prijeko potrebno. Ja sam to želio i ranije, ali bilo je toliko turbulentnih stvari da se prioritet pomjerao na druge probleme. A, ovo je u principu najveći prioritet - da se postavi 'piramida', da se zna kako mi funkcionišemo na terenu, kome odgovaramo i ko diktira pravila".

Jedan od potpredsjednika izjavio je da za slabe rezultate nisu krivi ni trener, ni igrači, nego uprava?

"Meni zbog toga nije ništa lakše. Neka oni obrazlože zašto je tako... Svjestan sam svoje odgovornosti i ne želim da upirem prstom na bilo koga. Na kraju krajeva, mi igramo... Možda moji pristup i filozofija ne funkcionišu idealno u ovom okruženju, možda je potrebno da nešto promijenim kako bismo na kraju dobili adekvatan rezultat".

Da li ste očekivali da ćete imati ovakvih problema u nekadašnjem prvaku Evrope?

"Rezultati su uvijek najvažniji, ali možda je i dobro kada ih nema, jer rezultati mogu da zataškaju probleme. Mora da se utvrdi da li je problem u struci? Ako jeste, onda je to lako riješiti. Ako su problemi dublji i na širem nivou, onda to ne mogu da riješe treneri i igrači".

Zvezda je od 2006. promijenila čak 17 trenera. Kako bi ovdje prošli Žoze Murinjo i drugi cijenjeni evropski stručnjaci?

"Da je specifično - jeste. Zahtjevi su veliki, borimo se za titulu, ali ako se borimo za titulu, onda mnogo toga mora da se organizuje na samom startu".

Rekli ste da se crta podvlači na kraju. Vjerujete li da Zvezda ipak može do titule?

"Potrebno je mnogo rada i discipline. Igrački kapacitet sigurno imamo. Deficitarni smo na poziciji štopera, koja nam je trenutno rak rana, ali ne smijemo svu krivicu da svalimo na te momke. Moramo da pokažemo i kreaciju na sredini, da dajemo golove... Vjerujem da ova ekipa to može, samo malo da se slože stvari".

Problem u užoj odbrani crveno-bijelih postoji od ljetos. Slaviša Stojanović kaže da je imao konkretne prijedloge u pogledu pojačanja, da ti predlozi nisu realizovani, ali da ne želi traži krivce za to niti da mu to bude alibi za neuspjehe.

"Da smo imali dobar štoperski tandem, bodovni saldo bi bio mnogo ugodniji, možda bismo čak dogurali do Lige Evrope. Nije bilo tako, imamo to što imamo i sada moramo da utvrdimo koja su dvojica najkompatibilnijih igrača. Što se tiče pojačanja, crta je podvučena do zime".

Trener Zvezde dodao je da rješenje mora da se nađe u postojećem sastavu i to što prije. Ne bježi ni od toga da štopera igra neko kome to nije osnovna pozicija...

"Pošto smo često niski u drugim linijama tima, a uz to nismo dobri u prekidima, potreban nam je visok igrač, koji će da anulira taj nedostatak. Imamo 10 dana da to riješimo".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC