• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Oprezno do pobjede

Još dva koraka dijele Bosnu i Hercegovinu od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

 Sušić: Oprezno do pobjede Izvor: MONDO

Prvi, onaj na papiru lakši korak je u petak, kada u Zenici gostuje nejaki Lithenštajn, koji je tim Safeta Sušića u prvom meču pobijedio postigavši osam golova.

"Prvu utakmicu protiv Lihtenštajna smo davno zaboravili i rijetko se desi da jedna ekipa da osam golova. Poslije te utakmice Lihtenštajn je iz sedam utakmica primio samo 11 golova. Samo su protiv nas primili osam golvoa. Ovaj put će biit puno teži posao", smatra selektor Bosne i Hercegovine.

"Moramo što prije dati gol da ne bude nervoze. Igraćemo ofanzivno, slično kao protiv Slovačke. Sama činjenica da ćemo izaći s najboljom ekipom govori koliko tu utakmicu ozbiljno shvatamo i koliko respektujemo protivnika. Kada bih stavio tri ili četiri nova igrača, a neke odmarao za drugu, igrači bi shvatili da je to već dobivena utakmica i to bi nam se moglo odbiti od glavu. Ukoliko budemo imali dobar rezultat na poluvremenu će biti izvršene tri izmjene, ali nikoga neću štediti za utakmicu protiv Litvanije".
Od Vedada Ibiševića očekuju se golovi.

"Svjesni smo važnosti utakmice, puno je bolje da se ne osvrćemo na rezultat u Grčkoj i da sigurno, rutinski riješimo ove dvije utakmice u svoju korist. Ima određenog pritiska, ali imamo dosta iskustva. Dosta igrača igra u vrhunskim klubovima i znaju se nositi s tim pritiskom", rekao je Vedad Ibišević.

(MONDO, foto:sportsport.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC