• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha pred Japan: Možemo bez 11 igrača

"Zakeroni je moj nekadašnji trener i veliki prijatelj. On je bio, dobro sam zapamtio, pravi učitelj fudbala", kaže Siniša Mihajlović.

 Miha pred Japan: Možemo bez 11 igrača Izvor: MONDO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je, dan prije utakmice sa Japanom, da mu nedostaje 11 igrača, ali da će uprkos tome, oslabljeni nacionalni tim učiniti sve da pobijedi goste u Novom Sadu.

"Nedostaje nam 11 igrača koji su ranije bili na spisku, zbog povreda ili saradnje sa mladom reprezentacijom. U svakom slučaju, vjerujem da će igrači koji izađu na teren dati sve do sebe da ostvarimo cilj i pobijedimo selekciju Japana", rekao je Mihajlović.

Mihajović je istakao da je Japan odličan protivnik, koga sa klupe predvodi Alberto Zakeroni.

"Zakeroni je moj nekadašnji trener i veliki prijatelj. On je bio, dobro sam zapamtio, pravi učitelj fudbala. Jedan od najboljih italijanskih trenera. Pristao je dva puta, na moj poziv, da dođe u Srbiju i održi predavanje na Školi za trenere Fudbalskog saveza Srbije. Gledao sam japanski tim na utakmici protiv Italije. Sjajni su bili 60 minuta, vodili 2:0, a potom izgubili zbog neiskustva. Vidi se, ipak, da je na čelu tima italijanski trener", dodao je Mihajlović.

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović rekao je da ne razmišlja da li će dostići Stankovića, iako je do sada odigao 64 utakmice za nacionalni tim.

"Svako ima svoju karijeru i svoje ciljeve. Ponavljam stalno da bih volio da igram u reprezenatciji dok god to zaslužujem. Dejan je likom i djelom pokazao koliko znači za naš fudbal. Pomjerio je granice, vjerujte - do nemogućeg. Nemoguće bi bilo kopirati ga iako ćemo svakako u budućnosti pokušati da budemo vođe reprezentacije po uzoru na njega. Tu prije svega mislim na način na koji je bio vođa na terenu i kako je prihvatao mlade igrače koji tek ulaze u reprezentaciju", rekao je Ivanović.

Lijevi bek Mančester Sitija Aleksandar Kolarov kazao je da se dobro sjeća kako je Stanković pomagao mladima koji su ulazili u reprezentaciju.

"U vrijeme mog ulaska u A reprezentaciju Stanković je bio afirmisan i potpuno ostvaren fudbaler u klubu i reprezentaciji, a radio sve da bi se mi, mladi, lakše prilagodili onom što nas čeka u reprezentaciji. Učio nas je da imamo prave ciljeve, kao da se ponašamo u kom trenutku", rekao je Kolarov i dodao da bi volio da se oktobarski termin zaključi pobjedom nad selekcijom Makedonije.

Utakmica između Srbije i Japana igra se sutra od 17.30 na stadionu Karađorđe u Novom Sadu, dok je meč sa Makedonije na programu 15. oktobra u Jagodini.

(MONDO/Tanjug, foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC