• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Babić i Jovanović umjesto Ružića

Na sjednici Upravnog odbora FK Partizan izabrana dvojica novih potpredsjednika - Ratomir Babić i Duško Jovanović.

 PARTIZAN: Babić i Jovanović umjesto Ružića Izvor: MONDO

Dvadesetak dana pošto je Branko Ružić zbog obaveza u političkom životu podnio ostavku na mjesto drugog čovjeka fudbalskog kluba Partizan, upravni odbor crno-bijelih na tu funkciju je imenovao dvojicu svojih članova.

To su dugogodišnji klupski funkcioner Ratomir Babić i prvi čovjek kompanije "Sava osiguranje" Duško Jovanović.

U periodu od Ružićeve ostavke do sjednice UO održane u četvrtak, jedini potpredsjednik šampiona Srbije bio je Mile Jovičić.

Na sjednici, koja je trajala oko tri sata, bilo je još riječi o aktuelnim problemima, radu uprave i sportskog sektora, a jedna od glavnih tema bilo je zauzimanje stava u slučaju vlasništva nad stadionom u Humskoj ulici.

Fudbalski klub na tom polju će djelovati koordinirano sa Sportskim društvom Partizan, a konkretnije poteze trebalo bi očekivati sljedeće nedjelje.

Zanimljivo je da se u sportskoj štampi u četvrtak ujutru mogla pročitati izjava Ratomira Babića, po kojoj on izričito tvrdi da neće biti novi potpredsjednik!

"Nisam bio mnogo zadovoljan takvim prijedlogom, ali su nas ubijedili. Svi bi voljeli da budu tu kad je lijepo, ali treba biti tu kada je teško", rekao je Babić okupljenim novinarima i prenio neke od zaključaka sa sjednice.

"Hoćemo da napravimo presjek stanja, da u narednom periodu izađemo pred javnost i kažemo gdje se nalazimo i kakva je finansijska situacija. Nadležna služba će vrlo brzo pripremiti sve podatke. Kako je rekao (generalni sekretar) Darko Grubor, manje je loše nego prošle godine u ovo vrijeme".

"Moramo da formiramo Sekretarijat, koji će moći brzo da donosi odluke, da se spremamo za ono što će doći na sportskom i finansijskom planu, oko stadiona, privatizacije... Da bismo došli do pravih rješenja, moraćemo da pojačamo rad i budemo aktivni učesnici".

Babić je odbacio svaku pomisao da je Vuku Rašoviću ugrožena pozicija šefa stručnog štaba, a demantovao je i da će se Ljubiša Tumbaković vratiti u Partizan i preuzeti neku od vodećih uloga.

"Analizirali smo situaciju u kojoj se nalazi tim. Rekli smo da je teško, da smo mi, kao uprava, tokom kvalifikacija za Evropu pogriješili kasnim dovođenjem igrača. Igramo slabo, ali na stručnom štabu i igračima je da naprave to što treba. Idu nam teške utakmice, ide nam derbi, Kup u kome smo izvukliu teškog protivnika, gostujemo u Nišu..."

"Tumba je bio u klubu, ali to je bila samo posjeta. On ima ambicije da radi nešto drugo, ne možemo da ga angažujemo za ovaj posao... Za nas je veliki hendikep ostavka Branka Ružića. Trenutno imamo 13 članova UO, po Statutu možemo da kooptiramo još dvojicu i to ćemo vrlo brzo učiniti".

Babić je apelovao na medije da objavljuju samo tačne i provjerene informacije iz Partizana, tako da ne dolazi do zabuna kao kod transfera Marka Šćepovića u Olimpijakos.

"Pisalo se da je otišao za 3,6 miliona evra, a mi smo za njega uzeli samo 600.000!"

BOLI GLAVA OD DECE I RODITELJA
Partizan ove godine ima velikih problema sa svojim talentovanim igračima, odnosno njihovim roditeljima, sa kojima često ne može da pronađe zajednički jezik. UO kluba misli da ima rješenje...

"Napravljen je dogovor kako da se prevaziđe situacija sa maloljetnim igračima, koji ne žele da potpišu profesionalne ugovore. Pokušaćemo da uz pomoć FSS pronađemo zajednički jezik sa ostalim klubovima i da roditelji više ne mogu da ucjenjuju".

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC