• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajko neće golmanske dresove, samo fudbalske

Golman Crvene zvezde Boban Bajković branio je u porazu od Čukaričkog u trećoj garnituri dresova za fudbalere, jer mu se ne dopadaju dvije golmanske.

 Bajko neće golmanske dresove, samo fudbalske Izvor: MONDO

Fudbaleri vode računa o svom izgledu i pritom su sujetni. To nije sporno...

Ali, da li fudbaleri, pored čvrstog ugovora između kluba za koji igraju i tehničkog sponzora (u ovom slučaju Crvena zvezda i Puma) smiju i mogu da biraju u kojim će dresovima, kada i gdje, izaći na teren.

U današnjoj Crvenoj zvezdi je to moguće.

Golman Boban Bajković, vjerovatno nezadovoljan izgledom prve i druge kombinacije dresova namijenjene za golmana, zatražio je i od nekoga u klubu dobio odobrenje da na utakmicu 8. kola Superlige između Čukaričkog i Crvene zvezde (završeno 2:0) izađe u trećoj odjevnoj kombinaciji namijenjenoj za igrače!?



Bajko je na Banovom brdu branio u teget dresu, koji je posliuje crveno-bijelog i potpuno crvenog, treća kombinacija za ekipu ove sezone.

Prije toga, Bajković je nastupao u prilično modernim kreacijama određenim za golmane, koje mu se vjerovatno nisu dopale. Jedna je drečavo zelena, gotovo žuta, a druga ima neobičnu kombinaciju svijetlo plave i oker boje, kakva se rijetko viđa na fudbalskim terenima.

Nije samo Bajković taj koji je birao u čemu će nastupiti, to su činili i fudbaleri. Ne zbog estetike, već zbog sujevjerja.

Igrači su, saznaje MONDO, tražili i dobili odobrenje od dijela Uprave kluba da u utakmici sa Spartakom iz Subotice (pobjeda Zvezde od 5:0) ne igraju u jednobojnim, bijelim dresovima, odnosno specijalnoj kreaciji proizvedenoj povodom proslave 50 godina od izgradnje "Marakane".

Zašto?

Zato što su u tim, jednobojnim, ali crvenim dresovima, prije toga kod kuće odigrali neriješeno sa Donjim Sremom 2:2, a potom i izgubili od Voždovca na Vračaru rezultatom 2:0, kada se dogodio sada već čuveni incident sa navijačima i skidanjem dresova.



Igrači su se požalili da su im je "Marakana edition" baksuzan, pa su protiv Subotičana zaigrali u crveno-bijelim dresovima i pobijedili 5:0. Ipak, samo nedjelju dana kasnije, ponovo u crveno-bijeloj opremi iako se radilo o gostovanju, zvezdaši su pretrpjeli težak poraz od Čukaričkog od 2:0.



Insistiranjem da protiv Spartaka igraju u standardnoj crveno-bijeloj opremi, fudbaleri su na neki način "izminirali" marketinški plan kluba da cijeli septembar 2013. odigra u dresovima sašivenim specijalno zbog proslave 50. rođendana stadiona.

Već je susret sa Čukaričkim "ušao" u oktobar, pa tu nije narušena ideja marketinga kluba, koja je u osnovi imala zamisao da se plasiranjem na tržište ograničenog broja dresova posvećenih stadionu ostvari dodatni prihod klubu.

SEPTEMBAR
CRVENI DRES (15: Zvezda - Donji Srem 2:2
CRVENI DRES (22): Voždovac - Zvezda 1:0
CRVENI DRES (25): Proleter - Zvezda 0:3
CRVENO-BIJELI DRES (29): Zvezda - Spartak 5:0

(MONDO, foto: MN Press/crvenazvezdafk.com/Printscreen redstarshop.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC