• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz bubnja do mjesta na Mundijalu u Brazilu

Zbog velikog broja zahtjeva za ulaznice mečeva SP odlučeno je da lutrijski bude izvučeno milion srećnika koji će moći da kupe ulaznice.

 Iz bubnja do mjesta na Mundijalu u Brazilu Izvor: MONDO

Prvi krug prodaje ulaznica za Svjetsko prvensvo u Brazilu naredne godine pokazao je da veliki broj ljubitelja fudbala želi da posmatra uživo mečeve.

Za milion karata, koliko ih je do sada stavljeno na raspolaganje navijačima, stiglo je više od šest miliona zahtjeva, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Zbog toga je odlučeno da bude organizovano lutrijsko izvlačenje, pa će ulaznice dobiti milion srećnika čija će imena biti izvučena iz "bubnja".

Navijači će ponovo moći da trebuju ulaznice poslije 8. decembra, kada budu poznati sastavi grupa i gdje će koja reprezentacija igrati utakmice u prvoj fazi takmičenja.

Organizatori su saopštili da će u prodaju biti pušteno ukupno 3,3 miliona ulaznica. Jedna osoba može trebovati do četiri ulaznice za najviše sedam, od ukupnu 64 utakmice, koliko će ih biti odigrano na Svjetskom kupu.

U saopštenju FIFA se navodi da su zahtjevi stigli iz 203 države. Najviše ih je iz Brazila, a slijede SAD, Argentina i Njemačka.

Za prvu utakmicu, koja će 12. juna biti odigrana u Sao Paolu, stigli su zahtjevi za 720.000 ulaznica, a za finale na Marakani 13. jula, za čak 750.000 karata.

Ulaznice za prvi meč koštaju od 220 do 495 dolara, s tim što će Brazilci moći da ih kupuju za 80 dolara, ali će dobijati najlošija mjesta na stadionu.

Karte za finale staju između 440 i 990 dolara, a domaći navijači imaće ih i za 165 dolara, s tim što će za starije od 60 godina i za lokalne studente biti dvostruko jeftinije.

(Fonet, Guliver/Getty images/Alex Grimm)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC