• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ZMAJEVI": Protiv Lihtenštajna za istoriju

Reprezentacija BiH večeras od 20 časova na "Bilinom polju" u Zenici igra prvi od dva odlučujuća meča za plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

 "ZMAJEVI": Protiv Lihtenštajna za istoriju Izvor: MONDO

"Zmajevima" su potrebne dvije pobjede protiv autsajdera Lihtenštajna i Litvanije u posljednjem kolu, u utorak, kako bi bili siguran putnik u zemlju fudbala, sambe i kafe 2014. godine.

Izabranici Safeta Sušića sa šest bodova iz ova dva meča ne bi morali da se osvrću na ostale rezultate u grupi. U protivnom, moraće da osluškuju šta se dešava na stadionu u Pireju, gdje večeras od 20.45 časova igraju Grčka i Slovačka, odnosnu u utorak, kada će Grci ugostiti Lihtenštajn (19 časova).

Svi u redovima bh. reprezentacije uvjereni su u maksimalan učinak u posljednje dvije utakmice kvalifikacija, kako bi BiH konačno izborila plasman na neko veliko takmičenje. Sa šest bodova iz duela sa Lihtenštajnom i Litvanijom, "zmajevi" bi učinili ono što do sada niti jednoj generaciji nije pošlo za rukom.

"Nikada do sada nismo učestvovali na nekom velikom takmičenju. To je san svih nas u BiH. Došli smo blizu i ne bismo smjeli dozvoliti da propustimo ovu šansu. Atmosfera u reprezentaciji je odlična kao i uvijek. Igrači su spremni, raspoloženi i čini mi se da jedva čekaju da utakmica počne. Ne treba da se plašimo Lihtenštajna. Vjerovatno će biti problema dok ne postignemo prvi gol, ali uvjeren sam da ćemo već u prvom poluvremenu imati vodstvo koje će nam garantovati miran nastavak utakmice. Igraćemo u najjačem sastavu. Neću nikoga izostaviti, jer želim da što prije završimo posao, a onda će lako biti mijenjati", rekao je za "Nezavisne novine" selektor Sušić.

"Unaprijed dobijene" utakmice su najteže za igranje, ali problema u večerašnjem meču (direktan prenos na BHT1) ne bi smjelo biti. BiH je u prvom odmjeravanju snaga sa Lihtenštajnom u gostima upisala rekordnu pobjedu 8:1 (po tri gola Edina Džeke i Vedada Ibiševića, te dva Zvjezdana Misimovića).

Dva kola prije kraja kvalifikacionog ciklusa, BiH i Grčka izjednačeni su na čelu tabele sa po 19 bodova. Ipak, BiH je u prednosti zbog boljeg međusobnog skora (0:0 u Pireju, 3:1 u Zenici), pa bi u slučaju da na kraju obje reprezentacije kvalifikacije završe sa istim brojem bodova, direktno u Brazil išla BiH, a Grci bi morali u baraž.

Parovi 9. kola:
Litvanija - Letonija (17.30 časova),
BiH - Lihtenštajn (20),
Grčka - Slovačka (20.45).

Tabela grupe G:
1. BiH 8 6 1 1 25:5 19
2. Grčka 8 6 1 1 9:4 19
3. Slovačka 8 3 3 2 9:7 12
4. Litvanija 8 2 2 4 7:10 8
5. Letonija 8 2 1 5 8:16 7
6. Lihtenštajn 8 0 2 6 3 19 2

Parovi posljednjeg kola (utorak):
Grčka - Lihtenštajn (19),
Litvanija - BiH (19),
Letonija - Slovačka (20.10).

(MONDO, foto: FIFA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC