• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Prvo Partizanovo gostovanje

Crno-bijeli poslije dvije lagane pobjede kod kuće idu "na noge" Krki, četvorostrukom uzastopnom prvaku Slovenije (subota, 19.00).

 ABA: Prvo Partizanovo gostovanje Izvor: MONDO

Ekipa Partizana NIS naći će se na prvom ozbiljnijem testu ove sezone, prvenstveno zbog toga što neće imati "vjetar u leđa", u vidu podrške pet-šest hiljada svojih navijača.

Crno-bijeli su protiv Igokee i Mega Vizure već u prvoj četvrtini sticali prednost koju protivnici kasnije nisu uspijevali da ugroze, ali u subotu će naspram sebe imati Krku, koja se u prva dva kola potvrdila kao klasična "domaćinska" ekipa.

U dvorani Leona Štuklja savladali su Budućnost rezultatom 60:57, a onda u Zagrebu doživjeli debakl protiv Cedevite - 83:55.

"Bilo bi jako pogrešno posmatrati posljednji rezultat Krke kao reper za njihov kvalitet. Oni su potpuno drugačija ekipa kada igraju na domaćem terenu", pozvao je na oprez Duško Vujošević.

On je naveo da je Krka kombinacija talentovanih slovenačkih igrača, sa šireg spiska "A" reprezentacije (Murić, Kastrati, Klobučar, Lapornik, Rojc), veoma iskusnih igrača (Pavič, Hukić) i dvojice Amerikanaca, plejmejkera Armsteda i centra Bukera.

Od ovog ljeta je na klupi prvaka Slovenije ponovo Aleksandar Džikić, nekadašnji Vujoševićev asistent, a kasnije još šef struke Lijetuvos Ritasa.

"Nastoje da igraju čvrsto i tvrdo u odbrani, Amerikanci odatle preuzimaju ključne uloge u tranziciji, dok se u pojedinim fazama igre, kada su na poziciji 'četiri' Hukić ili Buljan, poslije pika mnogo više otvaraju na pop opciju i time dobijaju određenu širinu u napadu".

Vujošević od ekipe zahtijeva ispravan mentalni pristup utakmici, kojom Partizan ulazi u period igranja dva meča nedjeljno, naizmjenično u ABA i Evroligi.

"Mnogo je bitno da ekipa pokaže svoj pravi karakter na ovom gostovanju, a još značajnije da zabilježimo pobjedu. Start ABA lige za nas je rezultatski jako važan, u kontekstu svih obaveza koje nas očekuju".

Crno-bijeli su na put ka Novom Mestu krenuli autobusom u petak ujutru.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC