• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj Stankovića: Smijem se i plakao bih

Dejan Stanković sa 103. utakmice u nacionalnom timu postao rekorder. U Novom Sadu se oprostio od reprezentacije.

 Oproštaj Stankovića: Smijem se i plakao bih Izvor: MONDO

Debitovao je za nacionalni tim protiv Južne Koreje, a oprostio se od njega protiv druge reprezentacije iz Azije - Japana.

U petak, 11. oktobra, u Novom Sadu, na stadionu "Karađorđe" Dejan Stanković je posljednji put obukao dres nacionalnog tima. I tako je sa 103. utakmice postao rekorder.

"Posljednji put igram za Srbiju. Ne znam da li da se smijem ili da plačem. Najradije bih se smijao i plakao u isto vrijeme",
izjavio je Stanković uoči prijateljske utakmice Srbija - Japan.



Na teren stadiona u Novom Sadu Stanković je izašao u zlatnom dresu sa brojem 103, a ispred njega su bili njegovi sinovi, koji su nosili dresove sa brojevima 1, 0 i 3 i tako su zajedno činili broj mečeva koliko je njihov otac odigrao za nacionalni tim.

Na tribinama "Karađorđa" bilo je tek pet-šest hiljada ljudi, od kojih su dobar dio činili Japanci!

U 10. minutu meča, sudija je zaustavio igru kako se Dejan Stanković i formalno oprostio od reprezentacije. Igrači obje ekipe su napravili špalir, da bi Stanković predao kapitensku traku Branislavu Ivanoviću.

Na istočnoj tribini stadiona "Karađorđe" pisalo je: "Jedan je Stanković Dejan".

"Hvala ovim divnim ljudima, što su došli da uveličaju ovo nezaboravno popodne po mene i da bodre Srbiju. Biti deset minuta sa ovim momcima je bilo fenomenalno. Ostaviti fudbal i naći se u reprezentaciji, da još jednom staviš traku i provedeš dane sa ovim momcima, sve je fenomenalno, mogu samo da se zahvalim svima. Sve one utakmice mogu da stanu u ovih 10 minuta, sve je bilo podređeno meni. Bilo je i lijepih i ružnih momenata i uspona i padova, ali sada se sve to zaboravlja, ostalo mi je urezano ovih 10 minuta", rekao je Stanković za RTS nakon što je izašao sa terena.



Stanković je ispisao nezaboravne stranice u reprezentaciji, dao je onaj gol leđima protiv Hrvatske usred Zagreba i utišao je "Maksimir", bio je akter pobjede nad Njemačkom u Francuskoj, potom na Mundijalu u Južnoj Africi... Učestvovao je i u debaklima, protiv Jermenije, Azerbejdžana, Argentine...

U dresu reprezentacije ostvario je 47 pobjedu, ima 31 remi i 24 poraza. Postigao je 15 golova (jedan iz penala).

Debitovao je za reprezentaciju tadašnje SR Jugoslavije protiv Južne Koreje 22. aprila 1998. godine, u pobjedi od 3:1 kojoj je doprinio sa dva gola.

Igrao je za reprezentacije tri zemlje: SRJ, Državna zajednica Srbije i Crne Gore i Srbije. Radio je sa čak 11 selektora!

(MONDO, Foto: AP Photo/Darko Vojinovic, MONDO/Jovan Terzić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC