• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" se pobjedom oprostili od Dekija

Dvojica Dušana i jedan Miloš pobrinula su se da Dejan Stanković u fudbalsku penziju ode sa pobjedom. Srbija - Japan 2:0.

 "Orlovi" se pobjedom oprostili od Dekija Izvor: MONDO

Mnogo je simbolike bilo u petak ,11. oktobra 2013. godine u Novom Sadu. Jedan fudbaler koji je obilježio veliki period srpskog reprezentativnog fudbala se oprostio, a debitovao je momak koji tek treba da se dokaže.

Dejan Stanković je rekao "zbogom reprezentaciji", a "dobar dan" mladi vezista Partizana Andrija Živković, koji je sa 17 godina postao najmlađi debitant u istoriji reprezentativnog fudbala.


U prijateljskoj utakmici pred oko 7.000 ljudi na stadionu "Karađorđe", Srbija je pobijedila Japan 2:0 (0:0), golovimm Dušana Tadića u 59. i Miloša Jojića u 90. minutu.

Bez nekolicine standardnih igrača (pojedini zbog povreda, drugi zbog toga što su prekomandovani u mladu selekciju), srpski tim je odigrao pravu prijateljsku utakmicu sa učesnikom budućeg Mundijala.

Trenutak odluke bio je u 59. minutu. Dušan Basta je nanizao trojicu igrača Japana, zavrnuo ka srcu šesnaesterca, gdje je primio Tadić i lijepim udarcem sa "penaltika" je zatresao mrežu Japanaca.

Realno, bila je to utakmica u drugoj, na momente trećoj brzini. Bez mnogo zapinjanja, žara, nije bilo žustrine u duelima...

Japanci su imali nekoliko dobrih prilika. U prvom poluvremenu, Kagava je ušao sam šesnaesterca Srbije, ispred sebe je imao samo Vladimira Stojkovića koji je svojom karakterističnom odbranom - kada se raširi kao orao, sačuvao mrežu.

Uzvratila je Srbija koji minut kasnije. Ivan Radovanović, koji je u igru ušao umjesto Stankovića, vukao je kontru Srbije, ali je loše šutirao sa distance. Najbolja prilika za domaći tim bila je u 36. minutu, kada je Basta vratio loptu u kazneni prostor Japanaca, a Branislav Ivanović sa pet, šest metara šutirao preko gola.

Stojković, kome je dio publike zviždao prilikom svakog dodira sa loptom, imao je još jednu zapađženu odbranu u finišu prvog poluvremena, kada se izvio i odbio loptu u korner poslije udarca Honde.

Japanci su prvi priprijetili i u nastavku. U 54. minutu Kiotake je šutirao, ali je Stojković ponovo dobro intervenisao.

Pet minuta kasnije Dušan Tadić je postigao svog četvrti gol u dresu nacionalnog tima.

Vrijedan pažnje je i trenutak kada je za A tim debitovao još jedan mladi igrač Partizana - Miloš Jojić. Upravo je on bio strijelac drugog gola poslije odlične kontre "orlova".

Ili, bolje reći, poslije akcije bivših i sadašnjih igrača Partizana.

Radosav Petrović je fintom tijelom izbacio grupu Japanaca iz igre, iznio je loptu iz polja Srbije, proigrao je Živkovića, koji je pronašao Stefana Šćepovića, a njegovu oštru loptu na petercu Jojić je sproveo u mrežu.

Dakle, pobjeda Srbije nad reprezentacijom koja će igrati u Brazilu. S obzirom na prijateljski, pa i revijalni karakter meča, besmisleno je i davati nekakve ocjene i zaključke.

MIHAJLOVIĆ: TRENIRAMO MENTALITET

"Bilo je mnogo teško, jer se samo pričalo o Dekijevom oproštaju, pa su momci bili manje skoncetrisani na početku. Bez obzira na to što mi je nedostajalo 10 igrača, ovi momci koji su igrali su opravdali povjerenje i to u meču protiv jake i organizovane reprezentacije Japana. Prvo poluvrijeme nismo odigrali kako je trebalo, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. Uvijek može bolje i ja uvijek tome težim. Uvijek govorim da bez obzira na protivnika, gdje igramo, na važnost utamice, moramo uvijek da damo 100 odsto, jer samo tako možemo da treniramo naš mentalitet i da gradimo pobjednički mentalitet. Nastavljamo putem kojim smo započeli",
rekao je selektor "orlova" Siniša Mihajlović.

SRBIJA:
Stojković, Ivanović, Nastasić, Tomović, Rukavina, Stanković (od 11. Radovanović), Matić, Tošić, Basta, Tadić, Đorđević. Igrali su još: Luka Milivojević, Radosav Petrović, Miralem Sulejmani, Stefan Šćepović, Andrija Živković i Miloš Jojić.

JAPAN:
Kavašima, Učida, Endo, Okazaki, Kagava, Kakitani, Kono, Hasebe, Jošida, Nagatomo, Honda.

(MONDO, foto: AP Photo/Darko Vojinovic)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC