• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVO: BiH - Lihtenštajn 4:1

Bosna i Hercegovina vodi golovima Džeke (dva), Misimovića i Ibiševića protiv Lithtenštajna u kvalifikacijama za Mundijal 2014. godine u Brazilu.

 UŽIVO: BiH - Lihtenštajn 4:1 Izvor: MONDO

TOK UTAKMICE

1. minut - Počeo je susret u Zenici.

3. minut - Sjajan udarac Medunjanina sa 20-ak metara, ali je golman Jele uspio da odbrani i loptu izbaci u korner, iz kojeg je poslije centaršuta priprijetio kapiten Emir Spahić.

5. minut - Opsada Lihtenštajna - odlično se Džeko oslobodio čuvara i iskosa sa lijeve strane tražio malu mrežicu, ali je golman Jele opet odlično odbranio. U nastavku akcije, Medunjanin uhvatio volej, ali je lopta prozujala tik iznad prečke.

8. minut - Zasad je golman Peter Jele prvo ime utakmice...Sudeći po početku meča, pitanje je trenutka kad će BiH postići pogodak.

14. minut - Salihović je prošao po lijevoj strani i uputio centaršut, Džeko je bio najviši i spustio Misimoviću loptu na volej, ali je opet čuvar mreže Lihtenštajna bio nesavladiv. I treći udarac u okvir gola je zaustavio.

20. minut - Nešto mirnije se igra u Zenici, gosti su izdržali onaj početni pritisak...

21. minut - Navijači BiH su prepoznali trenutak blagog pada u igri "zmajeva" i bučnim navijanjem "Bosna je šampion" pokušavaju da dodatno stimulišu izabranike Safeta Sušića.

23. minut - Žestoko su se sudarili Bičakčić i Hasler, ali srećom nije bilo većih posljedica.

27. minut - GOOOL! Akcija kao u Volfsburgu! Misimović je pogledao i u šesnaestercu pronašao Džeku, koji je skočio i glavom matirao Jelea - 1:0. Sad je napadač Mančester sitija najbolji strijelac kvalifikacija sa devet golova! Treba li napominjati da je prvi golgeter BiH u istoriji sa 32 pogotka!

28. minut - Džeko je u narednom napadu imao priliku da postigne drugi gol, ali ga je u situaciji 1 na 1 nadmudrio gostujući čuvar mreže, koji je najzaslužniji što je samo 1:0 za "zmajeve".

34. minut - GOOOL! Misimović je strijelac za 2:0! Poslije akcije Vršajevića, Misimović je primirio loptu negdje oko bijele tačke i majstorski pogodio desni ugao Lithtenštajna!Obistinile su se riječi selektora Sušića, koji je izjavio da će "posao biti završen poslije prvog dijela..."

38. minut - GOOOOOOL! Vršajević protutnjao po desnoj strani i centrirao na Ibiševića, koji je glavom pogodio za 3:0 u svom 50. nastupu!

39. minut - GOOOOOL! Opet Džeko, ali ovaj put nogom! Jubilarni 10. pogodak u kvalifikacijama za Mundijal, a ukupno 33. za selekciju BiH!

42. minut - "Standing ovation" i skandiranje "Bilinog polja" za selektora Safeta Sušića, koji se večeras izjednačio na listi sa Blažom Sliškovićem! Baka je kao i sada Pape vodio "zmajeve" na 37 mečeva, a u utorak će Sušić da ga pretekne u Litvaniji.

45. minut - Kraj prvog dijela

46. minut - Nastavljena je utakmica na "Bilinom polju".

47. minut - U šansi se našao Ibišević, ali je opet Jele izišao kao pobjednik.

48. minut - Jele na "streljani"...Misimović mu je uzdrmao dlanove bombom sa 20-ak metara.

55. minut - Intenzitet igre je očekivano opao, pa se igra odvija uglavnom između kaznenih prostora, a sporadično se "zmajevi" odlučuju na dalekometnu paljbu.

59. minut - Ibišević je žestoko opalio po lopti sa 25 metara, ali je opet odlično intervenisao golman gostiju. Čini se da nije raspoložen Jele da bi BiH oborila rekordnu pobjedu od 8:1 upravo protiv Lihtenštajna.

61. minut - GOOOL! Lithtenšajn je preko Nikolasa Haslera smanjio na 4:1. Lijepu akciju krunisao je napadač gostiju udarcem sa desetak metara, a lopta se od prečke odbila u mrežu.

62. minut - Selektor Sušić je odlučio da izvrši sve tri izmjene: Ibričić umjesto Medunjanina, Hajrović umjesto Pjanića, a debitant Kvržić umjesto Lulića .

65. minut - Sjajan centaršut Misimovića iz kornera, ali Džeko glavom šutira preko gola.

77. minut - rezervista Hajrović je uposlio Džeku, koji je proigrao Vršajevića, a ovaj u trku uputio odličan centaršut. Međutim, Ibišević udarac završio je malo iznad prečke. 

79. minut - Misimović je majstorski stvorio priliku da šutira lijevom nogom, ali je lopta prozujala pored desne stative gola Lihtenštajna.

85. minut - Salihović izveo slobodan udarac sa 17 metara iskosa sa desne strane, ali je lopta pogodila Džeku i čini se spriječila je da pogodi malu mrežicu pored desne stative gostujućeg gola.

U prvom dvoboju sa Lithtenštajnom, "zmajevi" su im do vrha napunili mrežu (1:8), a u petak uveče na krcatom "Bilinom polju", dovoljna će biti samo tri boda, koja bi u utorak donijela meč loptu u Litvaniji i ovjeru puta na prvo Svjetsko prvenstvo u istoriji.

Selektor BiH Safet Sušić se odlučio za identičan sastav kao i u prethodnoj utakmici sa Slovacima.

BIH: Begović, Spahić, Bičakčić, Vršajević, Salihović, Lulić, Pjanić, Medunjanin, Misimović, Ibišević, Džeko

Lihtenštajn: Peter Jele, A. Kristen, Kaufman, N. Hasler, Ohri, Kvintas, Gubser, Stoklasa, Polverino, D. Hasler, M. Kristen

REZULTATI 9. KOLA:

Litvanija - Letonija 2:0 (1:0)
(Černih 7, Mikoliunas 68/

BiH - Lihtenštajn (20),

Grčka - Slovačka (20.45).

Tabela grupe G:

1. BiH 8 6 1 1 25:5 19
2. Grčka 8 6 1 1 9:4 19
3. Slovačka 8 3 3 2 9:7 12
4. Litvanija 9 3 2 4 9:10 11
5. Letonija 9 2 1 6 8:18 7
6. Lihtenštajn 8 0 2 6 3 19 2

Parovi posljednjeg kola (utorak):
Grčka - Lihtenštajn (19),
Litvanija - BiH (19),
Letonija - Slovačka (20.10).

(MONDO, foto: Google, arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC