• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovana, čemu to?

Fudbalerka Volfsburga Jovana Damnjanović na vulgaran način našalila se sa igračicom Spartaka iz Subotice Nahi Estel Marijom Hose.

 Jovana, čemu to? Izvor: MONDO

Fudbalski klub Spartak iz Subotice angažovao je pravni tim radi pokretanja prijave i tužbe protiv igračice Volfsburga Jovane Damnjanović zbog izazivanja rasne i polne diskriminacije prema Nahi Estel Mariji Hose, reprezentativki Obale Slonovače i članu šampiona Srbije.

Bivša fudbalerka Crvene zvezde na svom Facebook profilu okačila je foto-montažu tamnopute Marije Hose i igračice Crvene zvezde Tijane Đuriček kako šetaju Knez Mihailovom ulicom, uz komentar: "Ovo je još jedan dokaz da ljubav nema granice a redakcija časopisa 'Z&J' želi sve najbolje novopečenom paru".

U saopštenju ŽFK Spartak navodi se da je Damnjanovićeva zloupotrijebila lik njihove igračice i dres sa grbom kluba i da je mijenjajući pol fudbalerki iz Obale Slovonače grubo narušila dostojanstvo ličnosti i kluba.

"ŽFK Spartak će pozvati državu da na osnovu Ustava i zakona Republike Srbije, a FS Srbije na osvnovu svojih fudbalskih propisa, hitno reaguju i sankcionišu Jovanu Damnjanović zbog rasne i polne diskriminacije", navodi se u saopštenju subotičkog kluba i dodaje:

"Isti postupak će biti pokrenut pred organima FIFA i UEFA, jer nas na to obavezuju međunarodni standardi i dokumenti Ujedinjenih nacija, Savjeta Evrope, Evropske unije, Ustava i zakona Republike Srbije, kao i fudbalskih propisa međunarodnih institucija".

(MONDO, Foto: ŽFK Spartak/Facebook printscreen)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC