• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morati prodao Inter

Prvi čovjek "nerazura" prodao većinski dio akcija kluba Eriku Tohiru, indonežanskom biznismenu. "Osjećam ljubav prema Interu, ali i olakšanje".

 Morati prodao Inter Izvor: MONDO

Poslije nekoliko nedelja spekulacija, dogovorena je prodaja Fudbalskog kluba Inter novom vlasniku. Ubuduće će ga voditi indonežanski magnat Erik Tohir (43)!

Novi gazda već posjeduje holding kompaniju Astra internacional, a drži dio akcija i u NBA ligašu Filadelfiji, kao i u američkom fudbalskom klubu DC junajtedu.

Morati još nije precizirao da li je zadržao bar dio akcija kluba. Tačnije rečeno, neće to ni objasniti, već će tokom dana biti objavljeno saopštenje.

"Sve je potpisano i dogovoreno... Da li sam zadovoljan? Da, za mnom je dug period, ali kada smo došli do ovdje, sve se čini u redu... Još volim klub, ali osjećam i olakšanje jer ga ostavljam poštovanim ljudima. Sada ću se prilagodini novom ritmu", rekao je Morati (68).

Moratijev otac Anđelo vodio je klub od 1955. do 1968, kada su u klupske vitrine stigle dve od ukupno tri titule evropskog prvaka.

Italijanski bogataš napustio je "nerazure" poslije 18 godina. Vodio ih je od 1995. i za vrijeme njegove vladavine osvojili su pet titula državnog prvaka, četiri Kupa Italije, četiri Superkupa Italije, Ligu šampiona, FIFA Svjetsko prvenstvo i UEFA kup.

Na klub i transfere trošio je ogromne svote novca. U julu 1999. godine kupio je Kristijana Vijerija za tada rekordnih 48 miliona evra, a potom je dovodio i Ronalda, Roberta Bađa, Adrijana, Luiša Figa, Samjuela Etoa, trenera Žozea Murinja...

Inter trenutno zauzima četvrto mjesto na tabeli Serije A, sa 14 osvojenih bodova u sedam kola.

Tohir namjerava da maksimalno iskoristi brend kluba, budući da "nerazuri" u Indoneziji imaju čak 11 miliona navijača.

On je obećao da će investirati u igrački kadar, ali i u izgradnju novog stadiona, s obzirom na to da Inter i Milan godinama dijele legendarni San Siro (Đuzepe Meaca).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC