• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Partizan "srušio" Čair

Crno-bijeli lakše nego što se očekivalo pobijedili Radnički na Čairu 3:0 i plasirali si u četvrtfinale Kupa Srbije.

 KUP: Partizan "srušio" Čair Izvor: MONDO

Odlična uvertira crno-bijelih pred 145. "večiti derbi" na stadionu Crvene zvezde. Tradicija nepobjedivosti "parnog valjka" u Kupu protiv niškog Radničkog, nastavljena je ove srijede na Čairu.

Poslije 4:1 iz 1952. i 7:2 iz 1964. godine, crno-bijeli su upisali i trijumf od 3:0 i plasirali se u četvrtfinale nacionalnog Kupa. Očekivalo se teško gostovanje za izabranike Vuka Rašovića, a oni su do pobjede stigli prilično lako...

Utakmicu je obilježio Nikola Ninković.

Mladi "vezista" Partizana zablistao je kada je to bilo potrebno i sa dva veoma lijepa gola (u 49. i 73. minutu) potvrdio pobjedu svog tima na "vrućem" terenu u Nišu. Posebno je efektan bio treći pogodak crno-bijelih, kada je Ninković dobio povratni pas od Predraga Luke na 17-18 metara i plasiranim udarcem poslao loptu od stative u mrežu.

Gosti su poveli u uvodnim trenucima meča (8. minut), a strijelac je bio Luka poslije dodavanja Nemanje Kojića.

Radnički je nastupio u najjačem sastavu, ali je utakmica sa Zvezdom (1:1) prošlog vikenda očigledno ostavila trag na "meraklijama". Snage za novi podvig protiv "vječitih" nisu imali.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona mogao je da odmori glavne snage pred okršaj sa Zvezdom u subotu u Ljutice Bogdana. Igrači koji su iznijeli najveći teret ove jeseni - Miloš Jojić, Saša Ilić i Erik Đemba Đemba, ostali su na klupi, a u tim se vratio i oporavljeni Andrija Živković.

Meč na Čairu posmatralo je oko 13 hiljada navijača.

RADNIČKI NIŠ: Kesić, Pauljević, Pavlović (od 33' Trišović), M. Živković, Petrović, Ćulum, Kolarević (od 75' Milenković), I. Jovanović, Hadžibulić (od 54' Ljubinković), Stojanović, A. Jovanović.

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Petrović, Gulan, Marković, Ninković (od 76' Đemba Đemba), A. Živković, Kojić (od 64' Jojić).

(MONDO:Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC