• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Jagodina ne da trofej

"Ćurani" slavili na Banovom brdu 2:0. Vojvodina pobijedila Novi Pazar u penal seriji, 3:0 (0:0).

 KUP: Jagodina ne da trofej Izvor: MONDO

Fudbaleri Jagodine nastavili su odbranu pehara Kupa Srbije, osvojenog prošle sezone kada su u finalu savladali Vojvodinu.

U jednom od derbija osmine finala "ćurani" su kao gosti bili bolji od Čukaričkog, trećeplasirane ekipe u Jelen Superligi - 2:0.

Do pobjede su došli možda i lakše nego što se očekivalo, golovima već u prvih pola sata igre.

Strijelci su bili Miloš Lepović u 21. i Filip Arsenijević u 27. minutu.

"Brđanima" je ovo drugi uzastopni poraz na domaćem terenu, pošto su prošlog vikenda izgubili od Voždovca (2:3) u 10. kolu JSL. To su im i jedina dva poraza ove sezone na Banovom brdu.

VIDEO

Rezervni golman Vojvodine Srđan Žakula (34) spasio je svoj tim u Kraljevu krajem septembra, odbranivši tri penala protiv Sloge. Nešto slično učinio je i u srijedu uveče.

Protiv Novog Pazara, takođe je stao pred stative kada je bilo najvažnije, ali nije bilo potrebe da reaguje. Njegovo prisustvo pogubno je uticalo na goste, koji nijednom nisu pogodili okvir gola u penal seriji - 3:0.

Igrači Milana Milanovića odoljeli su Novosađanima na "Karađorđu" tokom 90 minuta (0:0). Predvodio ih je bivši čuvar mreže "lala" Nemanja Supić.

Kada su jedanaesterci postali izvjesni, trener domaćih Marko Nikolić zamijenio je Mateja Delača Žakulom i ponovo učinio pravi potez.

Nijedan udarac igrača Novog Pazara u penal seriji nije pogodio okvir gola!

Vranješ, Škuletić i Tumbasević bili su precizni, Arsenijević (pogodio prečku), Mutavdžić i Rusmir (promašili ceo gol) nisu, pa su "lale" postale četvrti četvrtfinalista Kupa Srbije.

Doduše, Miljan Mutavdžić jeste primorao Žakulu da interveniše, ali je golman odbranio, a sudija Milan Jeremić naredio da se penal ponovi jer se Novosađanin kretao po liniji. Ipak, iskusni vezista je iz drugog pokušaja šutirao pored gola.

VIDEO

Vojvodina je tako postala četvrti učesnik četvrtfinala. Prije toga, prvoligaši nisu uspjeli da u uvodnim utakmicama osmine finala naprave iznenađenje.

Borac je pao u Pećincima, poslije velike borbe na Suvači, dok je Jedinstvo na Karaburmi bilo nadomak penala. Ipak, Užičani su razočarani dočekali posljednji zvižduk Maje Vujovića (2:1).

Rastužio ih je Aleksandar Paločević (20), pogocima u drugom poluvremenu.

Gosti su poveli kraj Bogoslovskog fakulteta golom Rodoljuba Rokija Paunovića u 19. minutu. Bivši igrač Ribnice, valjevske Budućnosti, lajkovačkog Železničara, Hajduka iz Kule i još nekoliko klubova, pogodio je poslije kornera Moma Vukmira.

Mladi Paločević izjednačio je u 48. minutu iz slobodnog udarca, a donio pobjedu "romantičarima" u četvrtom minutu nadoknade, poslije kombinacije sa Dejanom Dražićem.

VIDEO

Neuspješan je bio i Borac iz Čačka, u Pećincima (0:2).

"Zebre" su gubile od 17. minuta i ogromne greške golmana Nikole Perića i defanzivca Siniše Radanovića. Sudarili su se ispred mladog napadača Damjana Marčete (19), kome nije bilo teško da neometan ubaci loptu u mrežu.

Ipak, gosti nisu klonuli, već su još jače napali. Alen Mašović nije imao sreće da izjednači, jer je lopta posle njegovog šuta udarila obe stative.

Otvorenu igru prvoligaša domaći su kaznili u završnici. Radanović je skrivio jedanaesterac, koji je realizovao Lazar Čordašić plasiravši loptu sa bijele tačke.

VIDEO

Jedini popodnevni duel superligaša, u Subotici, završen je pobedom Spartaka protiv Napretka (2:0)

Igrač utakmice bio je Aleksandar Nosković. Ušao je sa klupe u drugom poluvremenu i sa dva pogotka odlučio pitanje pobjednika.

Da će se Spartak plasirati u četvrtfinale postalo je jasno u 73. minutu, kada je dvostruki strijelac iskoristio centaršut Dina Šarca.

Nemanja Krznarić bio je prinuđen da i u nadoknadi izvadi loptu iz mreže, čime su ambicije Kruševljana u Kupu definitivno doživjele krah.

VIDEO

Sloboda je u Užicu savladala Voždovac 2:0. Golove su postigli Miloš Žeravica i Aleksandar Pejović u razmaku od samo šest minuta igre, ali su oba pogotka viđena u finišu meča.

Prvo je pogodio Žeravica u 71, a onda i Pejović u 77. minutu.

Voždovcu je ovo bio jedini meč u Kupu ove sezone, pošto su u prošloj rundi bili slobodni. Tu sreću imali su zahvaljujući žrijebu koji je održan zbog odustajanja Hajduka iz Kule.

REZULTATI OSMINE FINALA KUPA:

Spartak - Napredak 2:0 (0:0)
/Nosković 73', 90'/

Donji Srem - Borac 2:0 (1:0)
/Marčeta 17', Čordašić 90'/

OFK Beograd - Jedinstvo Putevi 2:1 (0:1)
/Paločević 47', 90'+ - Paunović 19'/

Vojvodina - Novi Pazar 3:0 penalima (0:0)

Radnički Niš - Partizan 0:3 (0:1)
/Luka 8', Ninković 49', 73'/

Sloboda Point - Voždovac 2:0 (0:0)
/Žeravica 71', Pejović 77'/

Čukarički - Jagodina 0:2 (0:2)
/Lepović 21', Arsenijević 27'/

Crvena zvezda - Radnički 1923 3:0 (1:0)
/Milijaš 9', Mijailović 56', Krneta 89'/

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC