• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Pobjeda Zvezde, prvenac Krnete

Milijaš sa bijele tačke, Mijailović poslije lijepe akcije i na kraju Krneta poslije kornera za rutinski plasman Crvene zvezde u četvrtfinale Kupa.

 KUP: Pobjeda Zvezde, prvenac Krnete Izvor: MONDO

U meču osmine finala Kupa Srbije: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac 3:0 (1:0).

Reklo bi se ubjedlljivo.

Ali, posmatrajući svih 90 minuta igre pred 4.600 navijača na "Marakani", bilo je sve samo ne ubjedljivo. Oba tima, naročito u nastavku, stvarala su šanse. Zvezda je svoje koristila, a Radnički, tj. Darko Spalević nije imao rješenja za Miloša Vesića.

Kada je bilo najpotrebnije, mladi golman crveno-bijelih spriječio je Radnički da dođe do izjednačenja, poslije čega je "pao" drugi gol na drugoj strani terena i to je bio kraj otpora Kragujevčana u meču u kojem se skoro sve vrijedno pomena, osim penala za vođstvo Zvezde, dogodilo u drugom poluvremenu.

VIDEO

Crveno-bijeli, čiji je sastav bio prilično "izmiješan", što zbog povreda, što zbog rotacije pred "vječiti derbi" u subotu, poveli su u 9. minutu sa bijele tačke. Siguran izvođač bio je kapiten Nenad Milijaš, nakon što je Slavko Marić oborio Filipa Kasalicu u svom šesnaestercu.

Do pred kraj prvog dijela igre navijači na stadionu nisu imali ništa da vide, a onda su mogli da primijete da je tim Radmila Ivančevića sabio rivala na njegovu polovinu i imao više od igre pred odlazak na odmor.

Vidjevši da je vrag odnio šalu, trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović na poluvremenu izveo je "duha" Ifeanija Onjila i uveo konkretnog Abiolu Daudu, ali praktično nije se ni zaigralo, a moglo je da bude 1:1.

Međutim, Vesić je maestralno odbranio udarac Spalevića sa peterca, poslije čega je Radnički surovo kažnjen za tu neiskorišćenu šansu. Akciju Nejca Pečnika i Daude finiširao je Nikola Mijailović za 2:0 u 56. minutu i tada je već bilo jasno da će Radnički teško stići do preokreta, mada je Zvezda ove sezone u prvenstvu već na "Marakani" jednom bila prokockala dva gola prednosti u finišu (Donji Srem, 2:2).

Miran kraj utakmice poremetio je trener Zvezde Stojanović koji je napravio veliki gaf kada je ubacio u igru Filipa Mladenovića, igrača koji je tražio raskid ugovora sa klubom pred Arbitražnom komisijom FSS. Potreba da se nezamjenljivi Nikola Mijailović odmori bila je očigledna, ali je odluka da se pored živog i zdravog Ljuba Nenadića, koji igra sve pripremne utakmice kluba, uvede igrač koji je zatražio da ode bez obeštećenja - u najmanju ruku za svaku osudu.

Nenadić pritom nije ni bio u protokolu, a Mladenović je doživio da mu Zvezdina publika zviždi prilikom svakog kontakta sa loptom. Pritom, šansu ni na 2:0 nisu dobila Zvezdina djeca Vukan Savićević i Stefan Mihajlović.

Ovu utakmicu najduže će pamtiti Jovan Krneta, koji je postigao prvi gol u profi karijeri za konačnih 3:0.

Već u subotu na istom mjestu: Crvena zvezda - Partizan!

CRVENA ZVEZDA:
Vesić - Vešović, Lazić, Krneta, Mijailović (od 81. Mladenović) - Gogić, Milijaš, Pečnik - Kasalica (od 75. Mirić), Milunović - Onjilo (od 46. Dauda).

RADNIČKI 1923: Šimić - Pavlović, Tintor, Rosić, Marić - Kovačević - Krivokapić (od 88. Medović), Beljić, Petronijević (od 80. Porkari), Simović - Spalević (od 88. Andrić).

NINKOVIĆ I KOVAČEVIĆ NEZVJESNI ZA DERBI
Miloš Ninković poručio je u ponedjeljak, u razgovoru za MONDO, da će na svoju odgovornost igrati subotnji derbi sa Partizanom, uprkos što su mu ljekari preporučili deset dana mirovanja poslije "pucanja" čela i 12 kopči koje su uslijedile na ušivanju.

Trener Stojanović rekao je poslije utakmice sa Radničkim da je Ninković prvi put od subote i meča povrede u Nišu pokušao da trči i vidi koliki pritisak trpi ožiljak, tj. šavovi.

Situacija je još lošija u slučaju Aleksandra Kovačevića, koji je u Nišu doživio povredu koljena i koja, mada za sada nema zvanične potvrde, sluti na ozbiljnu u poređenju sa onim što se u prvi mah učinilo.

Pročitajte izvještaje sa ostalih utakmica osmine finala.

(N. Janković - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC