• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekam u Majamiju osniva svoj fudbalski klub

Stvar ugovorena 2007. kad je prelazio u Galaksi i zbog koje je dobio ogroman novac u tom klubu, počinje sa realizacijom.

 Bekam u Majamiju osniva svoj fudbalski klub Izvor: MONDO

Dejvis Bekam odlučio je čime će se baviti, nakon što je ovog ljeta završio profi karijeru.

Baviće se fudbalom.

Ali, ne kao trener, sportski direktor, skaut, menadžer, već kao vlasnik kluba. Svog kluba. Slavni engleski fudbaler, koji je dugo igrao u američkoj MLS ligi za Los Anđeles Galaksi, izabrao je Majami na Floridi kao grad u kojem će osnovati novi klub.

Bekama (38) bi ovaj poduhvat, u startu, mogao da košta oko 25 miliona dolara, odnosno 18,25 miliona evra. Engleski BBC piše da je još prilikom prelaska Bekama u L. A. Galaksi 2007. godine bilo predviđeno da on, kada završi karijeru, a u međuvremenu postane velika zvijezda u SAD, osnuje klub i da mu je, dijelom i zbog toga, bila namijenjena astronomska plata.

Za pet godina u Galaksiju Bekam je zaradio oko 250 miliona dolara.

Sada je, piše BBC, vrijeme da dio tog novca uloži u ligu i osnuje klub, koji bi privukao navijače i sponzore, a kasnije i prikupljao slavne fudbalere.

"Bekam je velika zvijezda. Sve što dodirne pretvara u zlato", rekao je Alesandro Nesta, Bekamov bivši saigrač iz Milana, koji nastupa za Montreal Impakt.

"Sada je pred njim veliki posao, da sagradi novi MLS klub, a to bi prema mom mišljenju bio veliki uspjeh. Majami je divan grad, ljudi su tamo ludi za fudbalom i - Dejvidom Bekamom".

Nezvanično, Nesta bi mogao da bude Bekamov partner. Italijan posjeduje kuću u Majamiju. Ovaj grad na krajnjem jugu SAD pun je Latina, koji su sa sobom iz Srednje i Južne Amerike donijeli i strast za fudbalom, do prije 20-ak godina potpuno autsajderskom sportu u Americi.

Za sada nijedan ugovor nije potpisan, ali Bekam kaže da postoji čak 12 zainteresovanih investitora sa svih krajeva svijeta, koji žele da učestvuju u ovom projektu. U MLS ligi trenutno se takmiči 19 klubova iz SAD i Kanade, a plan je da ih do 2020. godine bude 24.

Majami "Nešto" biće jedan od njih.

Ipak, Bekamov Majami neće biti 20. klub u ligi, već će to biti klub osnovan u partnerstvu engleskog Mančester sitija i slavnog bejzbol kluba Njujork Jenkis. Oni će do 2015. godine u MLS uključiti klub koji će se zvati Njujork siti.

(N. Janković - MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/ChinaFotoPress)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC