• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Napoli i Juve čekaju kiks Rome

Ekipe koje dijele drugo mjesto u prvenstvu Italije sigurne u 10. kolu. Napoli protiv Fiorentine (2:1), a Juve protiv Katanije (4:0).

 SERIJA A: Napoli i Juve čekaju kiks Rome Izvor: MONDO

Napoli i Juventus nastavili su trku za Romom, koja trenutno ima dva boda više, u dvije potpuno različite utakmice.

Napoli je poslije mnogo bure savladao Fiorentinu u Firenci 2:1, dok je Juventus rutinski ispratio Kataniju iz Torina - 4:0.

Crno-bijeli su već u prvom poluvremenu najavili osvajanje tri boda, pošto su poveli 2:0 golovima Artura Vidala u 26. i Andree Pirla u 34. minutu. U nastavku meča Karlos Tevez (66) i Leonardo Bonući (71) samo su potvrdili pobjedu.

Mnogo uzbudljivije bilo je na Artemio Frankiju.

Napoli je poveo već u 12. minutu sjajnim volejom Hosea Kaljehona na centaršut Gonzala Iguaina, koji je bio i asistent kod drugog pogotka gostiju.

Poslije duplog pasa sa Argentincem drugi gol za ekipu Rafaela Beniteza u ovom meču postigao je Belgijanac Dris Mertens. Igrao se 36. minut.

U međuvremenu, na kratkotrajnih 1:1 izjednačio je Đuzepe Rosi iz penala koji je dosuđen poslije prekršaja nad Stefanom Savićem, kada ga je u vazdušnom duelu odgurnuo Federicio Fernandez.

Sve to iz prvog poluvremena bio je samo nagovještaj uzbuđenjima u nastavku.

Iako nisu uspjeli da izjednače, domaći fudbaleri bili su mnogo opasniji, a sigurno će se žaliti na suđenje Đampaola Kalvarezea, koji je čak dva puta pokazao žuti karton Huanu Kuadradu za simuliranje. Kolumbijac je oba puta tražio penal, a drugi put bio je u pravu! Ipak, umjesto jedanaesterca, igrač Fiorentine morao je da napusti igru nekoliko trenutaka prije kraja.

Da je "viola" zaslužila bod u ovom meču protiv neubjedljivog Napolija pokazuje i statistika. Domaći igrači imali su 11 šuteva ka protivničkom golu, tri u okvir, a gostujući četiri, od kojih dva u okvir. Posjed lopte, takođe, bio je na strani fudbalera u ljubičasnim dresovima (69:31%). Jedino u čemu su Napolitanci bili uspješniji jeste broj startova (29:10), što pokazuje da su se više branili...

Ali, pošto se po ko zna koji put pokazalo da statistika umije da prevari, Fiorentina je pretrpjela prvi poraz ove sezone u pet mečeva Serije A na svom terenu.

Kada bismo se vratili nekoliko godina unazad, duel Milana i Lacija bio bi veliki derbi italijanskog fudbala. Ovako, danas je to duel dve ekipe koje se nalaze u sredini tabele.

Lacio je trenutno sedmi, a Milan deseti. Ni remi koji su odigrali (1:1) nije im pomogao da bitno poprave plasman.

Ipak, utakmica na San Siru ostaće upamćena kao prvi pogodak Rikarda Kake od povratka u Milan iz Real Madrida. I to na kakav način!

Prelijep udarac Brazilca viđen je u 54. minutu, ali je na njegovu žalost Mikel Siani uspio da izjednači u 72.

Što se tiče srpskih internacionalaca, oni se ove srijede nisu naigrali u Italiji.

Samo je golman Željko Brkić proveo cijeli meč na terenu (u pobjedi Udinezea protiv Sasuola 2:1). Njegov saigrač Dušan Basta zamijenjen je četiri minuta prije kraja.

Nenad Tomović je bio među rezervama Fiorentine, ali nije ulazio u igru, kao ni Boško Janković u pobjedi njegove Verone protiv Sampdorije (2:0). Golman Vlada Avramov sa klupe je odgledao poraz svog Kaljarija od Bolonje (0:3), dok je Nikola Maksimović, takođe kao rezerva, ispratio remi Torina u Livornu (3:3).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Massimo Pinca)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC