• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je u Đukiću problem?

Taman kada se činilo da će Valensija izaći iz krize, tim je vezao nekoliko loših rezultata. Na udaru je srpski trener Miroslav Đukić.

 Da li je u Đukiću problem? Izvor: MONDO

Miroslav Đukić donio je sa sobom iz Valjadolida ogromnu količinu optimizma u Valensiju, gdje se proslavio kao igrač i gdje je ovog ljeta postao šef stručnog štaba.

Međutim, stvari ne idu po dobrom.

Štaviše, postale su jako loše u srijedu uveče, kada je Valensija na svojoj "Mestalji" doživjela drugi uzastopni poraz u Primeri. Poslije Real Sosijedada, Đukićev tim nadigrala je i pobijedila Almerija, tim koji u prvih deset kola nije zabilježio nijednu pobjedu, a onda kao "fenjeraš" uzeo sva tri boda na stadionu Valensije - 1:2 (1:0).

Valensija je povela golom Žonasa sa bijele tačke u 33. minutu, ali su gosti u nastavku napravili preokret preko Torsiljerija u 61. i Vidala u 69. minutu.

Navijači su bili ponovo nezadovoljni, ekipi i treneru se zviždalo, a Đukić će do utakmice sa Hetafeom u narednom kolu imati skor 4-1-6 ukupno, odnosno 3-0-3 kod kuće. On je sezonu počeo pobjedom u Primeri nad Malagom (1:0), poslije čega je Valensija doživjela tri uzastopna poraza u prvenstvu u koje se ugurao i jedan u Ligi Evrope protiv Svonsija (0:3).

Tada su stvari na kratko krenule ka boljem. Pobjedama nad Seviljom (3:1), Granadom (0:1) i Rajom (1:0) u La Ligi, odnosno Krasnodarom (0:2) i Sent Galenom (4:0), Valensija je popravila atmosferu narušenu sukobom između Đukića i Adila Ramija, koji je u međuvremenu izbačen iz tima i prodat Milanu.

Ali, ne lezi vraže... Poslije remija u Bilbau (1:1), Đukić je poražen kod kuće od Sosijedada (2:1), pa pregažen u obližnjem Viljarealu (4:1), da bi najgori tim Primere do prve pobjede stigao baš protiv njega.

I sada se ponovo govori o njegovim mogućim nasljedinicima. Ali, da li je Đukić jedini i najveći krivac za ovakve rezultate? Uprava Valensije ljetos je na prodaji igrača zaradila 42,7 miliona evra, a potrošila 10,9. Otišli su majstori poput Roberta Soldada i Tina Koste, nema više ni Nelsona Valdeza, nije ostao ni Fernando Gago koji je bio na pozajmici pa je prodat, Liverpulu je prodat i Ali Sisoko.

Dovedeni su Elder Postiga, da zamijeni Soldada u napadu, Dorlan Pablon, a od Čelsija je pozajmljen Oriol Romeu...

Nema sumnje, ovaj sastav Valensije znatno je slabiji od prošlogodišnjeg, naročito od odlaska stuba odbrane Ramija, koji nije želio da sarađuje sa Đukićem. Jedina prava uzdanica kluba je Žonas, dok igrač na kojem je Đukić bazirao igru na sredini terena, Ever Banega, daleko od forme koja se očekivala, a možda i od kvaliteta za koji je Đukić smatrao da ovaj posjeduje.

"Uvijek postoji velika doza tuge kada se utakmica izgubi na ovakav način. Ovo nas boli. Trenutno, tim se osjeća veoma slabo... Imali smo naše prilike, ali u psihološkom smislu tonemo... Djelujemo kao da nemamo pojma u kom pravcu idemo", bio je iskren Đukić.

"Kada preuzimate nov tim, uvijek postoji mogućnost da stvari počnete da radite na pogrešan način. Ali, ja sam profesionalac i daću sve od sebe da to ispravim", dodao je, svjestan da se od njega možda i očekuje otkaz.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Alberto Saiz)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC