• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bolje da mi kažu da ne računaju na mene"

...nego da mi ovo rade", napisao je mladi fudbaler Crvene zvezde Vukan Savićević na Twitter profilu u večeri u kojoj ponovo nije ušao u igru.

 "Bolje da mi kažu da ne računaju na mene" Izvor: MONDO

Zbog čega ne igraju Vukan Savićević i Stefan Mihajlović?

Ovo pitanje novinari su postavljali treneru fudbalera Crvene zvezde Slaviši Stojanoviću u prethodnim nedjeljama i tek nedavno dobili odgovor:

"I on i Stefan Mihajlović igraće kada počnu da rade ono što se od njih traži, a to trenutno nije slučaj".

I onda je u srijedu Crvena zvezda igrala meč osmine finala Kupa Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca, samo tri dana prije "vječitog derbija" sa Partizanom, neki igrači su se povrijedili (prevashodno Miloš Ninković koji igra na Savićevićevoj poziciji), neke je trebalo odmoriti, a Savićević je ostavljen na klupi.

Ni kada je bilo 2:0, ni 3:0, nije dobio šansu...

Stojanović je poslije meča objasnio da nije pružio šansu Savićeviću i Mihajloviću zbog razvoja utakmice.

"Bilo je u planu da njih dvojica igraju. Čak sam Mihajloviću rekao da će igrati, ali je utakmica krenula drugim tokom. Filip Kasalica, Marko Vešović, Nikola Mijailović su zahtijevali izmjene već na poluvremenu. Jedno je plan, a drugo tok utakmice. Na njihovu žalost bilo je drugačije".

Razočaran, u srijedu oko 23 časa napisao je na svom Twitter profilu:

''Bolje da mi kažu da ne računaju na mene, nego ovo da mi rade''.



Ne tako davno, Stefan Mihajlović nagovijestio je da ne samo njega, nego i Savićevića brine status u timu.

"Mnogo mi je krivo što ne dobijamo šansu (Savićević i ja, prim. aut). Zašto Vukan nije ušao kada smo vodili 5:0 protiv Novog Pazara? To mi jednostavno nije jasno. Da se razumijemo, poštujem svaku odluku terena".

U međuvremenu, jednostavno, Savićevića je izdalo strpljenje, jer je od mogućih 900 minuta u Superligi ove sezone odigrao samo 43 i to svaki put ulazivši u igru sa klupe, u finišu meča. Od 180 minuta u Kupu Srbije odigrao je 56, prije nego što je zamijenjen u šesnaestini finala protiv Proletera u Novom Sadu.

A, sezonu je počeo dobro, bio je standardan tokom kvalifikacija za Ligu Evrope, nastupio je u četiri utakmice i postigao gol nade u Odesi, u porazu od Černomoreca (1:3), gol koji je Zvezdi dao kakvu-takvu nadu pred revanš koji je završen 0:0.

Savićević je prošle sezone imao finansijski najslabiji ugovor u klubu, a označen je kao budućnost i pregovori s njim oko produžetka ugovora su označeni kao prioritet. Rezultat je bio produžetak saradnje do 2016. godine, što je bila jedna od rijetkih dobrih vijesti za navijače Crvene zvezde u finišu prošle sezone.

Nešto prije Savićevića, otvoreno je o svom statusu u klubu pričao Mihajlović.

"Odigrao sam dobro na prijateljskim utakmicama. Postigao sam pet golova na isto toliko mečeva. Ništa mi nije rečeno. Niti me je neko pohvalio. Znam samo da osam prvenstvenih kola nisam ni u karantinu. Zaslužujem šansu. Naravno, ne kažem da sam u boljoj formi ili da bi trebalo da igram prije Mrđe i Daude, ali mislim da mogu da budem treći špic", pričao je Mihajlović za "Sportski žurnal", uz podsećanje da mu je letos nuđen novi ugovor.

"Pričalo se dosta o tome. Ponudili su i novi ugovor. Da se razumijemo, Zvezdu volim najviše. Odgovorio sam da sačekamo i vidimo kako će da se odvijaju stvari kada počne sezone... Od tada ništa mi nije rečeno. Ni trener, niko... Kao da ne postojim. Mlad sam, jednom se pogriješio. Nemam pravo puno da pričam. Moje je da radim na terenu".

Evo i malog podsjećanja kako je na pripremama u Sloveniji, takođe ljetos, o kvalitetima Stefana Mihajlovića govorio Dragan Džajić.

"Mihajlović je klasičan centarfor, poput mnogih koji su igrali u Zvezdi, od Dušana Savića, Darka Pančeva, Darka Kovačevića, Vojina Lazarevića... On je taj tip igrača. Crvena zvezda je uvijek u svojim redovima imala takve igrače".

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC