• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanke preživjele golgotu u Nević Polju

Fudbalerke ŽFK Banjaluka na utakmici 7. kola Premijer lige BiH protiv Mladosti u Nević Polju vrijeđane na nacionalnoj, vjerskoj i polnoj osnovi.

 Banjalučanke preživjele golgotu u Nević Polju Izvor: MONDO

Banjalučanke su u prvom poluvremenu bile bolje i zasluženo stigle do prednosti golom Amele Krošo. U prvih 45 minuta sve je bilo sportski na terenu i tribinama, ali je u nastavku došlo do nemilih scena.

Banjalučki klub je na svojoj zvaničnoj internet stranici izdao saopštenje u kojem se navodi das u fudbalerke preživjele pravu golgotu u Nević Polju.

"Početak drugog dijela utakmice donosi sve ono što se ne viđa ni na utakmicama najnižih liga u najnerazvijenim zemljama svijeta. To se ne događa na utakmicama posljednjih liga, ali se događa na utakmici najvišeg ranga takmičenja u BiH, na utakmici ŽENSKE lige, nigdje drugo nego u Nević Polju", piše na početku saopštenja banjalučkog kluba.

Dalje u saopštenju navodi se da su domaće fudbalerke igrale grubo tokom cijele utakmice, te da su fudbalerke i stručni štab ŽFK Banjaluka bili izloženi konstantnim vrijeđanjima, kako na terenu, tako i sa tribina.

"Nevjerovatno gruba igra domaćih igračica dovela je do toga da naše dvije igračice budu iznesene na nosilima, da se pet naših igračica i danas intenzivno liječi. Sve se to može okarakterisati kao sastavni dio fudbala, ali sastavni dio fudbala nije kada članovi uprave, igračice i pojedini članovi stručnog štaba ekipe Mladosti otvoreno prijete našim igračicama i stručnom štabu da 'živi neće izaći iz Nević Polja0, da nas vrijeđaju na nacionalnoj, vjerskoj i polnoj osnovi. Samo zato što smo bolji na terenu ili zato što dolazimo iz Glavnog grada Republike Srpske ili zašto?! Da primamo uvrede kakve ni papir ne može da trpi, da naša igračica pri izlasku sa terena bude pogođena u glavu. Da naš predsjednik, poznati hirurg i istaknuti član intelektualne zajednice Zoran Aleksić, prima uvrede od igračice ŽNK Mladost, koja danas nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Da u utakmici ŽENSKE Premier lige BiH napuštamo svlačionice pod pratnjom policije", navodi se u saopštenju.

Fudbalerke iz Banjaluke, koje nakon sedam odigranih kola čvrsto drže lidersku poziciju, niti jednim gestom nisu zaslužile da im se događaju takve stvari. Ipak, očigledno nekome smeta što se na čelu tabele nalazi klub iz glavnog grada Republike Srpske.

"Da li je to igra oko koje smo se svi okupili, da li je to fudbal? Da li ti treneri, sportski radnici, i ti ljudi zaslužuju i smiju da budu u sportu uopšte, a kamo li u ženskom sportu?! Ta ista pitanja smo postavili i Generalnom sekretaru NFSBiH Jasminu Bakoviću, kao i Elmiru Pilavu, koji će sigurno sve uraditi da se ovo više ne ponavalja. Nadamo se da će organi NFSBiH učiniti sve što je u njihovoj nadležnosti kako sa slučajem ne bi morali da upoznajemo UEFA-u", piše u saopštenju banjalučkog kluba.

Rezultat je ostao u drugom planu, ali vrijedi istaći da su Banjalučanke stigle do sedme uzastopne pobjede u Premijer ligi BiH.

"Naš klub i dalje drži prvu poziciju na tabeli sa maksimalnim učinkom, ali ostaje gorak ukus sedmog kola koji nikoga od nas nije mogao da ostavi ravnodušnim. Organi našeg kluba su poslije utakmice hitno sazvali vanrednu sjednicu na kojoj je zaključeno da naš klub najoštrije osuđuje takva ponašanja i odlučan je da se bori protiv istog. Da se bori na nama svojstven način u okvirima fer pleja i uvažavanju svojih sportskih rivala na svim poljima. Ne želimo da se ružne slike iz Nević Polja ikada više ponove u ženskom fudbalu BiH. Jer fudbal je najljepša sporedna stvar na svijetu", istaknuto je na kraju saopštenja ŽFK Banjaluka.

Banjalučanke sigurno gaze ka tituli šampiona BiH i plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali očigledno postoje oni kojima taj uspjeh smeta. Ipak, sa sportske strane treba se nadati da ovakvi događaji neće izbaciti iz takta fudbalerke ŽFK Banjaluka, nego da će iz svega izaći još jače.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC