• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasalica: Partizan ne može protiv Daude!

"U Partizanu nema ko da čuva Daudu, koji je u nevjerovatnoj formi. To je razlika u našu korist", kaže napadač Crvene zvezde za MONDO.

  Kasalica: Partizan ne može protiv Daude! Izvor: MONDO

Filip Kasalica igrao je protiv Partizana deset puta u karijeri, pet puta pobijedio i postigao četiri gola, po dva u dresu Slobode i Crvene zvezde.

On zna i kako izgleda dobiti "vječiti derbi", ali i šta znači poraz u njemu

U posljednje vrijeme, popularni "Kas" izgubio je startno mjesto u postavi malo zbog promjene sistema igre i prelaska na 4-4-2, a malo i zbog dobrih igara tandema Abiola Dauda/Dragan Mrđa. Šansu je dobijao sa klupe i uvijek, bez obzira na minutažu, radio ono što najbolje zna - pravio pometnju u odbrani rivala.

Igrač čiji učinak nekad nije vidljiv okom statistike, jer su nad njim pravljeni i penali i faulovi poslije kojih je rival ostajao sa igračem manje na terenu, bez trunke sujete govori za MONDO pred 145. "vječiti derbi", koji će u subotu biti odigran na "Marakani".

U kojoj mjeri Kasalici svoje mjesto u startnoj postavi nije najbitnije, govori i njegov odgovor na pitanje: "Ko bi mogao da bude Zvezdin adut u derbiju, igrač koji će presuditi?"

"Mislim da odbrana Partizana apsolutno nema rešenja za Daudu", kao "iz topa" odgovorio je Kasalica.

"Dečko igra u nevjerovantoj formi, spreman je, brz, snažan u duelu, djeluje moćno na terenu. Vjerujte mi kad to kažem, jer ga gledam svaki dan na treningu, a bio sam tu i kada je došao i kada nije bio spreman, pa mogu da lijepo uporedim. Partizan je dobar tim, koji ima dobre defanzivce, ali mislim da među njima nema nekoga ko može da zaustavi Daudu. On će biti onaj koji će praviti razliku na terenu".

Ako Dauda nije sporan u startnoj postavi, ko bi mogao da zaigra s njim u napadu? Da li bi to mogao da budeš ti, s obzirom na to da znaš kako se postižu golovi protiv Partizana i da si većinu derbija odigrao dobro?

"Ne znam da li i trener to zna, nadam se da se raspitao i da je gledao snimke", sa osmijehom kaže Kasalica.

"Ne samo ja, nego i Milunović, Mladenović, Bajković, pa i Milijaš računajući i njegov prvi boravak u Zvezdi, imamo pozitivan skor sa Partizanom. Nadam se da ću dobiti šansu i da će moj skor sa Partizanom, pa samim tim i Zvezdin, biti još bolji u subotu uveče. Ipak, najiskrenije mislim da nije najvažnije koji će tim istrčati na teren, već da oni koji izađu budu pravi i pobijede. Ko god to bio..."

Jedan si od igrača u timu koji može da posvjedoči i pobjedama i o porazima u "vječitim derbijima". Šta te je iskustvo naučilo, kada ste pobjeđivali, a kada gubili? Kakvu grešku ne smijete da napravite u pripremi utakmice?

"Kada god smo izašli da odigramo mušku utakmicu, da damo 100 odsto u svakom duelu - na kraju smo pobjeđivali. Sjećam se da je uvijek bilo do nas, da je uvijek bilo radosti kada smo izlazili na teren sa namjerom da budemo bolji. Cijenim sve igrače Partizana, ali vjerujem da je i ovog puta do nas".

Misliš li da je ekipa prebrodila težak, ali i buran period s kraja ljeta i početka jeseni?

"Relativno težak period je iza nas, a iskren da budem već neko vrijeme ne razmišljamo ni o čemu drugom, osim o derbiju. Tako je, kako je... Koliko god da smo govorili da ćemo razmišljati samo o utakmici sa Radničkim u Kupu, nije bilo tako, u podsvijesti nam je bio derbi i to se vidjelo na terenu. Nekako smo pregrmili tu utakmicu, na našu veliku sreću. Sada nam dolazi Partizan...", priča Kasalica i nastavlja:

"...i očekuje nas najveća utakmica u srpskom fudbalu. Ovaj derbi je poseban i zbog toga što nas dijeli četiri boda i što pobedom prilazimo na bod, a dugo nismo bili tako blizu vječitom rivalu. Prošlog proljeća prišli smo na dva boda pred derbi i nismo bili pravi, sada znamo gdje smo griješili i kako da se to ne ponovi. Doduše, i ekipa se izmjenila od tada, i trener, prošlog proljeća izašli smo da odigramo defanzivnije u odnosu na ono što je bio naš stil, a i nismo pružili mušku igru. Ljudi su tada bili bolji, mi smo im čestitali, a sada su drugačije okolnosti i skoro sam siguran da će biti i drugačiji ishod".

Kako ti se čini Partizan? Jači ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu?

"Hmmm, teško pitanje...", kaže Kasalica.

"Meni si čini da su možda malo slabiji. Da budem precizniji, možda su prije neiskusniji u odnosu na prošlu sezonu. U svakom slučaju, poštujemo ih, od najstarijeg Saše Ilića, pa do najmlađeg u timu. Oni imaju Ilića, čovjek je odigrao ne znam ni ja koliko derbija, legenda je srpskog fudbala i on će svakako mlađima znati da kaže pravu stvar pred utakmicu. Obratićemo pažnju i na Jojića, on igra u dobroj formi", završio je Kasalica "skauting" na kraju raporta pred "utakmicu svih utakmica".

Svaki put kada je Kasalica dao gol Partizanu na "Marakani", Crvena zvezda je pobijedila.

(Nikola Janković - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC