• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Penatletiko Madrid

Golovima sa bijele tačke, koje su bratski podelili Dijego Kosta i David Vilja, Atletiko Madrid zabilježio je desetu pobjedu u 11 utakmica u prvenstvu.

 PRIMERA: Penatletiko Madrid Izvor: MONDO

Uz dva gola sa bijele tačke, poslije dva starta nad Davidom Viljom od kojih prvi jeste bio za najstrožu kaznu, a drugi ne, Atletiko Madrid nastavio je fantastične rezultate ove sezone i nekako uzeo sva tri boda na gostovanju u Granadi - 1:2 (0:1) u meču 11. kola Primere.

Atletiko ima bod manje od lidera Barselone (31) i pet više od Reala iz Madrida (25).

Granada ni poslije deset utakmica u ligi nije uspjela da pobijedi Atletiko, ali jeste da postigne gol poslije četiri utakmice u nizu. Ipak, prekasno. Odion Igalo je pogodio mrežu Tiba Kurtoe u nadoknadi vremena, na pas Alana Nioma, ali u trenutku kada je tim Dijega Simeonea imao dva gola više i igrača manje na terenu, jer je u 90. isključen Felipe Luis.

Prije toga, u 37. minutu kapiten domaćih Dijego Mainc srušio je Vilju u svom kaznenom prostoru, što jeste bio faul, a najbolji strelac Atletika Dijego Kosta bio siguran sa bijele tačke i postigao 12. gol u sezoni, čime je odbio napad Kristijana Ronalda od prethodne večeri, kada je Portugalac u pobjedi Reala nad Seviljom (7:3) postigao tri pogotka i izjednačio se sa novim reprezentativcem Španije.

Prije toga, već u 13. minutu, začulo se "Huuuuuuy" na stadionu "Nuevo Los Karmenes", kada je Jasin Brahimi pogodio prečku iznad glave Kurtoe. Mogla je Granada do gola i u 34. minutu, kada je Niom bio u sjajnom prodoru, ali je Resio poslao loptu preko gola iz odlične pozicije za šut.

Do poluvremena, Atletiko je propustio dve sjajne prilike za gol. Prvo je Adrijan pokušao, a potom Kosta.

Kako je trener Atletika Dijego Simeone pripremio ovu utakmicu svedoči i podatak da je Granada imala posed lopte od 67 procenata u prvom poluvremenu, ali da je bolje šanse imao Simeoneov tim.

U nastavku bilo je prilično mirno do 72. minuta, kada je Kosta mogao da postigne drugi gol na pas Vilje, ali je Roberto bio sjajan na golu. Četiri minuta kasnije, Madriđani su dobili i drugi penal, ali ne baš zasluženo. Ovog puta na Vilju je krenuo Hezon Muriljo, a ishod je bio isti - penal.

Drugarski, Kosta je prepustio Vilji priliku da izvede penal i upiše se u strelce za 0:2. Vilji je to bio 32. pogodak sa bele tačke. Samo je Ronaldo dao više u ovom veku (34). Vilja je postigao bar pet golova u poslednjih 13 sezona u La Ligi igrajući za Saragosu, Valensiju, Barselonu i Atletiko.

Na "El Madrigalu", gde je za vikend Valensija Miroslava Đukića poražena rezultatom 4:1, Viljareal je doživeo poraz. Jedini gol u pobedi Hetafea postigao je debitant u Primeri, novo pojačanje tima iz predgrađa Madrida, Ćiprijan Marika - 0:1.

Rumun je bio strelac u 5. minutu, posle čega je Viljareal napadao i napadao, ali i promašivao i promašivao. Najgori u tom smislu bio je Đovani dos Santos, a posao je "Žutoj podmornici" postao teži u 39. minutu kada je posada izgubila jednog člana, isključenog Injeza.

Ovo je prvi poraz Viljareala kod kuće ove sezone, pa su "žuti" propustili priliku da zadže samo dva boda zaostatka u odnosu na Real.

REZULTATI 11. KOLA:

Granada - Atletiko Madrid 1:2 (0:1)
/Igalo 90+1 - Kosta pen 37, Vilja pen 76/

Viljareal - Hetafe 0:1 (0:1)
/Marika 5/

Atletik Bilbao - Elče (22.00)
Real Betis - Levante (22.00)

U sredu:

Valensija - Almerija 1:2 (1:0)
/Žonas pen 33 - Torsiljeri 62, Vidal 72/

Valjadolid - Real Sosijedad 2:2 (0:1)
/Larson 76, Guera 79 - Grizman 16, 53/

Real Madrid - Sevilja 7:3 (3:2)
/Bejl 13, 27, Ronaldo pen 32, 60, 72, Benzema 53, 80 - Rakitić pen 38, 63, Baka 40/

U utorak:

Espanjol - Malaga 0:0

Selta - Barselona 0:3 (0:1)
/Sančez 9, Oterino ag 48, Fabregas 54/

TABELA: Barselona 31, Atletiko 30, Real 25, Viljareal 20, Bilbao (-1) 19, Hetafe 19, Levante (-1) 16, Espanjol 15, Sosijedad 14, Sevilja 13, Valensija 13, Elče (-1) 10, Valjadolid 11, Granada 11, Malaga 10, Osasuna 10, Selta 9, Rajo 9, Betis (-1) 8, Almerija 6.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/David Ramos )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC