• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović za MONDO:Neka derbi riješi Bajko

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović očekuje otvoren "vječiti derbi" i ocjenjuje da je stanje u klubu sada "super".

 Stojadinović za MONDO:Neka derbi riješi Bajko Izvor: MONDO

Groznica subotnje večeri u Beogradu se polako primiče. Groznica "vječitog derbija"!

Da li će Partizan otići na +7, ostati na +4 ili će mu Crvena zvezda prići na -1? Teško je prognozirati, uostalom kao i u prethodne 144 priče koje su ispričali najveći fudbalski klubovi u Srbiji i na Balkanu.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović vjeruje da će njegov tim uspjeti da osvoji tri boda i time, ne samo ugrozi Partizanovu nadu da će osvojtii sedmu uzastopnu titulu, nego i unijeti dobru klimu u klub.

"Mislim da su svi igrači svjesni koliko je značajna ova utakmica. Svi priželjkujemo da dobijemo taj meč, jer bismo onda prišli Partizanu na bod. To bi onda bila sasvim druga situacija i priča za budućnost cijele ne samo ekipe, nego i kluba. Mislim da ekipa dobro radi i da su momci spremni, imaju veliki motiv jer, derbi je, bez obzira na sve, uvijek derbi", kaže Stojadinović za MONDO.

On ne želi da se miješa u to koji će tim izabrati trener Slaviša Stojanović, niti koju će taktiku sprovesti. Mada, direktor ne bi volio da crveno-bijeli jurnu od starta, da srljaju.

"Trener treba da sastavi taktiku i tim, a ja kao sportski direktor mislim da ne treba da srljamo, treba da idemo na čist rezultat, pa ako pobijedimo pobijedimo", rekao je Stojadinović.

Upitan kakav Partizan očekuje - defanzivniji nego inače, možda, Stojadinović je odgovorio: "Partizan ne zna da igra odbrambeno, baš kao ni mi. Koliko god i jedni i drugi pokušavali te zatvorenije varijante, mi to ne znamo. Zato očekujem otvorenu utakmicu, pa neka pobijedi onaj koji je bolji, a ja vjerujem i nadam se da smo to mi".

A ko bi mogao da riješi "vječiti derbi"?

"Ma, neka bude Bajko (golman Bajković)... u 90. minutu... da odbrani penal".

U Zvezdi su godinama turbulencije, dugovi se nagomilavaju, a bilo je pitanje i da li će sadašnje rukovodstvo, koje je bilo kao rogovi u vreći, uspjeti da prevaziđe sve te nesuglasice. Čini se da su poslije mirne Skupštine kluba neke stvari postavljene na bolje mjesto...

"Atmosfera u klubu je korektna, super! Poslije ove Skupštine, a mislim i malo prije nje, stanje u klubu je odlično i najbolje je da je tako, trebalo je tako da bude od početka. Uspostavljen je pravi sistem rada", tvrdi sportski direktor crveno-bijelih.

Pojedini mlađi igrači poput Vukana Savićevića ili Stefana Mihajlovića pobunili su se zato što ne igraju (dovoljno). Stojadinović kaže da su sa njima razgovarali i on i predsjednik Dragan Džajić i da će sve biti u redu.

"Razumijemo te mlade igrače i njihovu želju da igraju. Ali, razumiju i oni nas i situaciju u kojoj smo, gdje je bitan svaki bod, pa i svaki gol. To su dobri momci i neće biti problema", uvjeren je Stojadinović.

Sportski direktor Zvezde je uvjeren i da će naći dogovor sa Filipom Mladenovićem, koji je zatražio raskid ugovora, ali se, neočekivano, pojavio u timu u kup utakmici protiv kragujevačkog Radničkog. Ali, to i neka druga otvorena pitanja, ostavljena su za poslije "vječitog derbija".

(P. Vujić, N. Janković, M. Šegan - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC