• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milijaš: Novac je nebitan, ovo je derbi!

Kapiten Crvene zvezde kaže da je nebitno da li će pred meč sa Partizanom igrači dobiti novac, jer je riječ o najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

 Milijaš: Novac je nebitan, ovo je derbi! Izvor: MONDO

"Možda nam novac bude stimulans za neke druge utakmice, ali za ovu sigurno neće biti. Derbi je vredniji od bilo kog novca", kaže otvoreno kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš pred 145. "vječiti derbi" sa Partizanom.

Ova izjava stigla je kao odgovor na pitanje da li su igrači dobili novčanu podršku pred utakmicu polusezone.

Milijaš tvrdi da su on injegovi saigrači maksimalno motivisani pred dolazak crno-bijelih i da je tako bilo i kada je igrao derbi i na +15 i na -8.

Pred svoj 15. "vječiti derbi" u karijeri, dodaje:

"Ne slažem se da je Patizan slabiji nego prošle godine, mogu da se složim samo da smo mi jači. I lično mislim da možemo da dobijemo. Igramo na našem stadionu, znamo šta su zahtjevi i imamo igrače sa kojima možemo do cilja".

Milijaš ističe da je krizu forme prevazišao davno, da su mu golovi koje je postizao podigli samopuzdanje i nada se da će nastaviti pozitivan bilans u utakmicama sa Partizanom.

"Ako vi kažete može samo da mi bude drago da sam derbije odigrao na visokom nivou. Volio bih da opet dam gol Partizanu, ali ništa nije bitnije od pobjede".

Iza Milijaša, kao u najvećem broju slučajeva ove sezone, neće biti Aleksandra Kovačevića, za koga trener Slaviša Stojanović kaže da je možda "izgubljen" i na duže, ali će pored kapitena, najvjerovatnije, biti Miloš Ninković sa zaštitnom kacigom na glavi.

Na pitanje da li ima dilema oko startne postave, trener Stojanović je odgovorio: "Uvijek je problem kada je jedan igrač povrijeđen, a mi smo u situaciji da možda ostanemo bez dvojice standardnih. Kovačević sigurno neće igrati, a mnogo toga zavisi od Ninkovića, koji za sobom povlači dvije, tri rotacije u ekipi, ako se ispostavi da ne može da igra. Vidjećemo...".

Na potpitanje da li je riješio koji će štoperski tandem nastupiti, Stojanović kaže: "Tu nemam dilemu". Ali, nije otkrio ko će biti starteri.

Trener crveno-bijelih nije imao problem da prizna da će u subotu biti akter najveće utakmice u svojoj dosadašnjoj karijeri.

"Ovo je specifična utakmica i bez obzira na to što sam vodio mečeve kvalifikacija za veliko međunarodno takmičenje, derbi je najveća utakmica u kojoj ću učestvovati. Imam malo pozitivne treme, ona nailazi u talasima, ali se trudim da pronađem mir i donesem optimalne odluke. Moramo da imamo Plan A i Plan B, a ja ću za to biti odgovoran".

Dodao je da je od presudne važnosti za njegov tim da ne primi rano gol.

"Događalo se ove sezone da rano primimo pogodak i da poslije ne uspijemo da okrenemo zbog nervoze i srljanja. Za naš napad ne brinem, mi na svakoj utakmici svorimo dovoljno prilika da poentiramo. Iz mog ugla najvažnije je da budemo stabilni i pametni i da ne primimo pogodak ni na početku, a ni do kraja".

U Crvenoj zvezdi su saopštili da je do četvrtka uveče prodato 15.000 ulaznica i da to "vodi" ka posjeti od 30 do 35.000 ljudi.

Apelovano je na navijače da navijaju fer i korketno, a informacija za tifoze Partizana glasi: Oni kojima je bliže grupa "Zabranjeni" treba da priđu stadionu iz Bulevara oslobođenja, ka ulazu 20, odnosno takozvanom "kavezu", a ostali standardno na južnu tribinu.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC