• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Najteže gostovanje u Travniku

Jesenja titula je na banjalučkom Gradskom stadionu! "Čestitke prvenstveno igračima", kaže trener Borca Dragan Jović pred meč 15. kola u Travniku.

 BORAC: Najteže gostovanje u Travniku Izvor: MONDO

Ako se računa polovina prvenstva Bosne i Hercegovine, a ne 19 kola kako je zbog Mundijala u Brazilu produžen prvi dio Premijer lige Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac je jesenji šampion.

Ukoliko gledamo na tradiciju i veličinu kluba, to ne bilo ništo čudno, ali zbog svih finansijskih problema "Velikana iz Platonove", oslabljenog igračkog kadra, brojnih blokada računa zbog kojih crveno-plavima u "vazduhu visi" praktično svaki meč, onda se uspjeh izabranika Dragana Jovića mora smatrati svojevrsnim podvigom!

U tom slavljeničkom raspoloženju počela je konferencija za štampu 15. kola šampionata protiv Travnika u nedjelju na "Piroti".

Šef struke Borca Dragan Jović, inače rođeni Travničanin i dugogodišnji trener "vezira" najprije je uputio čestitke svojim igračima na jesenjoj tituli.

NA "VEZIRE" BEZ ĐELMIĆA



"Čestitam svim u klubu na iznenađujućoj tituli jesenjeg prvaka, prvenstveno igračima koji su najzaslužniji za taj uspjeh. Što se tiče gostovanja u Travniku, meni je to najteže gostovanje jer sam tamo rođen i dugo sam radio u klubu sa 'Pirote'. Srećan sam jer 'vezirima' predstojeći duel nije presudan u borbi za opstanak već je nama važniji kako bi zadržali bodovnu prednost i lidersku poziciju do zimske pauze", rekao je Jović, koji nema kadrovskih problema osim "kartoniranog" Ognjena Đelmića.

"U ekipi neće biti Đelmića, koji ima tri žuta kartona. Nemamo povrijeđnih, ali imamo mnogo umornih igrača i poslije još dva treninga odrediću fudbalere koji sigurno neće putovati u Travnik".


Uprkos izostanku drugog strijelca ekipe, Borac će prema Jovićevim riječima ići na pobjedu.

"Mi ćemo pokušati da osvojimo sva tri boda bez obzira ko bude u startnih 11. Postavićemo se napadački pa se nadam da ćemo nastaviti pobjednički put koji je počeo posljednjih trijumfom nad Leotarom, odnosno da ćemo igrati na način na koji smo igrali cijelu jesen".


Strateg Banjalučana je pohvalio i medicinski tim Borca za koji je rekao da radi odličan posao.

"Rade na evropskom nivou i za to je najzaslužniji doktor Aleksandar Jakovljević sa svojim saradnicima. Oni su najzaslužniji za oporavak igrača koji nastupaju u ovom ubrzanom ritmu. Ostalo je još mjesec dana do pauze i umor nam nije i neće biti alibi".

Jović je odbacio optužbe Travničana da ih je banjalučki sudija Dragan Petrović planski "izmasakrirao kartonima" u prethodnoj utakmici sa Zvijezdom (2:0) - šest žutih i crveni karton kapitenu Anelu Čuriću, kako bi Borac što lakše stigao do trijumfa na "Piroti".

"To je stvaranje pritiska na sudije pred utakmicu. Iskreno nemam pojma ni ko sudi Borcu, a kamoli da pratim suđenja protivnicima. Borac je častan klub i za svaki svoj postignuti gol i osvojeni bod je 'iskrvario' na terenu i ne bih volio da takve konotacije na bilo koji način umanje naš uspjeh ove jeseni. Mi se ne bavimo tim stvarima, iskreno ne vjerujem da je to stav NK Travnika. Takve izjave može da daje jedna osoba u Travniku, znam koja, ali ona nije klub sa 'Pirote'".


Prvi golgeter Banjalučana Joco Stokić istakao je da je Borac favorit i da će pokušati da stigne do 10. pobjede u Premijer ligi BiH.

"Očekuje nas teška utakmica i vrlo neugodan protivnik koji je prava domaćinska ekipa.
Ali stanje na tabeli govori da smo mi favoriti i zato idemo u Travnik da pobijedimo",
rekao je Stokić.

NADAMO SE DOGOVORU S ĆORIĆEM

Međutim, zbog dugovanja nekadašnjem defanzivcu crveno-plavih Leonidu Ćoriću, samo odigravanje susreta se nalazi pod upitnikom. Portparol Borca Slobodan Petrović je izjavio da tim povodom predstoje sastanci kapitena Draška Žarića i Borisa Raspudića, kao i predsjednika kluba Srđana Šuputa sa Ćorićem kako bi problem oko dugovanja bio riješen.

"Vjerujem da će pregovori biti okončani na obostrano zadovoljstvo i da će Borac igrati meč u Travniku", podvukao je Petrović.

(N. Š. / MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC