• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašović: Neka bude kao u prošlom derbiju

Trener crno-bijelih kaže da njegov tim ima "nevjerovatnu želju" da pobijedi Crvenu zvezdu. "Nismo baš rado viđen gost u Ljutice Bogdana".

 Rašović: Neka bude kao u prošlom derbiju Izvor: MONDO

Vuk Rašović je prošle sezone dobio "vruć krompir" u ruke. Poslije +11, crno-bijeli su gubili prednost da bi pred "vječiti derbi" ostali na samo +2. U stilu svog velikog prijatelja Aleksandra Stanojevića, Rašović je izašao fajterski na derbi i sreća ga je pogledala.

Miloš Jojić je odapeo iz "slobodnjaka" i uspio je da golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića zakoprca u mrežu pod južne tribine stadiona Partizana zajedno sa loptom.

Kaže srpski narod: "Vatreno krštenje".

A Rašović, pred 145. "vječiti derbi" u subotu na stadionu rivala, kaže:

"Ne bih imao ništa protiv da se i naredna utakmica sa vječitim rivalom završi kao prošla".

Trener crno-bijelih ističe da je njegov tim spreman za borbu i motivisan.

"Imamo nevjerovatnu želju da u subotu, na stadionu Crvene zvezde, pružimo maksimum. Domaćin zbog svog terena uvijek ima blagu prednost, ali mislim da u posljednjih šest, sedam godina nismo rado viđeni gost u Ljutice Bogdana. Zbog svega što se dešavalo u tom periodu a to je naših šest uzastopnih titula, bodovne prednost na tabeli mislim da je veći pritisak na njhovoj strani", ocijenio je Rašović.

U razgovoru sa novinarima, predstavnici "sedme sile" su insitirali i na priči o sudijama i suđenju.

Upitan da li smatra da su u Crvenoj zvezdi pokušali da izvrše pritisak na sudije poslije gostovanja Zvezde u Nišu (završeno 1:1), Rašović je odgovorio: "Ne, ne mislim tako. Greške se dešavaju i na naš i na njihov račun. Sudija je tu da bude servis i odradi posao na najbolji mogući način".

Pred svaki "vječiti derbi" u posljednjih 18 i kusur godina neizbježna tema je: zašto Partizan upravo toliko čeka na penal u prvenstvenim duelima? Posljednji penal za crno-bijele dosuđen je u 99. derbiju! A u subotu će biti odigran 145.

"Od tada je prošlo 18,5 godina. Kada malo bolje razmislim, to je podatak za Ginisovu knjigu rekorda", rekao je Rašović kroz osmijeh.

Predstojeći "vječiti derbi" sudiće Milorad Mažić.

"Mažić je naš najbolji sudija i mislim da je sasvim dobro za naš fudbal i za derbi što će abitar koji će suditi na Svjetskom prvenstvu dijeliti pravdu u subotu".

Vuk Rašović nema mnogo poraza protiv Crvene zvezde. Iskusio je dva neuspjeha - jednom kao pomoćni trener i jednom kao igrač.

Prisjetio se upravo derbija kada je posljednji put u prvenstvenim duelima dosuđen penal za Patizan.

"Kao igrač sam izgubio derbi u finalu kupa 1999. godine, ali ne bih da pričam na koji način. U toj utakmici je dosuđen posljednji penal za Partizan uopšte u 'vječitim derbijima'. Sticajem okolnosti ja sam bio strijelac u toj utakmici".

U Partizanu ne razmišljaju mnogo o tome koji će sastav izvesti trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović.

"Mi smo spremni i dosta zavisi od nas. Kolegi sa druge strane ostavljam da razmišlja na koji način će igrati protiv nas. Mi znamo i mislim da imamo rješenje kako da stignemo do bodova", rekao je Rašović.

Kada se pomene prethodni, 144. "vječiti derbi" neizbježno ime je Mloš Jojić. Strijelac odlučujućeg gola, koji je, ne samo riješio tu utakmicu, već i prošlo prvenstvo.

Jojić, koji je ove jeseni jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Partizana, kaže da je najmanje bitno ko će da da gol.

"Misli su nam usredsređene samo na tu utakmicu. Oba tima imaju blagu rezultatsku krizu, pa stoga očekujem zanimljiv derbi. Dobar rezultat je najvažniji, a ko će da da gol je manje bitno", kaže vezista crno-bijelih.

Prethodni put, Jojić je bio iodabran za doping kontrolu. Kaže da ne bi imao ništa protiv da sve bude kao prošli put.

"Proveo bih cijelu noć, ako treba na toj kontroli, uradio bih sve za pobjedu. Ne razmišljamo o bodu, idemo na pobjedu!".

Vuk Rašović je na slatkim mukama. Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu polusezone. Za pojedine igrače biće to debi, poput Milana Obradovića, Erika Đemba Đembu, ali i neke mlađe...

(Predrag Vujić, Vladimir Sukdolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC