• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penev vodi Bugare i ka Francuskoj

Luboslav Penev i Bugarska fudbalska unija produžili saradnju do kraja narednog kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

 Penev vodi Bugare i ka Francuskoj Izvor: MONDO

Bugari vide perspektivu i ne žele da mijenjaju selektora poslije (ne)uspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Luboslav Penev predvodio je nacionalni sastav Bugarske u minulim kavlifikacijama, bio je na dobrom putu ta Rio, a onda su naše komšije u posljednje dvije utakmice prosule sve dobro što su pravili od početka takmičenje.

Bugarska je veći dio kvalifikacija za Mundijal u Brazilu 2014. bila na drugom mjestu u grupi, ali je izgubila u odlučujućim mečevima, protiv Jermenije i Češke, što znači da se nije plasirala na SP 2014.

Brazil, baš kao i mi, neće vidjeti 2014.

Ali, Bugarska fudbalska unija ukazala je povjerenje Penevu i produžila mu ugovor, tako da će nekadašnji reprezentativac voditi reprezentaciju i u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016.

"Predsjednik BFU Borislav Mihajlov i Penev su uspješno okončali pregovore i dogovorili se o produžetku saradnje", kaže se u saopštenju BFU.

Penev je izabran za selektora novembra 2011, kada je zamijenio Nijemca Lotara Mateusa, kome nije produžen ugovor, jer nije uspio da izbori plasman za EP 2012.

Četrdesetsedmogodišnji Penev, koji je doveo Liteks do titule šampiona Bugarske 2011, poznat je po čvrstoj disciplini i praksi stalnog podmlađivanja reprezentacije.
(MONDO/Tanjug:Foto: AP Photo/Boris Grdanoski)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC