• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Vitez bježi sa dna, Leotar ne

Fudbaleri Viteza savladali Zvijezdu Gradačac 3:1, dok je Leotar poražen od Čelika 1:2 u prvim utakmicama 15. kola Premijer lige BiH.

 PLBiH: Vitez bježi sa dna, Leotar ne Izvor: MONDO

U duelu Viteza i Zvijezde Gradačac, koji je odigran u Zenici, u prvih pola časa igre nije bilo pogodaka, a onda su gledaoci do pauze vidjeli čak tri. Poveli su gosti u 34. minutu golom Elmira Kuduzovića iz jedanaesterca, ali su domaći fudbaleri do poluvremena uspjeli da preokrenu rezultat.

Prvo je Armin Kapiten u 40. minutu, takođe sa bijele tačke, doveo Vitežane do egala, a za potpuni preokret postarao se Vedran Vidović u posljednjim trenucima prvog dijela igre. U nastavku, Jasmin Smriko golom u 70. minutu potvrdio je pobjedu svog tima.

Leotar nastavlja sa očajnim partijama. Trebinjci su u posljednjim trenucima meča primili pogodak i po prvi put u istoriji Premijer lige BiH izgubili na "Policama" od Čelika.

U prvom poluvremenu duela na "Policama" bilo je prilika na obje strane, a jednu svoju iskoristili su Zeničani i u 43. minutu poveli preko Stipe Baraća.

Trebinjci su u drugo poluvrijeme ušli angažovanije i do izjednačenja stigli u 60. minutu. Nikola Prebiračević odlično je izveo aut, ubacio loptu u srce šesnaesterca Čelika, gdje se najbolje snašao iskusni defanzivac Zdravko Šaraba i izjednačio rezultat. Ipak, prije pogotka domaćih, gosti su mogli poduplati prednost, ali je Saša Kajkut pogodio stativu. Isti igrač ipak se iskupio u 90. minutu, kada je pogotkom donio tri boda svom timu i gurnuo Leotar ka Prvoj ligi Republike Srpske.

Trebinjci su susret završili sa devet igrača, jer su zbog dvije javne opomene u svlačionicu prije ostalih morali Darko Đajić i Nikola Prebiračević

Preostalih šest susreta ovog kola biće odigrano sutra.

Parovi i rezultati 15. kola Premijer lige BiH:

Vitez - Zvijezda Gradačac 3:1 (2:1)
/Kapetan 40 pen, Vidović 45, Smriko 70 - Kuduzović 34 pen/

Leotar - Čelik 1:2 (0:1)
/Šaraba 60 - Barać 43, Kajkut 90/

U nedjelju:
Radnik - Sarajevo (13.30)
Slavija - Mladost (13.30)
Željezničar - Rudar Prijedor (13.30)
Travnik - Borac (13.30)
Zrinjski - Velež (14.45)
Široki Brijeg - Olimpic (17.00).

TABELA: Borac 30, Sarajevo 26, Zrinjski 25, Olimpik 24, Široki Brijeg 23, Željezničar 23, Velež 21, Zvijezda Gradačac (+1) 20, Čelik (+1) 18, Radnik 17, Slavija 16, Vitez (+1) 13, Rudar Prijedor 13, Travnik 13, Mladost 12, Leotar (+1) 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC