• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ako Venger sad ne uspije, kad će!?

Arsenal pobijedio Liverpul 2:0. Čelsi poražen od Njukasla. Siti isprašio Norič, gol Džeke. Asmir Begović junak kola.

 PREMIJER: Ako Venger sad ne uspije, kad će!? Izvor: MONDO

Arsenal dugo godina čeka na titulu prvaka Engleske. Posljednji put je bio šampiona u sezoni 2003/04. A da li je ovo TA sezona?

Kako igra Arsenal, realno bi bilo da se okiti šampionskom titulom, ali, naravno, ima još mnogo da se igra. No, dolazak Mesuta Ozila, sjajna forma Arona Remzija, Santija Kazorle i ostalih, daju nadu ljubiteljima "tobždija" da će se trofej preseliti iz Mančestera u London.

Arsenal je u derbiju 10. kola pobijedio Liverpul 2:0, sjajnim golovima Santija Kazorle i Arona Remzija.


Kazorla je u 19. minutu sam sebi asistirao. Najprije je odlično tukao glavom, da bi mu se lopta od stative odbila pravo na nogu, a njegova realizacija i reakcija bila je fenomenalna.

Remzi je dokusurio Liverpul sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca u 59. minutu.

Arsenal je tako nastavio sjajan niz protiv Liverpula. U posljednjih 13 utakmica, računajući i ovu protiv Liverpula, "tobdžije" su samo jednom poražene.

Sa ova tri boda, Arsenal se "odlijepio" na čelu tabele sa pet bodova više od Liverpula i Čelsija, koji je ranije u subotu potpuno razočarao lošom igrom i porazom od Njukasla (0:2).

Igrači Žozea Murinja, među njima i Branislav Ivanović, doživjeli su drugi poraz ove sezone, pred 51.674 posjetilaca Sent Džejms parka.

Neuspjeh "plavaca" nagoviješten je u 68. minutu, kada je Joan Kabaje, poslije konsultacije sa trenerom Alanom Pardjuom, odlično izveo slobodan udarac.

Nakon kraćeg razgovora sa šefom, Francuz je glavom pogodio Gufrana, koji je ostavio Čeha bespomoćnog.

U 89. minutu postalo je izvjesno da će domaćin osvojiti sva tri boda. Vurnon Anita krenuo je ka korneru, ali centrirao loptu ka Loiku Remiju, koji je jakim udarcem nogom poslao u gol.

Žoze Murinjo nije bio raspoložen poslije utakmice.

"Nije mi se svidjelo. Mislim da smo zasluženo izgubili. Imali smo nekoliko dobrih prilika da izjednačimo, ali su oni (Njukasl) bili više u utakmici od nas. Borili su se više i bili su posvećeniji. Bili su bolji tim na terenu. Ako je neko trebalo da pobijedi, onda su to oni".

"Ne moram da izgubim utakmicu da bih znao koliko je jaka liga. To je nešto što prenosim igračima na svakom meču. Tačno znam kako je. Svi učestvuju u trci. Ako Arsenal danas pobijedi, otvara im se put. Nije mi se svidio moj tim danas", izjavio je on.

Mančester siti je deklasirao Norič - 7:0, a jedan od golova postigao je srpski defanzivac Matija Nastasić, što je njegov "prvenac" za klub iz Mančestera, a za posljednji sedmi pogodak  postarao se napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Drugi klub iz Mančestera - Junajted trijumfovao je u Londonu, protiv Fulama. Golovi Antonija Valensije, Robina van Persija i Vejna Runija u prvih 25 minuta bili su osnova za ubjedljivo vođstvo i potom trijumf. Zanimljivo, Runiju je to bio 10. gol protiv Fulama, i to je klub kojem je dao najviše golova od svojih premijerligaških klubova.

I još jedan podatak - Robin van Persi je dao 128 golova u Premijer ligi, čime je postao najefikasniji Holanđanin u istoriji ove lige. On je pretekao legendarnog Džimija Flojda Haselbajnka (127).

Epitet heroja ovog kola pripada golmanu Stouka i reprezentacije BiH Asmiru Begoviću koji je postigao gol protiv Sautemptona. O tome pročitajte OVDJE

Begović je peti golman u istoriji Premijer lige koji je dao gol. Prije njega to je uspjelo: Šmajhelu, Hauardu, Fridelu i Robinsonu.

REZULTATI 10. KOLA:

Njukasl - Čelsi 2:0 (0:0)
Fulam - Mančester junajted 1:3 (0:3)
Hal - Sanderlend 1:0 (1:0)
Mančester siti - Norič 7:0 (4:0)
Stouk - Sautempton 1:1 (1:1)
VBA - Kristal Palas 2:0 (1:0)
Vest Hem - Aston Vila 0:0
Arsenal - Liverpul 2:0 (1:0)

U nedjelju:

Everton - Totenhem 14.30
Kardif - Svonsi 17h

TABELA: Arsenal 25, Liverpul 20, Čelsi 20, Mančester siti 19, Totenhem (-1/ 19, Sautempton 18, Everton /-1/ 18, Mančester junajted 17, Njukasl 14, Hal 14, VBA 13, Svonsi /-1/ 11, Aston Vila 11, Fulam 10, Vest Hem 10, Kardif /-1/ 9, Stouk 9, Norič 8, Sanderlend 4, Kristal Palas 3

(MONDO, Foto: Beta/AP/Scott Heppell)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC