• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

145. DERBI:Zvezda sačuvala Obradovićev poklon

Najiskusniji defanzivac Partizana autogolom donio Crvenoj zvezdi pobjedu, 1:0. Grobari se sukobili prije meča, pa palili koreografiju na jugu.

 145. DERBI:Zvezda sačuvala Obradovićev poklon Izvor: MONDO

Crvena zvezda je sačuvala nadu u osvajanje titule. Partizan je dodatno sebi zakomplikovao posao u odbrani trofeja.

145. derbi trajao je 99 minuta zbog velikog požara na južnoj tribini tokom drugog poluvremena i neće ostati upamćen po ljepoti fudbala.

Pobjednika je odlučio najiskusniji odbrambeni igrač crno-bijelih Milan Obradović, lošom intervencijom u 20. minutu. Poslije udarca glavom Miloša Ninkovića, pokušao je da loptu prebaci preko gola, ali je ubacio u mrežu.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:0 (1:0) (VIDEO + FOTO-GALERIJA)

Uprkos porazu, crno-bijeli će ostati na prvom mjestu tabele Jelen Superlige Srbije. U tome im je pomogla i Vojvodina, koja je ranije danas ponovo razočarala svoje navijače, remijem sa Radničkim 1923 u Novom Sadu.

Poslije 11. kola, Partizan ima 21 bod, Crvena zvezda i Vojvodina po 20, a Radnički Niš i Čukarički po 18.

Iako se ovog vikenda igra tek 11. kolo i iako je pred svim timovima veliki put do kraja sezone, i jedni i drugi su vidno opterećeni pritiskom odigrali lošu utakmicu.

Dugo najavljivani (i demantovani) "Dan D" za obojicu trenera završen je nesportskom radošću šefa struke domaćih. Čim je čuo i vidio Milorada Mažića sa pištaljkom u ustima i podignutom rukom, Slaviša Stojanović je otrčao ka tunelu, slaveći u stilu igrača.


Vuk Rašović je još stajao kraj terena, nekoliko metara udaljen od grupe igrača, koji su "usijanih" glava razmjenjivali uvrede. Sukob je spriječio pribrani predvodnik Partizana, Saša Ilić.

Fudbaleri Zvezde potom su se okupili oko Miloša Ninkovića, koji je odigrao meč sa ragbi kapom, uprkos protivljenju ljekara. Zbog mečeva protiv Partizana i borbe za titulu se i vratio u Srbiju i zato nije potrebno opisivati radost na njegovom licu.



Navijači su mu bili zahvalni i biće mu zahvalni i poslije utakmice, jer je baš on, glavom, "asistirao" za autogol Milana Obradovića, zbunivši štopera crno-bijelih.


Poslije gola, kao i prije njega, viđeno je mnogo uklizavanja, startova, loših dodavanja, pogrešnih procjena u oba pravca, kao i dobar šut Nenada Milijaša u 36. minutu, sa više od 35 metara. Samouvjereno je opalio loptu i pogodio gornji dio prečke.

Rašović je, poslije pauze, umjesto Gulana poslao na teren Sašu Ilića, ali mu je to donijelo konkretan rezultat tek u napetoj završnici, kada je Zvezda razmišljala prvenstveno o svom golu, bez isključenog Darka Lazića.

Partizan će u sljedećem kolu dočekati Donji Srem, a Zvezda će gostovati Radu, na Banjici.

Nakon što su navijači Partizana zapalili južnu tribinu i poslije nekoliko spretnih odbrana Vladimira Stojkovića, crno-bijeli su krenuli ofanzivnije u napad, ali bez konkretne ideje kako da izjednače.

Ulazak Predraga Luke u 69. minutu jeste unio živost gostima, ali je io na, u izostanku pravih ideja, ostala neiskorišćena.

Sa druge strane, ni Crvena zvezda nije blistala, ali je imala rezultat i opciju da ne srlja ka kapitenu Partizana.

Nikola Mijailović i Nejc Pečnik konstantno pravili su probleme Milanu Obradoviću i Vladimiru Volkovu, samostalno kreiravši akcije. Abiola Dauda je vodio svoju borbu sa štoperima Ostojićem i Jojićem, ali su ga defanzivci zaustavili.

Ispit su položili i centralni bekovi Zvezde, Jovan Krneta i Darko Lazić. Sačuvali su mrežu Bobana Bajkovića i poslije utakmice zajedno sa ostatkom tima slavili trijumf koji će donijeti mir u klub.



PROČITAJTE TOK MEČA:

KRAJ!

99' Jojić centrira, ali neuspješno.

98' Crveni karton za Darka Lazića. Mladi Zvezdin štoper grubo je faulirao Sašu Ilića na polovini.

97' Šansa za Zvezdu u finišu! Kasalica je proigrao Pečnika, a Slovenac šutirao u blizinu spremnog Stojkovića.

96' Prodor Luke po desnoj strani zaustavio je Boban Bajković. Uhvatio je loptu ispred Saše Ilića, koji ga je pritom i zakačio, pa mu se izvinio.

95' Partizan je svom snagom krenuo u napad. Svi su u kaznenom prostoru pri korneru koji izvodi Miloš Jojić. Ostojić je pokušao da pogodi u skoku, ali šalje loptu preko gola.

92' Ninković napušta teren. Mijenja ga Vukan Savićević.

- Meč će biti produžen devet minuta.

91' Miloš Ninković leži na travi, držeći se za list.

90' Kasalica je dobio žuti karton, zbog grubog starta na Saši Iliću. Dugo je objašnjavao najboljem igraču crno-bijelih da nije htio da ga povrijedi.

89' Luka je unio koliko-toliko energije na lijevom boku Partizana. Predriblao je Filipa Mladenovića, ali i šutirao direktno u dobro postavljenog Bajkovića.

87' - Ninković i Kasalica pokušali su da stvore šansu Abioli Daudi, ali su štoperi Partizana bili spremni.

86' Teren napušta i Andrija Živković. Mijenja ga Petar Grbić. Minut poslije, ušao je i Dragan Mrđa, umjesto Abiole Daude.

83' Milijaš izlazi zbog povrede, mijenja ga Filip Mladenović. Navijači su lijevog beka dočekali zvižducima. Mijailović će zamijeniti Milijaša u sredini.

81' Greška Marka Vešovića na svojoj polovini, ali je Miloš Jojić ne koristi. Naprotiv, šutira daleko od gola.

75' Bajković je pri korneru crno-bijelih "zaplivao", ali se iskupio, uhvativši loptu poslije centaršuta Saše Ilića.

68' Odlična intervencija Vojislava Stankovića u duelu sa Daudom. Postavio se ispred napadača Zvezde i spriječio šut.

62' Utakmica je nastavljena. Jedan navijač Partizana povrijedio se tako što je upao u kanal između ograde i južne tribine. Intervenisala je i hitna pomoć.

54' Nekoliko požara na jugu primorali su sudiju Mažića da prekine utakmicu. Vatrogasci su prišli, ali im navijači ne dozvoljavaju da ugase požar, već tijelima brane plamen. Pjevaju i skaču pritom.

53' - Prilika za Zvezdu, poslije kornera. Ipak, šut Filipa Kasalice Ostojić spremno dočekuje i izbacuje loptu. Pečnik stvara probleme lijevoj strani odbrane crno-bijelih.

- Navijači Partizana zapalili su stadion na jugu. Na istoku gore baklje "Zabranjenih".

51' Odmah se primjećuje prisustvo Saše Ilića na terenu, Proigrava saigrače, koji za sada ne uspijevaju da iskoriste ta dodavanja.

47' Baklje na jugu, topovski udari... Na terenu bez novosti, osim jednog kornera Crvene zvezde i centaršuta Živkovića.

- Odmah izmjena u Partizanu. Vuk Rašović je poslao na teren kapitena Sašu Ilića. Izašao je Nikola Gulan.

- Vladimir Stojković prvi je put primio gol u večitom derbiju.



POLUVRIJEME.

45' Miloš Ninković sve razigraniji. Petom je proigrao Mijailovića, poslije čega su crno-bijeli izbili loptu u korner. Nije bilo nove prilike.

44' Prilika za Zvezdu. Mijailović je centrirao sa lijeve strane, a Pečnik glavom poslao loptu kraj desne stative.

42' ... Ipak, Jojić prebacuje gol.

41' Slobodan udarac za Partizan, sa ivice kaznenog prostora. Fauliran je Nemanja Kojić, a Jojić je prišao mjestu terena sa kojeg se u Humskoj proslavio prošle sezone...

- Poslije gola, Zvezda je odustala od napada. Vezisti domaćih s vremena na vrijeme dugim loptama napadaju štopersku liniju Partizana i pokušavaju da uposle Daudu.

39' Krneta dobija duel sa Ninkovićem u svom kaznenom prostoru i šalje loptu u korner. Poslije prekida, nije bilo prilike za crno-bijele.

37' Žuti karton za Nikolu Gulana, zbog starta na Vešoviću sa leđa, na oko 30 metara od gola. Milijaš je "gađao" dalju stativu, ali nije bilo nove šanse.

36' Milijaš pogađa gornji dio prečke sa više od 30 metara!

- Rašović je poslao na zagrijavanje Sašu Ilića, Predraga Luku i Đembu Đembu. Slaviša Stojanović sve rezerve: Martinovića, Milunovića, Mladenovića, Mihajlovića, Savićevića i Mrđu.

32' Gulan šutira, ali lopta o živi zid odlazi u korner. Pečnik izbija loptu na centaršut. Zvezda odolijeva pritisku gostiju.

31' Slobodan udarac i za Partizan. Doduše, sa oko 25 metara. Pečnik je faulirao Gulana sa leđa, držeći ga sa obje ruke. Mažić mu je pokazao žuti karton.

28' Napad Partizana po desnoj strani, a Mijailović šalje loptu u korner. Nakon duže akcije, lopta dolazi do Kojića, koji sa sedam metara šutira lijevom nogom visoko i neprecizno.

26' Još jedan faul za žuti karton, ali je Mažić progledao kroz prste i Vladimiru Volkovu. Poslije centaršuta, Gulan šalje loptu u korner, nakon kojeg nije bilo šanse.

24'Gol je dekoncentrisao goste. Jojić je poklonio Zvezdi korner, poslije kojeg je Nejc Pečnik šutirao preko prečke.

20' ZVEZDA VODI 1:0!!! Nesrećna intervencija Milana Obradovića. Ubacio je loptu u svoju mrežu poslije "asistencije" Miloša Ninkovića glavom.

POGLEDAJTE AUTOGOL OBRADOVIĆA

17' Prvi udarac u okvir gola. Andrija Živković šutirao je sa 20 metara, ali je Bajković bio spreman.

16' Prvi korner za Partizan. Nemanja Kojić nije uspio da umiri loptu poslije dobrog dodavanja iz dubine. Stigao ga je Krneta i izblokirao.

8' Mijailović je protrčao po lijevoj strani, ali nije uspio da proigra Kasalicu. Loše izveden korner domaćih, poslije kojeg lopta nije ni upućena u kazneni prostor.

6' Faul Jovana Krnete nad Jojićem na sredini terena, ali mu je Mažić progledao kroz prste i nije mu pokazao žuti karton.

5' Milijaš je pokušao da "izbaci" Filipa Kasalica u kazneni prostor iz drugog plana, ali je Užičanin kasnio. I da nije, Stojković je bio spreman i na mestu.

4' Navijači mašu zastavama, u oblaku dima. Zvezda napada gol ka jugu, a Partizan ka sjeveru.

UTAKMICA JE POČELA!



- Igrače Partizana na teren je izveo kapiten Vladimir Stojković. I na sjevernoj i na južnoj strani stadiona razvijene su koreografije.Glavni sudija je Milorad Mažić.

ZVEZDA: Bajković, Mijailović, Lazić, Krneta, Vešović - Milijaš (od 83' Mladenović), Gogić - Pečnik, Ninković (od 90' Savićević), Kasalica - Dauda (od 88' Mrđa).

PARTIZAN: Stojković - Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov - Gulan (od 46' Ilić), Marković - Jojić, Živković (od 86' Grbić), Ninković (od 69' Luka) - Kojić.

Poslije vijesti o međusobnom sukobu navijača Partizana, sa "Marakane" smo saznali i sastave "vječitih" za 145. derbi.

POGLEDAJTE SUKOB NAVIJAČA PARTIZANA

Crveno-bijeli dres nosiće Miloš Ninković, iako je prethodnih dana njegov nastup bio neizvjestan zbog povrede glave. Podsjetimo, na gostovanju Radničkom "zaradio" je nekoliko kopči i otok iznad lijevog oka.

Sa druge strane, trener Partizana Vuk Rašović poslao je na teren dvojicu zadnjih veznih (Gulana i Markovića), a ispred njih postavio trojicu kreativaca - Jojića, Živkovića i Ninkovića.

Najistureniji centarfor gostiju biće Nemanja Kojić.

Poznato je da i jedan i drugi tim dočekuju najvažniju utakmicu sa lošim rezultatima za sobom. Partizan je prvi na tabeli, sa 21 osvojenim bodom, a Crvena zvezda peta, sa četiri boda manje.

Derbi bi mogao da pojednostavi nastavak borbe za titulu ili da je dodatno zakomplikuje. Ipak, činjenica je da je tek 11. kolo i da će i jedni i drugi imati još mnogo izazova do kraja.

Sa druge strane, od raspada SFRJ samo se dva puta dogodilo da šampion ne bude ekipa koja je poslije deset kola imala bodovnu prednost.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su 144 prvenstvene utakmice. Crveno-bijeli su ostvarili 59 pobjeda, crno-bijeli 42, a 43 utakmice završene su neriješeno.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC