• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najoštrije kazne za sve krivce na derbiju

Komesar za takmičenje JSL zatražiće kazne za Crvenu zvezdu i Partizan zbog ispada navijača na meču 11. kola, ali i najoštrije sankcije za huligane.

 Najoštrije kazne za sve krivce na derbiju Izvor: MONDO

Dan poslije 145. "vječitog derbija" koji su obilježili brojni incidenti na tribinama stadiona u Ljutice Bogdana, komesar za takmičenje Superlige Vladimir Bulatović izjavio je da će zbog loše organizacije meča tražiti da budu najstrože kažnjeni Crvena zvezda i Partizan, ali i huligani koji su pravili haos na tribinama, zbog čega je i meč morao da bude prekinut.

"Ovo je prevršilo svaku mjeru. Lično ću zahtijevati najstrože kazne, jer ovo ne vodi ničemu. Derbi je uvijek bio merilo našeg fudbala, nešto prema čemu su se ostali klubovi ravnali, a u subotu smo imali situaciju da 80 odsto gledalaca prati dešavanja na sjevernoj i južnoj tribini, umjesto utakmicu. Takvim stvarima mora da se stane na put", rekao je Bulatović.

On je dodao da će Zajednica superligaša tražiti od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije najstrože kazne za izgrednike.

"U narednih nekoliko dana vidjećemo o kakvim kaznama je riječ. Disciplinska komisija FSS ima nekoliko kazni, oni će raspravljati, a mi ćemo svakako zahtijevati najoštrije sankcije", poručio je Bulatović.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić, takđe je najavio oštre kazne.

"Ovako ponašanje navijača i izgredi na stadionu moraju da se zaustve. Ovo je u nadležnosti Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će svakako podnijeti prijavu", poručio je Delić.

Fudbaleri Zvezde pobijedili su Partizan rezultatom 1:0
, a najveći derbi srpskog fudbala obilježili su brojni navijački incidenti, prije i za vrijeme meča. U njima je teže i lakše povrijeđeno više ljudi, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Oko pola sata prije početka "večitog derbija" došlo je do sukoba izmedu dvije frakcije navijača Partizana, "Zabranjenih" i "Alkatraza", a utakmica je u 53. minutu prekinua pošto su navijači crno-bijelih na južnoj tribini zapalili veliku vatru.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC