• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Balša odstupio, Jokić preuzeo klub

Sin preminulog predsjednika Voše Ratka Butorovića prihvatio manju funkciju i za predsjednika UO predložio Milenka Jokića, što je Skupština prihvatila.

 VOJVODINA: Balša odstupio, Jokić preuzeo klub Izvor: MONDO

Kao što je i bilo najavljeno Balša Butorović od nedjelje i zvanično nije prvi čovjek novosadskog superligaša.

Na vanrednoj Skupštini kluba, održanoj u SC Vujadin Boškov, Butorović je priznao da zbog porodične firme nije u stanju da se u potpunosti posveti obavezama u Vojvodini.

"Ova funkcija zahtijeva potpunu posvećenost što trenutno nisam u situaciji da ostvarim. Zato za predsjednika Upravnog odbora predlažem Milenka Jokića, prijatelja moje porodice i uspješnog privrednika".

Njegov prijedlog većina delegata je podržala, navijači su bili uzdržani, kao i neki od predstavnika nekadašnjeg rukovodstva. Odlukom nadzornog odbora kluba razdvojene su funkcije predsjednika Skupštine i predsjednika Upravnog odbora, pa će Butorović u narednom periodu biti samo predsjednik Skupštine.

U prvom obraćanju javnosti Jokić je najavio da će slijediti put i viziju Ratka Bate Butorovića, kao i da će novi Upravni odbor brojati 15 članova, od kojih je 10 već imenovano.

Po završetku rada Skupštine bivši potpredsjednik kluba Dušan Pajović poželio je glasno sreću novom prvom čovjeku kluba i upozorio ga: "Želim ti sreću, ali neće biti bolje dok čir ovog kluba ne skloniš iz Vojvodine", rekao je on i prstom pokazao na Radisava Rabrenovića, generalnog sekretara.

Poslije primanja čestitki, Jokić je u ragovoru sa novinarima rekao da će novi UO unijeti novac u klub. Na pitanje kada očekuje finansijsku stabilizaciju i rješenje velikih problema, odgovorio je: "Mislim da ćemo u naredne dvije nedjelje uspjeti da odblokiramo račun".

Balša Butorović tako je odstupio sa funkcije koju je preuzeo poslije smrti svog oca Ratka poslije samo pet mjeseci. Pod njegovim vođstvom klub je došao nadomak učešća u Ligi Evrope, ali paralelno sa tim sučio se sa jednom od najvećih kriza u istoriji kluba.

"Lale" trenutno zauzimaju treće mjesto na tabeli Superlige sa istim brojem bodova kao drugoplasirana Crvena zvezda, a bod manje od vodećeg Partizana.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: Mladen Šolak, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC