• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ninković: Mama, izvini...

Ninković, koji je derbi odigrao sa ranom od 12 šavova na čelu, kaže da se ni on, ni supruga nisu plašili posljedica.

 Ninković: Mama, izvini... Izvor: MONDO

Sa kacigom na glavi, koja je krila otvorenu ranu na čelu zarađenu prije sedam dana, a zakrpljenu sa 12 šavova, junak navijača Crvene zvezde Miloš Ninković odigrao je skoro cijeli "vječiti derbi" s Partizanom.

Ironično, njegov prijatelj, a sada rival iz crno-bijelog tabora, Milan Obradović, autogolom je omogućio Ninkoviću da pobjedom ostvari prvi od dva dječačka sna, zbog kojih je uprkos logici obukao Zvezdin dres ovog ljeta - da ostvari pobjedu u derbiju.

Stvar je zanimljivija utoliko što je baš Ninković, kojem su ljekari progledali kroz prste ali izričito zabranili da udara loptu glavom - "asistirao" Obradoviću za autogol, vrativši loptu tjemenom na peterac poslije intervencije Vladimira Stojkovića na šut Nenada Milijaša u 20. minutu.

"S jedne strane drago mi je da smo pobijedili, a s druge... Znam se privatno s Milanom Obradovićem, družili smo se u Ukrajini i malo mi ga je žao što mu se to dogodilo", kaže Ninković dan poslije derbija, bez kacige, ali sa tri flastera preko rane.

"Kad već mi nismo mogli da ga damo, neka su ga dali oni...", dodao je sa osmjehom.

Foto: MONDO/Nikola Janković
Da li ste imali dilemu kod gola: udariti loptu glavom ili ne? Prekršili ste zabranu?

"Nisam imao dilemu nijedne sekunde, ali mislim da bi bilo koji drugi igrač na mom mjestu uradio isto, igrač Zvezde ili Partizana. U tom trenutku ne razmišljaš da li imaš kacigu ili ne", rekao je.

Gdje je kaciga?

"Kaciga će biti uramljena".

Da li vam je rana krvarila ispod prevoja tokom utakmice?

"Nije, nije... Izdržalo je sve. Imao sam zaštitu i ispod kape, ona je bila tu me zaštiti u slučaju nekog udarca, da ne bude baš direktno po rani".

Da li su vas igrači Partizana štedjeli ili je neko pokušao da vas udari na bolno mjesto?

"Rekao sam da je bila fer i korektna utakmica, bilo je par udaraca u žaru borbe, ali bez ikakve namjere. Bilo je borbeno, ali fer, nije bilo prljavih startova".

Supruga? Šta vam je rekla na vašu odluku da igrate derbi?

"Supruga i nije toliko brinula, koliko majka... Znate kakve su majke".

Poslije svega...

"Najbitnije je da smo dobili. Fudbala možda i da nije bilo, ali ono što se pamti to su tri boda i ono što je mene obradovalo je što je svaki igrač dao 100 odsto sebe. Stvarno smo se borili i mislim da smo zbog toga i zaslužili sreću. Mislim da smo dobili derbi na želju", pričao je Ninković, kojeg je u finišu utakmice, poslije grča koji ga je uhvatio, zamijenio Vukan Savićević.

Foto: MONDO/Nikola Janković

Ninković je ovako vidio utakmicu...

"Ako bismo analizirali sve utakmice na 'Marakani' ove sezone, mislim da nam je Partizan najmanje šansi napravio. A isto tako i mi smo najmanje šansi napravili u poređenju sa njihovim protivnicima, da budemo iskreni. Nije tu bilo nekih izglednih prilika, ali nama jeste bilo bitno da ne primimo gol, da tu budemo stabilni, jer imamo kvalitet da napravimo šansu na drugoj strani".

Da li vas je Vuk Rašović iznenadio?

"Jeste me iznenadio, ne mogu da kažem da nije. Mislio sam da će igrati Đemba-Đemba i Saša Ilić. Prvog ne znam mnogo, ali se zna da je igrao u Mančesteru, da je iskusan, da zna kako se igraju ovakve utakmice. A ako neko zna šta je derbi to je Sale, zna se koliko znači toj ekipi... Rašović je stavio Markovića i Gulana i mislim da smo na iskustvo dobili utakmicu, Džoni, Miki, ja... Oni to nisu imali", ispričao je i dodao:

"Ali, trener odlučuje. Bio je s njim nedelju dana i vjerovatno je procijenio da su Gulan i Marković u boljoj formi".

Da li je Partizan bio opasniji sa Sašom Ilićem u nastavku?

"Jeste, ali prije svega smo mi pali malo u drugom poluvremenu, kao i svaki put do sada. A, ne znam koji je to razlog. Sale zna da proigra ekipu, igra unaprijed, tako da je bilo teže s njim na terenu, mada mislim da smo u defanzivi stvarno dobro igrali".

Koliko je važno da Crvena zvezda ovog puta ne kikse poslije pobjede u "vječitom derbiju"? Očekuje vas teško gostovanje Radu na Vračaru...

"Da, čuo sam za to, da je takva situacija bila ranije. Ali odmah smo u svlačionici poslije utakmici rekli da ništa ovo neće značiti ako ne pobijedimo Rad. I dalje su oni prvi, imaju bod prednosti. Da, dobili smo derbi, ali konačno slavlje bi trebalo da bude na kraju sezone i da budemo prvi".

Može li ova pobjeda da bude prekretnica za sve vas u klubu, u pozitivnom smjeru?

"Sigurno da može. Imali smo mnogo prilika da se priključimo u borbu za titulu i nismo ih koristili. Ono juče je bila posljednja šansa, prema mom mišljenju. Mislim da ono juče nismo dobili, odnosno da smo izgubili, bilo bi jako teško vratiti se..."

Da li ste ovom pobjedom bar na neko vrijeme "kupili" mir u klubu, i vama dole u svlačionici i čelnicima gore na stadionu?

"Sigurno da jesmo kupili, a meni je najbitnije da je svima pao kamen sa srca. To se vidi i kod ostalih, mada bitno je i da smo obradovali navijače poslije svih loših rezultata. Nadam se da će nas ova pobjeda ujediniti još više, kako nas igrače, tako i ljude u klubu".

Ovog puta vas nisu zaboravili?

"Došli su i čestitali na pobjedi i borbenosti. Drago ti je uvijek kad dođu, bez obzira da li si pobijedio ili izgubio. Lijep gest od njih..."

Jedan san ste ostvarili, ostao vam je još jedan?

"Jeste... Mali san sam ostvario, sada je na redu veliki - titula. Ali, ima još mnogo da se igra".
(MONDO:Foto:MONDO:Nikola Janković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC