• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Roma "obila" bravu, Inter prošao

Kada je Roma nedavno prekinula nepobjedivost Udinezea na "Friuliju", Inter je samo prošao kroz otvorena vrata - 0:3 u korist "nerazura".

 SERIJA A: Roma "obila" bravu, Inter prošao Izvor: MONDO

Na stadionu "Friuli" u Udinama nijedan tim Serije A nije pobijedio pune 22 utakmice u prošloj i početkom ove sezone.

Kada je "bravu" otvorila Roma, Inter je samo prošao kroz otvorena vrata. U meču 11. kola Serije A:

Udineze - Inter 0:3 (0:2).

Oba tima stvarala su prilike na utakmici, ali je Inter svoje koristio i zasluženo došao do četvrte pobjede na posljednjih šest gostovanja u Udinama. Ujednom, tim Valtera Macarija prekinuo je neugodnu seriju rezultata protiv Udinezea, jer su "zebrete" do ove nedelje dobile četiri od posljednjih pet okršaja, a oba prošle sezone (2:5, 3:0).

Udineze je do šansi stizao individualnim kvalitetima svojih igrača, a Inter igrao timski, nepredvidivo, u sva tri pravca, iz kontre ili pozicionih akcija. S druge strane, crno-bijeli su pokušali da opterete stranu na kojoj je Juto Nagatomo, ali nisu previše dobili forsiranjem akcija preko desnog krila i slanjem dugih lopti ka napadačima.

Naš reprezentativac Željko Brkić prvi put je savladan već u 25. minutu kada ga je savladao Rodrigo Palasio. Argentinac je glavom realizovao centaršut Safira Taidera iz jednog od brojnih prekida u crvenoj zoni domaćeg tima. Samo četiri minuta kasnije bilo je 0:2, a strijelac je bio Andrea Ranokija.

Brkić je loše procijenio loptu poslije centaršuta Estebana Kambijasa iz kornera, što je visoki defanzivac Intera umio da kazni. Bila je to realizacija inicijative "nerazura" koji su i prije prvog pogotka imali dvije sjajne prilike preko Kambijasa i Nagatoma, ali je Brkić tada bio odličan.

Zanimljivo, Ranokija je prvi Italijan strijelac gola za Inter ove sezone.

Veteran Valter Samuel bio je "slaba karika" u Macarijevom lancu, jer ga je sustizao umor na putu oporavka iz teške povrede. Njega je prvo prošao Emanuel Badu, pa Luis Muriel, prije nego što je vremešni Argentinac krajem prvog poluvremena morao da zatraži izmjenu zbog nove povrede.

Zamijenio ga je Rolando, a inicijativa Udinezea počela je da jenjava kako je počelo drugo poluvreme. Bilo je jasno da bivši golman tog tima, sada adut Inter, Samir Handanović, neće kapitulirati jer je previše sigurno djelovao i u najizglednijim prilikama za protivnika. Kada je utakmica ušla u nadoknadu vremena, a naš Dušan Basta nije bio u sastavu Udinezea, Inter je postigao i treći gol.

Uradio je to Riki Alvarez, kojem je sjajno asistirao igrač utakmice Palasio. U međuvremenu povrijedio se i Ranokija, pa Macari ima zbog čega da bude zabrinut pred nastavak sezone. Inače, Interiste očekuje serija utakmica u kojima bi trebalo da osvajaju bodove: Livorno, Bolonja, Sampdorija, Parma, pa tek onda derbi sa Napolijem.

UDINEZE: Brkić - Naldo, Danilo, Domici - Vidner, Badu, Alan, Pereira (Fernandez 57), Gabriel Silva - Murijel (Niko Lopez 70), Di Natale (Ranegi 57).

INTER: Handanović - Ranokiia (Andreoli 81), Samuel (Rolando 37), Žuan Žezus; Žonatan (Pereira 68), Taider, Kambijaso, Alvarez, Nagatomo - Guarin - Palasio.

REZULTATI 11. KOLA:

Livorno - Atalanta 1:0 (1:0)
/Paulinjo 11/

Lacio - Đenova 0:2 (0:0)
/Kučka 59, Đilardino pen 71/

Sampdorija - Sasuolo 3:4 (1:0)
/Poci 19, Eder 65, De Silvestri 81 - Berardi 49, pen 52, pen 89, Floro Flores 63/

Udineze - Inter 0:3 (0:2)
/Palasio 25, Ranokija 29, Alvarez 93/

Torino - Roma (20.45)

U subotu:

Parma - Juventus 0:1 (0:0)
/Pogba 77/

Milan - Fiorentina 0:2 (0:1)
/Vargas 27, Valero 73/

Napoli - Katanija 2:1 (2:1)
/Kaljehon 15, Hamšik 20 - Kastro 25/

U ponedeljak:

Bolonja - Kjevo

TABELA: Roma (-1) 30, Napoli 28, Juventus 28, Inter 22, Verona 22, Fiorentina 21, Lacio 15, Đenova 14, Atalanta 13, Udineze 13, Milan 12, Parma 12, Livorno 12, Torino (-1) 11, Kaljari 10, Sampdorija 9, Bolonja (-1) 9, Sasuolo 9, Katanija 6, Kjevo (-1) 4.

(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Dino Panato)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC