• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Istorija!

Pune 102 godine od prvog "Derbija Južnog Velsa", Kardif siti i Svonsi dočekali su da odmjere snage u Premijer ligi.

 PREMIJER: Istorija! Izvor: MONDO

Poslije vijeka "smucanja" po nižim rangovima engleskog fudbala, FA i Liga kupovima, ova dva velška gosta odigrala su meč koji je bio izdvojen za nedeljni "prajm tajm" termin. Pobijedio je Kardif!

Jedini gol na utakmici bez ljepote i šarma, ali sa ogromnom količinom energije i napetosti, postigao je Stiven Kolker, glaovm, poslije kornera koji je uzveo Krejg Belami u 62. minutu - 1:0 (0:0).

Svonsi je, kao stariji član Premijer lige, imao više od igre, bolje šanse, ali je na kraju ostao i bez isključenog golmana Majkla Vorma, među stative morao je da stane fudbaler Anhel Ranhel, tako da tim Majkla Laudrupa izgubio priliku da u nadoknadi vremena svim snagama juri izjednačenje.

Gosti su ostali sa samo dvije pobjede u posljednjih osam mečeva, a Kardif je na "o-ruk" upisao treći trijumf ove sezone u Premijer ligi i preskočio najvećeg rivala na tabeli.

Ukupno, skor je 44-27-35 za Kardif, a 1-0 u Premijer ligi.

Španac Miću propustio je dvije najbolje prilike u prvom poluvremenu, naročito kada mu je volej na centaršut Džondža Šelvija prohujao pored gola. Kazna za te promašaje stigla je od defanzivca Kolkera, koji je tokom sezone 2011/12 igrao za Svonsi kao pozajmljen igrač Totenhema.

Vorm je morao u svlačionicu poslije profesionalnog faula nad Frejzerom Kempbelom, koji je u jeku inicijative Svonsija pobjegao čuvarima i našao se "oči u oči" sa golmanom "labudova". Na kraju, slavlje "zmajeva", koji možda po imenima imaju najskromniji tim u ligi, ali igraju sa ogromnom dozom ponosa i prkosi.

Svonsi nije pobijedio u Kardifu od 1997. godine, a ovo im je prvi poraz u sezoni u duelima sa timovima iz donjeg dijela tabele (3-1-1). Možda bi Laudrupov tim bio bolje plasiran da je Miću u prošlosezonskoj formi. Za sada ima dva gola, a prije godinu dana u ovo vrijeme već je imao šest na svom računu.

Građani Južnog Velsa na ovaj duel čekali su od 6. februara 2011. godine, kada su se rivali sastali u Čempionšipu, a pobijedio je Kardif, na "Liberti stadionu" u Svonsiju.

REZULTATI 10. KOLA:

Everton - Totenhem 0:0

Kardif - Svonsi 1:0 (0:0)
/Kolker 62/

U subotu:

Njukasl - Čelsi 2:0 (0:0)

Fulam - Mančester junajted 1:3 (0:3)

Hal - Sanderlend 1:0 (1:0)

Mančester siti - Norič 7:0 (4:0)

Stouk - Sautempton 1:1 (1:1)

VBA - Kristal Palas 2:0 (1:0)

Vest Hem - Aston Vila 0:0

Arsenal - Liverpul 2:0 (1:0)

TABELA: Arsenal 25, Liverpul 20, Čelsi 20, Totenhem 20, Mančester siti 19, Everton 19, Sautempton 18, Mančester junajted 17, Njukasl 14, Hal 14, VBA 13, Kardif 12, Svonsi 11, Aston Vila 11, Fulam 10, Vest Hem 10, Stouk 9, Norič 8, Sanderlend 4, Kristal Palas 3.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Laurence Griffiths)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC