• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na krovu tržnog centra pobijedio i Pazar!

Nesvakidašnji uslovi za igru, globalno gledano, na krovu tržnog centra, uz vjetar i vještačku travu, trebalo je da bude adut više fudbalerima Vo�...

 Na krovu tržnog centra pobijedio i Pazar! Izvor: MONDO

Nesvakidašnji uslovi za igru, globalno gledano, na krovu tržnog centra, uz vjetar i vještačku travu, trebalo je da bude adut više fudbalerima Voždovca u debitantskoj sezoni u srpskoj Superligi.

Za sada to je adut za njihove rivale!

Gotovo nevjerovatno, ali ni poslije tri utakmice na svom modernom stadionu, Voždovac nema pobjedu. Ono što im nije uspelo na travnatim terenima, fudbalerima Novog Pazara jeste na vještačkoj podlozi - konačno su pobijedili u gostima:

U meču 11. kola Jelen Superlige: Voždovac - Novi Pazar 0:1 (0:0).

Jedini pogodak na meču postigao je Nemanja Arsenijević u 61. minutu na centaršut Miloša Markovića, koji je sa desnog krila "spojio" saigrača sa golom.

Prije i poslije toga, Voždovac je imao inicijativu, bolje šanse, ali ne i rješenje za odličnog golmana u timu Milana Milanovića, Miloša Budakovića (na slici). Njemu pripada epitet igrača utakmice, u kojoj je Voždovac kao u srijedu u Kupu protiv Slobode, bio bolji, ali izgubio.

Trener domaćih Nenad Lalatović prvo je dao šansu u špicu Vladimiru Đilasu, on se nije proslavio, pa ga je u 58. minutu zamijenio do skoro nespremni Rade Veljović, međutim ni to nije donijelo razliku na terenu. Jeste donekle ulazak Dejana Milovanovića u 64. minutu, koji je "pucao" iz svih pozicija ka Budakoviću, ali nije uspio da ga savlada.

Voždovac je kao domaćin odigrao neriješeno sa Vojvodinom (1:1) i pobijedio Crvenu zvezdu (1:0), ali na Vračaru, na stadionu Obilića. U mečevima na krovu tržnog centra, protiv Jagodine bilo je 1:1, protiv Spartaka 0:1, sada takođe.

A, Novi Pazar? Jedno je sigurno kada Pazarci ne igraju protiv tri najveća srpska kluba, Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine - golova nema. Izuzevši ove tri utakmice, Novi Pazar je odigrao "od nula, do dva" na svih osam mečeva do sada u sezoni, a pet puta u 11 kola "pao" je samo jedan pogodak na utakmicama plavih.
PROMJENE POSLIJE ZVEZDE: ČUKA DOLE, SPARTAK GORE

Foto: MN Press
Povezane ili ne, tek dvIJe tendencije u Superligi koje su počele utakmicama ovih timova protiv istog rivala, kulminirale su ove nedelje. Poslije poraza od Crvene zvezde, Spartak je nastavio fantastičnu seriju, dok je Čukarički nastavio da posrće poslije pobjede nad crveno-bijelima:

U Subotici, u meču 11. kola Jelen Superlige: Spartak - Čukarički 3:0 (0:0).

To znači da su Subotičani od gostovanja u Beogradu, primljene "petice" i otkaza koji je potom dobio Petar Kurćubić, u seriji bez poraza pod vođstvom novog trenera Dragana Kanatlarovskog: dobili su tri utakmice, a jednu odigrali neriješeno.

S druge strane, Čukarički je poslije te "petice" dočekao Zvezdu, odigrao taktički odličnu utakmicu, pobijedio 2:0, "družio se" s Partizanom na vrhu tabele, ali sve to kao da je zasitilo momke Vladana Milojevića: oni su u naredne tri utakmice, doduše bez povrijeđenog vetarana i plejmejkera Igora Matića, osvojili samo bod.

U narednom kolu Čukarički gostuje Radničkom u Kragujevcu, a Spartak ide u Novi Pazar.

Čukarički je bio bolji rival pred oko 600 gledalaca u Subotici do prvog primljenog gola. Međutim, Slavoljub Srnić nije mogao da stvori prilika Nikoli Stojiljkoviću koliko je centarfor "bijelih" mogao da promaši. Kazna je bila sigurna i brza.

U periodu od 12 minuta, Spartaka je zahvaljujući svom veteranu Veseljku Trivunoviću postigao tri gola i nanio ubjedljiv poraz rivalu, rezultatom koji ne oslikava u potpunosti viđeno na terenu.

Da se Čukarički ne vrati na čelo tabele, poslije poraza Partizana u "vječitom derbiju", pobrinuo se Trivunović u 67. minutu koji je stvorio idealnu šansu Stefanu Cicmilu. On se samo "poklonio" glavom za 1:0. Dva minuta kasnije, Trivunović je i sam bio strijelac.

Dino Šarac i Vladimir Torbica odigrali su sjajan dupli pas, poslije čega je Šarac centrirao, a Trivunović tukao u sam ugao gola Borivoja Ristića za 2:0.

Treći gol dotukao je goste. Ponovo je Šarac prošao, samo ovog puta po desnoj strani, odakle je asistirao Milošu Džugurdiću kojem u punom trku nije bilo teško da zatrese mrežu - 3:0.

Ovaj rezultat maksimalno je zakomplikovao situaciju u vrhu tabele, a na to Srbi nisu navikli. Prvi i osmi tim na tabeli dijele samo četiri boda!

"ĆURANI" BI NAZAD U EVROPU, "ERE" BLIZU DNA

Foto: MN Press
Fudbaleri Jagodine u drugom poluvremenu su potpuno nadigrali Slobodu i zahvaljujući pobjedi od 2:0 (0:0) dospjeli na diobu četvrte pozicije, sa samo tri boda manje od Partizana.

Utakmicu je "prelomio" vodeći pogodak domaćih u 56. minutu, poslije kiksa golmana Rankovića. Sa lijevog krila je centrirao Lepović, Ranković je ispustio relativno laganu loptu, a Ivan Cvetković pored nekoliko igrača oba tima pogodio nebranjenu mrežu - 1:0.

Do tog trenutka ravnopravna borba, počela je sve više da ide na "vodenicu" Jagodine, a na ekipu Slobode je uticalo i isključenje trenera Ljubiše Stamenkovića, zbog protesta.

Sve dileme otklonjene su u 67. minutu, kada je Miloš Lepović realizovao penal, dosuđen jer je lopta posle šuta Cvetkovića pogodila u ruku jednog od igrača gostiju.

"Ćurani" su mogli i do ubjedljivijeg trijumfa, razigrao se doskorašnji "vezista" Vojvodine Vuk Mitošević, ali napadači nisu bili na visini zadatka, posebno Aleksandar Pešić.

Jagodina u posljednje dvije i po godine ima tri pobjede i dva remija u susretima sa Slobodom, koja u aktuelnom prvenstvu Srbije nije postigla pogodak na četiri od pet gostovanja. Jedini put kada joj je to pošlo za rukom, slavila je pobjedu - 2:1 protiv Vojvodine u Novom Sadu!

REZULTATI 11. KOLA:

Spartak - Čukarički 3:0 (0:0)
/Cicmil 67, Trivunović 69, Džugurdić 79/

Voždovac - Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Arsenijević 61/

Jagodina - Sloboda 2:0 (0:0)
/Cvetković 56, Lepović 67p/

U subotu:

Crvena zvezda - Partizan 1:0 (1:0)
/Obradović ag 20/

Vojvodina - Radnički Kragujevac 2:2 (1:0)
/Poletanović 23, Kaluđerović 51 - Beljić 57, Krivokapić 61/

Javor - OFK Beograd 1:3 (0:1)
/Cecarić 81 - Micevski 43, Čavrić 58, Paločević 64/

Napredak - Rad 0:1 (0:1)
/Stanojević 18/

Donji Srem - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Pauljević 9/

TABELA: Partizan 21, Crvena zvezda 20, Vojvodina 20, Radnički N. 18, Jagodina 18, Čukarički 18, Spartak 17, Novi Pazar 17, Napredak 13, Voždovac 13, OFK Beograd 13, Javor 12, Radnički K. 12, Sloboda 10, Rad 10, Donji Srem 7.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC