• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tijago za špice, Mrđa za prvo mjesto

Sloboda Point prelijepim golom Brazilca povela pred praznom "Marakanom", ali je na kraju Crvena zvezda slavila 4:1. Het-trik Mrđe, uz prvenac Gogića.

  Tijago za špice, Mrđa za prvo mjesto Izvor: MONDO

Poslije 412 dana Crvena zvezda je ponovo na prvom mjestu Jelen Superlige.

Naravno, veliko je pitanje da li će crveno-bijeli tu i ostati poslije nedjeljnog duela Partizana i Voždovca, koji će zatvoriti ovo 13. kolo domaćeg prvenstva.

Zvezdu su do dva boda više od "vječitog rivala" doveli Goran Gogić i Dragan Mrđa, koji je postigao svoj drugi het-trik ove sezone.

Međutim, utakmica pred praznim tribinama suspendovane "Marakane" nije dobro počela po crveno-bijele.

Gosti iz Užica poveli su već u 8. minutu sjajnim golom Tijaga Galvaa, koji je udarcem preko glave sa 12 metara uspio da savlada Bobana Bajkovića. Prethodno je centrirao kapiten Slobode Jovica Vasilić, a Brazilac loptu primirio grudima. Prelepo...

Taj pogodak stigao je kao nagrada za ofanzivnu igru Slobode na startu utakmice, ali prednost nije dugo trajala. Samo pet minuta kasnije Goran Gogić je bio najviši u skoku poslije centaršuta Nenada Milijaša iz kornera sa lijeve strane i udarcem glavom poslao je loptu u mrežu za 1:1 i svoj prvi gol u crveno-bijelom dresu.

Potom je na scenu stupio Dragan Mrđa.

Najefikasniji fudbaler Zvezde ove sezone, sa osam postignutih golova, prvo je do odlaska na odmor donio dva gola prednosti domaćem timu, a potom je u nastavku meča potvrdio pobjedu svojim drugim het-trikom ove sezone (prvi je postigao protiv Spartaka, takođe na "Marakani").

Gol za 2:1 Mrđi je omogućio Marko Petković, koji je oduzeo loptu Aleksandru Pejoviću, a potom mu je asistirao i Nejc Pečnik za precizan udarac iz prve sa šest, sedam metara.

Po povratku sa odmora obje ekipe djelovale su kao da jedva čekaju kraj utakmice. Fudbaleri Slobode istrčali su na teren vidno demoralisani zbog propuštene prednosti i nekoliko dobrih šansi iz prvog poluvremena, dok su domaći igrači bili koncentrisani na čuvanje prednosti.

Tek poslije trećeg pogotka Mrđe, u 69. minutu kada je iskoristio kratko odbijenu loptu golmana Dejana Rankovića poslije šuta Pečnika, igra se ponovo "otvorila".

Obje ekipe stvorile su po par šansi, a najbolju je propustio Abiola Dauda. Šta više, ako bi za gol Tijaga moglo da se kaže da je gol kola, onda se Nigerijac kandidovao za promašaj kola.

Igrao se 69. minut kada je Mrđa mogao da i četvrti put savlada Rankovića, ali je odlučio da to omogući Daudi. Nesebično mu je dodao loptu, ali je ovaj uspio da je promaši i obruka se, kao i u uvodnim minutima utakmice kada je iz odlične šanse šutirao pored gola.

Golgeterski post Daude, međutim, nije nešto o čemu će se previše pričati na "Marakani", pošto su crveno-bijeli uspjeli da ostvare važnu pobjedu u utakmici koja je igrana pred praznim tribinama zbog izgreda navijača u "vječitom derbiju".

I pored toga, Delije su se okupile ispred stadiona i pružale podršku igračima Zvezde.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Arauho, Krneta, Mijailović, Gogić, Pečnik, Milijaš, Ninković (80. Milunović), Mrđa (88. Mirić), Dauda (69. Savićević).

SLOBODA POINT: Ranković, Vasilić, Pejović, Lovrić, Gojković, Pilipović, Knežević, Žeravica (46. Purić), Okuno (70. Dolmagić), Jovanović (46. Krstić), Tijago.

Stojanović veseo zbog Mrđe

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović po završetku meča rekao je da je zadovoljan formom Dragana Mrđe.

"Veseo sam zbog Mrđe, naravno. Dobro igra i dobro trenera, a večeras nam je mnogo pomogao", rekao je Stojanović pred kamerom Arene Sport i dodao da je zadovoljan i izdanjem Abiole Daude.

Što se tiče pritiska koji je prebačen na Partizan, jer crno-bijeli moraju da savladaju Voždovac da bi se vratili na prvo mjesto, Stojanović je rekao:

"Idemo meč po meč, svaki sledeći je najbitniji, a sada je to OFK Beograd. Završetak jesenjeg dijela je naporan za nas, ali i za ostale ekipe, tako da moramo dobro da se pripremimo za svaki meč".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC