• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko to po magli skakuće? Zeka, Zeka!

Golom Miloša Jojića u 35. minutu Partizan pobijedio Voždovac. Veoma dobar meč. Prilike na obe strane, crno-bijeli imali zrelije.

 Ko to po magli skakuće? Zeka, Zeka! Izvor: MONDO

 Partizan može da igra i pobjeđuje bez napadača!

Bez obojice, jedinih raspoloživih koje ima (Nemanja Kojić povrijeđen, Ismael Fofana bolestan), Partizan je golom Miloša Jojića pobijedio Voždovac na Vračaru 1:0 i vratio je Crvenu zvezdu na drugo mjesto na tabeli!

Jojić je "suvo zlato" Partizana, jer je još jednom pokazao da je najvažniji igrač ekipe Vuka Rašovića.

U 35. minutu, Nikola Ninković je "izbacio" Jojića u kontru, koji se stuđtio ka golu Voždovca i savladao veoma dobrog Nikolu Perića.

Podjednake zasluge za tri boda koje su osvojili crno-bijeli za povratak na vrh tabele idu i Vladimiru Stojkoviću, koji je potvrdio da je u sjajnoj formi, čudesno intervenišući u nekoliko navrata (udarac Marušića u 7. minutu, Dragovića...).

STOJKOVIĆ BRANI UDARAC MARUŠIĆU

Voždovac ima za čim da žali. Igrali su "zmajevi" otvoreno, hrabro, željeli su da se nadigravaju, a odbrana crno-bijelih je bila na mukama svaki put kada bi bivši igrač Crvene zvezde Dejan Milovanović izvodio prekide. A bilo ih je, zaista, mnogo na meču na Vračaru, po gustoj magli.

Upravo iz jednog takvog prekida, Voždovac je mogao ili bolje rečeno MORAO da izjednači, ali je prava misterija kako je Slobodan Lalić prebacio gol crno-bijelih sa jednog metra!

PROMAŠAJ LALIĆA

Generalno, utakmica na Vračaru, koja je igrana bez publike zbog kazni koje je izrekao FSS, mora da dobije prelaznu ocjenu. Vodila se velika borba, u granicama fer-pleja, viđeno je mnogo prilika pred oba gola, dobrih poteza, intervencija golmana...

Zbog toga je i šteta što gledaoci nisu mogli da prisustvuju meču na stadionu FK Obilić, a pred početak utakmice sa razglasa je puštena i simbolična pjesma grupe Depeche Mode "Enjoy the Silence" ("Uživaj u tišini").

Crno-bijeli su, kako je i poslije meča primetio trener Vuk Rašović, ispunili zadatak, osvajanjem tri boda. Ali, i dalje je Partizan daleko od igre koja bi trebalo da krasi šampiona. U prvom poluvremenu, Partizan je bio bolji, kontrolisao je ritam igre, diktirao tempo, a u drugom se opredijelio za čuvanje prednosti, pa osim spodaričnih pokušaja Nikole Ninkovića i nije ozbiljnije zaprijetio, uslovno rečeno, domaćinu.

Voždovac je imao svoje šanse, dvije iz kategorije stopostotnih, ali se žali i na suđenje novosadskog arbitra Miodraga Gogića i njegovih pomoćnika. "Zmajevi", a pogotovo trener Nenad Lalatović (njegovu izjavu poslije utakmice pročitajte OVDE), žale se na arbitražu, smatraju da su oštećeni minimum za jedan penal (igranje rukom Nemanje Petrovića u sudijskoj nadoknadi, kontakt Miloša Ostojića i Radeta Veljovića u prvom poluvremenu...).

Činjenica je da "zmajevi" nisu nagrađeni za veoma dobru predstavu, ali su i sami krivi što nisu umijeli da pogode gol Partizana. Pa, i sa jednog metra!).


TOK UTAKMICE:

- DRUGO POLUVRIJEME -

48. minut - Voždovac je krenuo odlučnije u nastavak meča, sa željom da anulira prednost crno-bijelih.

50. minut - Zbog magle je teško pratiti teren. Kad je lopta na desnoj polovini teško je razaznati kod koga je.

54. minut - Šansa za Partizan. Išla je lopta po obodu šesnaesterca Voždovca, došla je do Ninkovića koji je iz prve šutirao, ali je Perić bio budan.

59. minut - Nikola Ninković je oprobao udarac iz prekida. Lopta je završila u rukama Perića.

62. minut - Povreda Danila Sekulića, nakon starta Đembe Đembe. Igrač Voždovca ne može da nastavi da igra. Umjesto njega na terenu je Ognjen Ožegović, napadač Crvene zvezde na pozajmici u redovima Voždovca.

67. minut - Kontra Partizana koju je povukao Živković, dodao je do Ninkovića koji se prošetao oko šesnaesterca Voždovca, šutirao, ali je ponovo Perić siguran.
70. minut - Šta je promašio Lalić!!?? Prekid za Voždovac, Milovanović ubacuje, na drugoj stativi sam je bio Lalić, koji je promašio nemoguće!!! Sa metar je prebacio gol!

***Lalić konkuriše za promašaj sezone!

75. minut - Voždovac pravi velike probleme Partizanu iz prekida. Ponovo ubačena lopta, ali ovog puta nije bilo tako opasno. Volkov se izdrao na Đembu Đembu jer nije pratio svog igrača. A Lalić je poslije promašaja napustio teren...

76. minut - Saša Marković je ušao umjesto Andrije Živkovića.

78. minut - Novi prekid za Voždovac. Ovog puta odbrana Partizana ne spava. Saša Marković je izbacio loptu u polje.

85. minut - Rastrzana igra u posljednjih desetak minuta. To više odgovara crno-bijelima. Crno-bijeli u drugom poluvremenu opredijeljeni za čuvanje prednosti.

86. minut - Čarke na terenu, poslije, zaista, fer-plej igre. Dragović je udario po licu Vladimira Volkova u skoku za loptu. Odmah je Saša Ilić skočio na Dragovića, ali su se strasti brzo smirile. Dragović jeste udario Volkova, mada je utisak da i nije bilo namjerno.

88. minut - Ninković je izveo prekid, htio je da pogodi direktno gol, zamalo je bio neprecizan.

90. minut - Sudijska nadoknada od tri minuta.

90+2 - Protest fudbalera Voždovca, jer smatraju da je Nemanja Petrović igrao rukom, u namjeri da iznese loptu iz svog šesnaesterca. Hm...

KRAJ MEČA


TOK PRVOG POLUVREMENA:

5. minut - Očekivan početak. Partizan ima blagu inicijativu, ali bez prave akcije za gol-šansu. Voždovac se, po svemu sudeći, opredijelio za zatvoreniju varijantu.

7. minut - Sporni momenat: Nemanja Obradović je pobjegao Milanu Obradoviću, obojica su hitali ka loptu, a Nemanja je uspio da se podvuče pod Milana, koji je blago odgurnuo protivnika koji je pao u šesnaestercu. Gogić je procijenio da nije prekršaj, a samim tim ni penal za Voždovac.

8. minut - Velika šansa za Voždovac, šuitirao je Adam Maruđić, iskosa sa sedam, osam metara, ali je Vladimir Stojković izvanredno intervenisao, ušašvši u šut fudbaleru Voždovca. Stojković spašava saigrače po ko zna koji put ove, a i prethodne sezone!

10. minut - Korner za Partizan, najviši u skoku bio je Stanković, ali je odbrana Voždovca otklonila opasnost. Borba se rasplamsala na Vračaru.

12. minut - Igrači Voždovca više igraju rukom nego nogom u prethodnih 60 sekundi! Dva puta zaredom su fudbaleri Voždovca zaustavljali loptu rukom i novi slobodan udarac za crno-bijele. Jojić je namjestio loptu na oko 18 metara od gola. Ali, daleko iznad prečke.. Ugrožena je bila neka trola!

14. minut - Nova prilika za Partizan, ali je brazilski pokušaj Predraga Luke da "štiklom" doda do Jojića ipak bio amaterski, pa je golman Perić bio brži od veziste crno-bijelih.

***Magla je sve gušća na Vračaru.

17. minut - Prilika za Voždovac, ali je Dušan Mićić loše šutirao sa nekih 17 metara.

19. minut - Najbolja šansa za Partizan: Jojić je lažnjakom poslao jednog igrača Voždovca po burek, proslijedio je loptu do Voje Stankovića, koji je poslije kornera ostao u šesnestercu Voždovca, pa je PETOM izbacio Andriju Živkovića koji iz dobre pozicije nije pogodio.

20. minut - Nova prilika za Partizan, solo prodor Nikole Ninkovića, ali je šutirao pravo u Perića.

***Magla pravi sve veće probleme. Hm, vidjećemo...

21. minut - Nova velika šansa za Andriju Živkovića, ali je Nikola Perić fenomenalno reagovao. Sjajna je to bila akcija Partizana, Luka je proslijedio petom do Jojića, koji je filigranski precizno pronašao mlađeg saigrača, ali je Živković morao bolje i jače u toj situaciji.
30. minut - Prošao je period utakmice bez prilika, ali je viđena velika borba. S obzirom na sve okolnosti, ovaj duel, za sada, dobija sasvim solidnu ocjenu.

31. minut - Prilika za Voždovac. Dejan Milovanović je izveo prekid sa desne strane, glavom je probao NEKO iz ekipe Voždovca (ništa se ne vidi od magle!), a Stojković je ponovo odlično odbranio.

33. minut - Rade Veljović je pao u šesnaestercu, poslije kontakta sa Milošem Ostojićem. Novi prigovori igrača Voždovca i žuti karton za napadača "zmajeva".

35. minut - GOOOOOOOOOLLLL!! Partizan vodi 1:0, strijelac je, a ko drugi nego Miloš Jojić. Kontranapad, jednostavna akcija, lopta Ninkovića do Jojića, koji se stuštio ka golu Voždovca i matirao Perića.

***Četvrti gol Miloša Jojića ove sezone u JSL.

36. minut - Dobra šansa za Voždovac, poslije centaršuta Milovanovića. Lopta je odskočila, Dragović je probao glavom, ali je pomalo komično reagovao, više ga je lopta pogodila. A pritom je pao glumeći faul, iako oko njega nije bilo nikog! Potom je ušao u verbalni duel sa Vladimirom Volkovim.

45. minut - Kakva šansa za Partuzan! Sa 17 metara je gađao desni ugao gola Voždovca, ali je lopta otišla pored stative.

Kraj odličnog prvog poluvremena.

stadion: FK Obilić na Vračaru
bez gledalaca (zbog kazne za Voždovac)
sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad)

žuti kartoni: Ćulibrk, Veljović (Voždovac), Volkov (Partizan)
stadion: FK Obilić na Vračaru
bez gledalaca (zbog kazne za Voždovac)
sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad)

VOŽDOVAC: Perić, Jašić, Dragović, Ćulibrk, Lalić, Mićić, Sekulić, Milovanović, Marušić, Obradović, Veljović.

PARTIZAN: Stojković, Obradović, Stanković, Ostojić, Volkov, Đemba Đemba, Saša Ilić, Ninković, Andrija Živković, Jojić, Luka.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC