• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok za Junajted, u 92. minutu!

Južnokorejac Kim Bo-Kjung, golom glavom poslije kornera u nadoknadi vremena, podigao je Kardif na noge i umalo sručio Dejvida Mojesa na travu - 2:2!

 Šok za Junajted, u 92. minutu! Izvor: MONDO

"Dobro je, preživjesmo ovo nezgodno gostovanje, idemo na četvrto mjesto".

"Oh, ne!"

U sekundi se pokvarilo raspoloženje menadžera Dejvida Mojesa, koliko fudbalera i navijača Mančester junajteda, koji su u 92. minutu žestoke utakmice 12. kola Premijer lige, u Velsu, ostali bez dva boda nekoliko momenata prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Poslije tuče u kojoj je Vejn Runi trebalo da dobije crveni karton već u 8. minutu, na kraju: Kardif siti - Mančester junajted 2:2 (1:2)!

Strijelac izjednačujućeg gola za Velšane, čiji se stadion umalo nije srušio u tom trenutku od buke i skakanja egzaltiranih fanova, bio je omaleni fudbaler iz Južne Koreje Kim Bo-Kjung koji je ostavljen sam na petercu, pa mu nije bilo teško da glavom pospremi loptu ispod Davida De Hee, čije su noge ostale zakovane za gol-crtu.

Mojes se uhvatio za glavu, važna pobjeda na putu oporavka šampionskih ambicija kluba ostala je na mjestu na kom Junajted nije gostovao decenijama. Vjerovatno bi se sa tog mjesta vratio sa pobjedom da sredinom drugog poluvremena, pri vođstvu od 2:1, nije odlučio da oštru, ofanzivnu postavu otupi izmjenama i praktično počne sa žestokom odbranom svog gola protiv kluba, debitanta u Premijer ligi, višestruko plićeg budžeta.

Kažnjen je surovo, kada više nije imao kada njegov tim da reaguje.

A, njegov tim trebalo je da igra sa desetoricom od 8. minuta, kada je Vejn Runi u jednom "dugačkom" duelu sa Džordonom Mačom odlučio da obostrano povlačenje prekine potezanjem ruke u lice. Udario je igrača Kardifa u punom trku, blago s leđa i prošao nekažnjeno, a samo sedam minuta kasnije postigao je pogodak.

VIDEO

Antonio Valensija presjekao je na 40 metara od gola domaćih jedan očajan pas štopera Kardifa, uputio centaršut prema Ćićaritu Ernandezu, koji nije uspio da smiri loptu, ali je ispalo kao da je petom proigrao Runija, a Mojesovo ubojito oružje uspjelo je da pronađe mrežu uprkos lošem prijemu, zbog kojeg je morao da se okreće oko svoje ose, dribla i šutira kroz tri para nogu - jednu nogu lopta je dodirnula i prevarila golmana Dejvida Maršala - 0:1.

Bio je to jubilarni 50. premijerligaški pogodak Runija koji je postigao u nedjelju, što nikome nije pošlo za nogom. Ujedno, Runi je stigao do 162 gola, pa mu na vejčnoj listi strijelaca Premijer lige legenda Liverpula Robi Fauler bježi jedan pogodak. Alan Širer i dalje je predaleko za Runija, sa 260 pogodaka, dok Endi Kol ima 188, Tijeri Anri 175, a Frank Lampard 169.

Vels se radovao, Frejzer Kembel i ne baš u 33. minutu, kada je u "cool" stilu finiširao razornu akciju Kardifa za 1:1. Dva pasa, sa 70 na 40 i 40 na 20 metara pocijepala su i vezu i odbranu Junajteda, Mač je poslao hirurški precizno dodavanje u prostor između Ferdinanda i presporog Fila Džonsa, Kembel se pojavio sam pred De Heom i rutinski ga savladao, odnosno prvi put postigao gol protiv Junajteda u kom je učio fudbal.

Kembel je ranije ove sezone, u pobjedi Kardifa nad Mančester sitijem (3:2) postigao dva pogotka, a malo je nedostajalo da divnim lob pokušajem u 57. minutu, koji je završio na prečki, polusezonu završi sa četiri gola u mreži mančesterskih klubova.

Junajted je na poluvrijeme otišao sa prednošću zahvaljujući tome što se Kardif zonom branio od kornera. Idealan centaršut Runija iz ugla na petercu je poentirao potpuno usamljeni Patris Evra, glavom za 1:2, a i da nije on prvi stigao do lopte, u punom naletu bio je i Džons.

Drugo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Kardifa, igri Junajteda unazad i nekolicini faulova na granici zdravog razuma. Nijedan od nasrtaja crvenih na crno-plave večeras i obratno arbitar Nil Svorbrik nije kaznio isključenjem, a bilo je materijala.

Posljednju riječ imao je Južnokorejac, koji je postigao drugi gol ove sezone u Premijer ligi.

STATISTIKA
Kardif - šutevi na gol 4/14, posjed lopte 50%
Junajted - šutevi na gol 5/15, posjed lopte 50%

TABELA: Arsenal 28, Liverpul 24, Čelsi 24, Mančester s. 22, Sautempton 22, Mančester j. 21, Everton 21, Njukasl 20, Totenhem 20, Svonsi 15, VBA (-1) 14, Aston Vila (-1) 14, Hal 14, Stouk 13, Kardif 13, Norič 11, Vest Hem 10, Fulam 10, Kristal Palas 7, Sanderlend 7.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC