• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bio je penal za Voždovac"

Sudija Miodrag Gogić oštetio je Voždovac u duelu sa Partizanom, jer nije dosudio penal za "zmajeve" u sudijskoj nadoknadi.

 "Bio je penal za Voždovac" Izvor: MONDO

Ponovo bura u srpskom fudbalu i to opet zbog nedosuđenog penala protiv Partizana.

Crno-bijeli su u nedjelju, u posljednjoj utakmici 13. kola savladali Voždovac na Vračaru 1:0, ali su poslije meča predstavnici Voždovca osuli drvlje i kamenje po sudiji Miodragu Gogiću iz Novog Sada, smatrajući da je mogao da sudi "minimum dva penala" za "zmajeve".

U redovnoj emisiji na Areni sport "Oko sokolovo", član Sudijske komisije FSS Đorđe Žutić ocijenio je da je Gogić pogriješio kada nije sankcionisao igranje rukom Nemanje Petrovića u kaznenom prostoru cno-bijelih u drugom minutu sudijske nadoknade.

"Igrač u crno-bijelom dresu (Petrović) širi ruku da bi zatvorio prostor. Lopta je nezgodno odskočila i došla bi do igrača u crvenom dresu... Ovo je moralo da se sankcioniše kaznenim udarcem. Ne mogu da shvatim sudiju Gogića, koji je bio odlično postavljen, nije mi jasno kako je on vidio i doživio tu situaciju", rekao je Žutić.

Što se tiče ostale dvije sporne situacije, Žutić je ocijenio da je Gogić ispravno postupio.

U prvoj situaciji u prvom poluvremenu kada je Miloš Ostojić startovao na Radeta Veljovića, napadača Voždovca, Žutić je procijenio da taj kontakt nije bio tolikog intenziteta da bi sudija pokazao na kazneni udarac.

Stavio je ogradu da je u toj situaciji najbolje ostaviti to na procjenu sudiji.

"Podržao bih odluku glavnog sudije. Kontakta ima, ali po meni, taj kontakt nije tolikog intenziteta da bi se dosudio penal", rekao je Žutić.

Voždovčani su se žalili i na detalj iz drugog poluvremena kada je poslije kornera za Voždovac lopta pogodila u ruku defanzivca Partizana Vojislava Stankovića na metar, dva od gola.

"Lopta pogađa u ruku igrača u crno-bijelom dresu, dakle nema namjere da odigra rukom. Njegova ruka je bila u prirodnom položaju. Pogledajte igrača u crvenom dresu, koji je želio da je udari glavom, ali ga prelijeće i pogađa u ruku igrača Partizana. Ispravna odluke sudije"
, rekao je Žutić.

Član Sudijske komisije FSS apelovao je na klubove da ne podži tenzije oko suđenja, istakavši da su greške sudija moguće i da se dešavaju svuda u svijetu.

"Mi sve greške sudija gledamo na isti način i za sve klubove, a ne samo u kontekstu jednog ili dva kluba. Bilo je grešaka i na štetu Partizana i Crvene zvezde i sudije su sankcionisane", rekao je Žutić, ne želeći da prejudicira kakva kazna očekuje sudiju Gogića.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC