• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Inter ostao bez pobjede u Bolonji

Volej udarac Žuana Žezusa u 92. minutu završio je na prečki, pa je Inter ostao bez dva dragocjena boda na Renato Dal'Ari. Bolonja se sačuvala - 1:1.

 SERIJA A: Inter ostao bez pobjede u Bolonji Izvor: MONDO

Fudbaleri Intera i 12. uzastopni put otišli su neporaženi sa stadiona Renato Dal'Ara u Bolonji.

Ali, nisu pobijedili.

"Nerazuri" su u 90 i kusur minuta fudbala u nedjelju uveče, u pretposljednjoj utakmici 13. kola Serije A, stvorili dovoljno šansi da zabilježe jednu od najubjedljivjih pobjeda ove sezone, nalik onoj protiv Sasuola (0:7), ali su u Milano vratili mršav bod i propustili šansu da stignu posrnuli Napoli na tabeli.

Najodgovorniji za to je ofanzivni vezista Fredi Guarin, koji je bio sjajan u polju, ali očajan u završnici, a najbliži tome da bude junak, ipak, bio je Žuan Žezus, koji je u 92. minutu, poslije kornera se lijeve strane, uhvatio strašan volej i...

...pogodio prečku! Još zvoni!

Izgleda da je lopta na putu ka mreži dotakla nogu danskog defanzivca Frederika Sorensena, taman toliko da Đanluka Kurći ne bude savladan, odnosno da Žezus ne postigne gol jeseni u Italiji: Bolonja - Inter 1:1 (1:0).

STATISTIKA
Bolonja - 4/9 šutevi, posjed lopte 36%, startova 29.
Inter - 6/22 šutevi, posjed lopte 64%, startova 23

Bolonja je povela u 13. minutu iz prve, i ispostavilo se, jedine šanse u prvom poluvremenu. Lijepu akciju ekipe i lošu postavku odbrane ekipe Valtera Macarija, kaznio je Grk albanskog porijekla i afričkog prezimena, Panajotis Jorgos Kone. On je uplašio novog vlasnika kluba Erika Tohira da će njegov dolazak biti obilježen porazom, a nasljednik Masima Moratija posebno nervozan bio je na poluvremenu, jer je vidio šta je sve uspio njegov klub da promaši.

Prije svih Guarin.

VIDEO 1

"Da je igrao Dijego Milito, danas bi vjerovatno zabilježio lični rekord po broju golova na jednoj utakmici", primijetio je i napisao na Twitteru poznati italijanski novinar Tankredi Palmeri i bio je u pravu.

Milito, kao i Mauro Ikardi, bio je povrijeđen, u špicu je bio samo Rodrigo Palasio, a iza njega djelovao je Guarin, koji je u prvih 45 minuta propustio tri sjajne šanse za gol i pogodio prečku u 45 minutu!

U nastavku, Bolonja se preko Alesandra Dijamantija mogla i do 2:0, a kada nije, mrežu je iskosa sa desne strane, uz malo sreće i "češanje" o noge defanzivaca Bolonje, pogodio Žonatan! To je bio poziv Interistima da krenu u potpunu ofanzivu, Macari je na teren poslao Matea Kovačića umjesto bivšeg igrača Bolonje, Safira Taidera, koji je srećom ostao na terenu sa samo jednim žutim kartonom.

VIDEO 2

BOLONJA (3-5-1-1): Ćurći - Natali, Antonson, Sorensen - Gariks, Krin, Perez, Kone, Morleo - Dijamanti - Kristaldo.

INTER (3-5-1-1): Handanović - Kampanjaro, Rolando, Žuan Žezus - Žonatan, Taider, Kambijaso, Alvarez, Nagatomo - Guarin - Palasio.

"Nerazuri" su krenuli u inicijativu, ali nije vrijedilo. Guarin je propustio još dvije prilike, od kojih je ona u 72. minutu bila iz kategorije "stopostotnih". Koliko on nije imao smirenosti, toliko Žezus nije imao sreće u nadoknadi vremena.

Prvo je Kurći izvadio iz mreže udarac Rolanda glavom poslije kornera, a potom gledao kako Žezus pogađa prečku. Inter je i dalje jedini neporaženi tim u Seriji A na gostovanjima, ali mu je ovo bio četvrti remi na posljednjih pet mečeva van "Đuzepe Meace" i najviše zbog toga i dalje ima bitan zaostatak za Romom i Juventusom.

U naredna dva kola, Macari će pripremati ekipu za mečeve na svom stadionu, protiv Sampdorije i Parme, a onda ide triler serija za "nerazure": Napoli, Milan, Lacio.

REZULTATI 13. KOLA:

Livorno - Juventus 0:2 (0:0)
/Ljorente 63, Tevez 75'/

Sampdorija - Lacio 1:1 (0:0)
/Sorijano 67' - 94' Cana/

Sasuolo - Atalanta 2:0 (0:0)
/Zaza 64', Berardi 67'/

Torino - Katanija 4:1 (2:0)
/Imobile 10', El Kaduri 34', 61', Moreti 59' - Leto 50'/

Udineze - Fiorentina 1:0 (1:0)
/Orto 34'/

Bolonja - Inter 1:1 (1:0)
/Kone 12' - Žonatan 51'/

U ponedjeljak:

Roma - Kaljari (20.45)

U subotu:

Verona - Kjevo 0:1 (0:0)
/Lazarević 92'/

Milan - Đenova 1:1 (1:1)
/Kaka 4' - Đilardino 9'/

Napoli - Parma 0:1 (0:0)
/Kasano 81'/

TABELA: Juventus 34, Roma (-1) 32, Napoli 28, Inter 26, Fiorentina 24, Verona 22, Đenova 18, Lacio 17, Parma 16, Atalanta 16, Udineze 16, Torino 15, Milan 14, Kaljari (-1) 13, Sasuolo 13, Livorno 12, Bolonja 11, Sampdorija 10, Kjevo 9, Katanija 9.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC