• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lejton Bejns završio sa Evertonom?

Fenomenalni lijevi bek Evertona doživio je frakturu palca stopala i predstoji mu najmanje mjesec dana oporavka, a tada će početi zimski prelazni rok.

 Lejton Bejns završio sa Evertonom? Izvor: MONDO

Strašan "Mersisajd derbi" između Evertona i Liverpula, u kojem su gosti dva puta vodili, pa u finišu nekako izvukli remi (3:3), neće po dobrom pamtiti lijevi bek reprezentacije Engleske, Lejton Bejns.

Ujedno, to je možda bila njegova posljednja utakmica u plavom dresu, prije najavljenog odlaska sa "Gudison parka".

Bejns je protiv najljućeg rivala doživio neugodnu povredu, koja teško prolazi i dugo muči sportistu, naročito fudbalera - frakturu palca stopala.

Prve prognoze govore da će Bejns morati da odsustvuje s terena najmanje mjesec dana, što se skoro pa poklapa sa početkom zimskog prelaznog roka u januaru, a još ranije najavljeno je da će Bejns preći u Mančester junajted. On je još ljetos bio "viđen" na Old Trafordu, gdje je želio da ga "povuče" njegov bivši menadžer Dejvid Mojes, ali se to tada nije ostvarilo: otišao je samo Maruan Felaini.

Ipak, Mojes navodno do danas nije odustao od ideje da i Bejnsa dovede u Junajted, gdje Patris Evra dugo nema pravu konkurenciju na poziciji lijevog beka, a engleski mediji najavljuju novu ofanzivu na Bejnsa početkom januara.

Ukoliko je njegov odlazak iz Evertona izvjestan, a ovaj 28-godišnji fudbaler u međuvremenu ne stigne da se oporavi i odigra još neki meč za "karamele", iz kluba će otići sa 258 nastupa u plavom i 24 gola, od 2007. godine kada je stigao iz Vigan Atletika.

Bejns bi sigurno do danas odigrao više od 22 utakmice za Englesku i postigao više od jednog gola da na toj poziciji nije morao da se "pegla" sa Ešlijem Kolom iz Čelsija, koji ima više od 100 nastupa za "Gordi albion".

Inače, Bejns je povredu prsta doživio još u prvom poluvremenu u duelu sa Džordanom Hendersonom, ali je izdržao do 50. minuta, kada ga je zamijenio mladi ofanzivni vezista, na pozajmici iz Barselone, Đerar Delofeu. U narednih mjesec dana, ekipa Roberta Martineza igra protiv Stouka, Junajteda, Arsenala, Fulama i Svonsija i nema sumnje da će Everton patiti za Bejnsom.

Možda je vrijeme da Martinez već sada traži zamjenu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC