• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je u manjoj krizi - Dortmund ili Napoli?

Borusija bez Subotića, Humelsa, Šmelcera, a sve poslije poraza od Bajerna. Napoli bez Hamšika, nakon dva uzastopna neuspjeha u Seriji A.

 Ko je u manjoj krizi - Dortmund ili Napoli? Izvor: MONDO

Liga šampiona se vraća na scenu, a sve oči u utorak uveče biće uprte u "grupu smrti", gdje se Arsenal, Napoli i Borusija Dortmund bore za dva mjesta koja vode dalje, dok je Olimpik iz Marseja odavno prežaljen.

U zanimljivijem meču Grupe F, Borusija iz Dortmunda će na svom stadionu dočekati italijanski Napoli. Meč počinje u 20.45.

Obje ekipe u ovaj meč ulaze poslije poraza u domaćim šampionatima - Borusija je u velikom derbiju izgubila od Bajerna iz Minhena sa 3:0, dok je Napoli u Seriji A na svom terenu izgubio od Parme sa 1:0.

Ako ekipa Jirgena Klopa želi da sačuva šanse za prolaz u "nokaut" fazu Lige šampiona, mora da zabilježi pobjede i protiv Napolija i protiv Marseja. Svaki drugi rezultat značio bi eliminaciju prošlogodišnjeg finaliste najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

"Rekao sam svom timu poslije poraza od Bajerna da imaju pet minuta da budu depresivni i da onda moraju da ustanu i nastave dalje. Želimo da sve sami riješimo u Marseju (u posljednjem meču u grupnoj fazi)", kazao je trener Borusije Jirgen Klop.

Pored izgubljena tri boda, Napoli je u utakmici sa Parmom "izgubio" i Mareka Hamšika, koji se povrijedio i koji će propustiti meč u Dortmundu.

"Nisam bio iznenađen porazom Borusije od Bajerna. Više sam zabrinut zbog našeg poraza od Parme, ali već smo se okrenuli tom meču", rekao je trener Napolija Rafael Benitez.

"Nedostajali su nam golovi protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sutrašnja utakmica mnogo važnija za Borusiju. Moramo, kako znamo i umijemo da pobijedimo Napoli", rekao je golman Borusije Roman Vajdenfeler za sajt Borusije.

Italijanska ekipa je u prvom meču pobijedila Borusiju na svom terenu sa 2:1.

U drugoj utakmici ove grupe fudbaleri Arsenala dočekaće posljednjeplasirani Olimpik iz Marseja. "Tobdžijama" je takođe dovoljan bod na Emirejtsu kako bi obezbijedili osminu finala.

Fudbaler Arsenala Santi Kazorla rekao je da njegova ekipa ne smije da potcijeni Marsej i pored toga što je francuski tim izgubio sve četiri utakmice u Ligi šampiona.

"Glavni problem je što vidim da svi misle da ćemo lako pobijediti Marsej. Oni nisu osvojili nijedan bod, ali biće teško. Moramo da budemo pažljivi da se ne bismo okliznuli i onemogućili sebi plasman u narednu rundu", rekao je Kazorla.

Arsenal i Napoli trenutno imaju po devet bodova u Grupi F, sa tri pobjede i jednim porazom, dok je Borusija na trećem mjestu sa šest bodova.

U prvom meču, koji je igran u Francuskoj, Arsenal je pobijedio Marsej sa 2:1.

"Moramo da shvatimo važnost ove utakmice, jer ako napravimo dobar rezultat automatski idemo u narednu rundu. Ako izgubimo, stvari bi se iskomplikovale, jer bismo onda morali da dobijemo Napoli u gostima", dodao je Kazorla.

GRUPA E

Bazel - Čelsi, Steaua - Šalke

TABELA: Čelsi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2.

GRUPA F

Arsenal - Marsej, Dortmund - Napoli

TABELA: Arsenal 9, Napoli 9, Dortmund 6, Marsej 0.

GRUPA G

Zenit - Atletiko, Porto - Austrija

TABELA: Atletiko 12, Zenit 5, Porto 4, Austrija 1.

GRUPA H

Ajaks - Barselona, Seltik - Milan

TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC