• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelnik Hajduka: "Ajmo, ustaše" je katastrofa!

"To je stvarno katastrofa, moramo osuditi to skandiranje. Ne, ne može se pravdati vikanje: 'Ajmo, ustaše', tome nije mjesto na našem stadionu".

 Čelnik Hajduka: "Ajmo, ustaše" je katastrofa! Izvor: MONDO

Predsjednik fudbalskog kluba Hajduk Marin Brbić osudio je u ponedjeljak neprimjereno navijanje tokom utakmice s Osijekom kada su splitski navijači skandirali ustaške parole.

"To je stvarno katastrofa, moramo osuditi to skandiranje. Ne, ne može se pravdati vikanje: 'Ajmo, ustaše', tome nije mjesto na našem stadionu i volio bih da se na Poljudu navija samo za Hajduk",
rekao je Brbić, prenosi DalmacijaNews.

Utakmicu između fudbalskih klubova Hajduk i Osijek u Splitu obilježilo je u nedjelju uveče neprimjereno skandiranje navijača domaćeg kluba Torcide, koji su orkestrirano uzvikivali ustaške parole, pišu hrvatski mediji.

Dok je sjever tokom jučerašnje utakmnice uzvikivao "Za dom", istočna tribina uzvraćala je "Spremni", a potom i "Ajmo, ajmo, ustaše".


Hrvatski mediji prenose da je takvim navijanjem pružena podrška hrvatskom reprezentativcu i igraču zagrebačkog Dinama Josipu Šimuniću, koji je nedavno pobjedu fudbalske reprezentacije nad Islandom u Zagrebu i plasmana na Svjetsko provenstvo proslavio skandiranjem ustaškog pokliča "Za dom spremni".

Njegov istup osudila je domaća i međunarodna javnost, a zagrebačko državno tužilaštvo podiglo je prekšajni nalog zbog raspirivanja rasne mržnje i kaznilo ga maksimalnom novčanom kaznom od 25.000 kuna (3.250 evra).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC