• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Goriće" Glazgov: Ima li kraja agoniji Milana

Slavni Milan, kojeg šamara ko stigne u Seriji A, putuje u Glazgov na bučni "Seltik park" gdje može da doživi ranu eliminaciju iz Lige šampiona.

 "Goriće" Glazgov: Ima li kraja agoniji Milana Izvor: MONDO

Slavni Milan, sedmostruki prvak Evrope i klub sa 18 titula prvaka Italije, ove sezone osvojio je 14 od mogućih 39 bodova u Seriji A i nalazi se na 13. mjestu, dok je u Ligi šampiona uzeo pet bodova u prethodna četiri kola i sada strijepi od eliminacije.

Utakmicu sezone "rosoneri" igraju u utorak uveče na bučnom "Seltik parku", gdje domaći Seltik ima priliku da zada novi udarac ekipi uveliko smjenjivanog Masimilijana Alegrija, u kojoj prema količini nezadovoljstva prednjači Mario Baloteli.

Dok je Barselona već obezbijedila plasman u osminu finala, Milan nije ni blizu, a treneru Masimilijanu Alegriju ovo bi mogla da bude jedna od posljednjih šansi da sačuva posao.

"Učiniću sve da Milan ponovo počne da pobeđuje u Seriji A, Ligi šampiona i kupu. Nisam još ostao bez ideja, ali razumem bes navijača pošto ekipa nije pobedila tokom prethodnog meseca", kazao je Alegri na konferenciji za novinare u Milanu.

"Rosoneri" u prvenstvu imaju samo tri boda više od Sampdorije koja je u zoni ispadanja.

Ekipa Barselone će u drugoj utakmici ove grupe u Amsterdamu gostovati Ajaksu, a Kataloncima je i bod dovoljan da bi obezbijedili prvo mjesto.

Šansu da sa pozicije broj 1 prođe u osminu finala imaće i Čelsi, koji gostuje Bazelu. "Plavci" menadžera Žozea Murinja imaju i dodatni motiv, jer hoće da se revanširaju Švajcarcima, koji su ih savladali na Stamford Bridžu. U londonskoj ekipi trebalo bi da bude i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

"Idemo tamo da pobijedimo i završimo posao. U decembru nas očekuje mnogo utakmica, tako se da nadam da ćemo u posljednjem kolu Lige šampiona protiv Steaue imati lakši posao", objasnio je Murinjo.

Nemački Šalke gostuju u Bukureštu u drugoj utakmici E grupe, a pobjedom bi, u slučaju da Bazel izgubi od Čelsija stigao do osmine finala.

Madridski Atletiko već je obezbijedio plasman među 16 najboljih na Starom kontinentu, a u ovom kolu gostuje ruskom Zenitu u Sankt Peterburgu.

"Jorgandžije" su u odličnoj formi, prošlog vikenda su savladali Hetafe sa 7:0 u Primeri. Ruskoj ekipi dobar rezultat je prijeko potreban za osvajanje drugog mjesta, pošto trenutno ima samo bod više od Porta. Portugalci u ovom kolu dočekuju debitanta u LŠ, bečku Austriju i ne bi trebalo da imaju problema da stignu do bodova.

GRUPA E

Bazel - Čelsi, Steaua - Šalke

TABELA: Čelsi 9, Šalke 6, Bazel 5, Steaua 2.

GRUPA F

Arsenal - Marsej, Dortmund - Napoli

TABELA: Arsenal 9, Napoli 9, Dortmund 6, Marsej 0.

GRUPA G

Zenit - Atletiko, Porto - Austrija

TABELA: Atletiko 12, Zenit 5, Porto 4, Austrija 1.

GRUPA H

Ajaks - Barselona, Seltik - Milan

TABELA: Barselona 10, Milan 5, Ajaks 4, Seltik 3.

(MONDO/Tanjug, foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC