• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS Zvezdi: Vi govorite o poštenju!?

Fudbalski savez Srbije oštro odgovorio na saopštenje Crvene zvezde, koja je ponovo izrazila nezadovoljstvo suđenjem u JSL i rukovođenjem Savezom.

 FSS Zvezdi: Vi govorite o poštenju!? Izvor: MONDO

Partizan je pobijedio Voždovac 1:0 u nedjelju, u posljednjem meču 13. kola Jelen Superlige Srbije, ali je utakmica izazvala lavinu komentara, kao i saopštenje Crvene zvezde koja se pobunila zbog suđenja i toga što Voždovcu nije dosuđen penal u sudijskoj nadoknadi.

U saopštenju Crvene zvezde, baš kao i na početku šampionata, u negativnom tonu se pomenulo rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije, uz zahtjev da svi odu na kraju jesenje polusezone.

Fudbalski savez Srbije u ponedjeljak je odgovorio Crvenoj zvezdi. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Rukovodstvo FK Crvena zvezda je poslije jučerašnje utakmice 13. kola Jelen Superlige, u kojoj njihov klub nije igrao, već su se sastali FK Voždovac i FK Partizan, izdalo saopštenje za javnost, što djeluje zaista iznenađujuće. U cilju zaštite interesa svih članova domaće fudbalske porodice, Fudbalski savez Srbije izdaje sljedeće saopštenje:

Fudbalski savez Srbije je, na žalost, postao talac FK Crvena zvezda i FK Partizan. Na osnovu brojnih javnih izjava, ispostavlja se da se fudbal u Srbiji igra samo zbog ova dva kluba, a to nikako nije tačno.

U posljednje vrijeme FS Srbije čini sve, a na tom putu dobijamo izgleda lažnu podršku od nekih, da se zauvijek sa naših stadiona iskoreni navijački radikalizam. Ovakvim istupanjem pojedinih klubova u tome se neće uspjeti, jer se samo dodatno rasplamsavaju negativne strasti kod navijača. Takođe, na ovaj način se nikada neće normalizovati odnosi između dva najveća fudbalska kluba u Srbiji.

FS Srbije dosljedno insistira da se počinioci svih grešaka viđenih tokom igre i takmičenja procesuiraju kod nadležnih fudbalskih organa. Tako će da bude i ovaj put. Ukoliko je sudija utakmice Voždovac - Partizan pogriješio, jer nije dosudio penal u određenom trenutku, on će za to snositi predviđene sankcije. U tom cilju, očekujemo hitnu reakciju članova Sudijske komisije Izvršnog odbora FSS.

FS Srbije ne prihvata aboliciju. Ko pogriješi - snosiće krivicu. Tako je bilo, tako će i da bude.

Imali bismo mnogo toga da u vidu komentara kažemo na predočeno u posljednjem saopštenju FK Crvena zvezda. Recimo, bar 50 odsto izrečenog se ponavlja u kontinuitetu i iste redove čitamo u posljednjih 18 mjeseci. Poznati su nam i tvorci tih floskula - ali, bez obzira na sve, nećemo sada da se obaziremo na to, jer ne želimo da dolivamo ulje na vatru.

Hoćemo nešto drugo - hoćemo da smirimo situaciju i stišamo ponovo uzavrele strasti. Sudijske greške su bile i biće sastavni dio igre. Njihovi počinioci su bili i biće kažnjavani. Iznenađeni smo i izjavom predsjednika FK Crvena zvezda Dragana Džajića, jer smo vjerovali da on, za razliku od mnogih, zna šta je suđenje i zna da postoje sudijske greške.

Bolno je tačno da se ljudi iz Crvene zvezde i Partizana uvijek bave suđenjem, skoro poslije svake odigrane utakmice. Podsjećam i njih i javnost da im je FS Srbije svojevremeno ponudio da utakmice njihovih klubova vode sudije iz inostranstva. Oni su tada zajednički odbili taj prijedlog, a vjerovatno iz razloga što su im domaće sudije potrebne za stvaranje alibija za katastrofalno stanje koje imaju u klubovima.

Takođe, podsjećamo nadležne da je praksa i obaveza da se zbog pritisaka na sudije i izjava i djela u tom smjeru, prema pojedincima iz klubova moraju izricati sankcije udaljavanja iz fudbala. Želeći da djelujemo pomirljivo, mi tu opciju do sada nismo primjenili.

Pojedinci iz FK Crvena zvezda imaju najmanje prava da govore, o poštenju posebno. Ovom prilikom ne bismo komentarisali brojne stvari, ali je utisak da je Crvena zvezda posljednji klub koji o tome može da govori. Želimo da podsjetimo javnost na milionske pljačke u Košarkaškom klubu Crvena zvezda i Fudbalskom klubu Crvena zvezda, a koje su zataškane. Pojedinci koji su učestvovali u njima su abolirani, a oni danas dijele lekcije iz poštenja i morala.

Sve to predstavlja zamjenu teza, a po onoj narodnoj "Drž'te lopova!" - lopovluk je za pojedince iz FK Crvena zvezda i život i njihovo zanimanje.

Na ponovljeni zahtjev FK Crvena zvezda, a iznošen u dugom periodu iza nas, vezanom za odlazak predsjednika FS Srbije Tomislava Karadžića sa te funkcije, ističemo da će do toga jednog dana doći. Ali, to nikako ne podrazumijeva dovođenje FS Srbije u poziciju u kojoj se nalazi njihov klub u ovom trenutku niti dozvolu da uzmu pištaljku i sude na utakmicama".

(MONDO, foto: Goran Sivački, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC