• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TK FSBiH: Igraće se za vikend

Utakmice 19. kola Premijer lige BiH neće biti odgođene zbog snijega i igraće se ovog vikenda. Moguće samo pomjeranje mečeva za nedjelju, kažu u FSBiH.

 TK FSBiH: Igraće se za vikend Izvor: MONDO

Predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH Miodrag Lale odbacio je mogućnost da ova komisija odgodi  posljednje jesenje 19. kolo Premijer lige BiH sve do proljeća i najavio da će se mečevi igrati ovog vikenda.

Lale kaže da bi prema vremenskim prognozama u svim dijelovima BiH snijeg trebao prestati padati tokom četvrtka, ali i da se ne očekuju nove padavine do konca predstojećeg vikenda.

"Ljudi u klubovima imaće vremena da pripreme terene. Jedino, ukoliko bi došlo do novih većih padavina mogli bi preispitati odluku kada igrati utakmice 19. kola", rekao je Lale za klix.ba.
On je istakao da Takmičarska komisija FSBiH nema pravo prebaciti 19. kolo u proljetni kalendar takmičenja, već da to mogu učiniti samo Izvršni odbor NSBiH i Odbor za hitnost kojeg sačinjavaju predsjednik Elmedin Begić, potpredsjednici Ivan Beus i Darko Ljubojević, kao i generalni sekretar Jasmin Baković.

"Odluku o odigravanju 19. kola u jesenjem dijelu šampionata ljetos je donio IO i samo je članovi fudbalske vlade BiH mogu poništiti, te eventualno donijeti novu po kojoj bi 19. kolo bilo prebačeno za proljeće", tvrdi Lale.

Ipak, i da žele 19. kolo prebaciti za proljeće članovi IO, prema Statutu NSBiH, morali bi zatražiti u pismenoj formi i mišljenje Komiteta za takmičenje NSBiH.

"Sutra je sjednica Izvršnog odbora. Da misle odgađati 19. kolo do sada bi tražili naše mišljenje. Dakle, ni sa njihove strane ne bi trebalo biti nikakve odgode", rekao je Lale, što potvrdilo i nekoliko članovi Izvršnog odbora NSBiH.

U posljednjem jesenjem 19. kolu Premijer lige BiH trebali bi se sastati: Mladost (Velika Obarska) – Olimpic, Vitez – Radnik (Bijeljina), Travnik – Zrinjski, Zvijezda (Gradačac) – Slavija, Rudar Prijedor – Široki Brijeg, Velež – Čelik, Željezničar – Borac (Banja Luka), Sarajevo – Leotar.

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC