• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja poručio ekipi: Dobijate novac do 7.12.

Predsjednik Crvene zvezde poručio je igračima da će zaostale zarade dobiti prije posljednje utakmice u polusezoni.

 Džaja poručio ekipi: Dobijate novac do 7.12. Izvor: MONDO

Egzodus fudbalera iz Crvene zvezde, koji je klubu uskratio ogromne prihode, neophodne na putu oporavka iz finansijske dubioze, traje već godinu dana.

Posljednji slučaj u nizu, zahtjev za raskid ugovora koji je preko menadžera Raja Božovića dostavio standardni Marko Vešović, natjerao je čelnike posrnulog kluba da hitno reaguju, jer su i sami svjesni da Crvena zvezda ne smije sebi da dozvoli da nijedan jedini igrač ode bez obeštećenja.

Pa, čak ni Filip Kasalica, koji je između redova nagovijestio da bi i on mogao putem kojim su krenuli mnogi tokom 2013. godine.

"Večernje novosti" u broju od četvrtka navode da je predsjednik kluba Dragan Džajić u srijedu prije treninga posjetio "svlačionicu" i igračima poručio da ne kreću Vešovićevim putem, već da se strpe jer će klub uraditi sve da im nadoknadi dio zarada do posljednje utakmice u polusezoni, odnosno 7. decembra.

Tim povodom oglasio se i generalni sekretar kluba Miodrag Zečević, koji je u izjavi za "Večernje novosti" rekao:

"Situacija je takva da ne može da se riješi za deset dana. Problemi su ozbiljni, a veliki dugovi su naslijeđeni. Tačno je da svaki nezadovoljan igrač može da traži raskid, ali oni su u toj istoj poziciji bili i kad smo mi došli u klub", objašnjava generalni sekretar Zvezde Miodrag Zečević.

"Sa svim igračima se razgovara na mjesečnom nivou i u dogovoru s njima izmirujemo obaveze, a ne paušalno".

Na pitanje o tome da li će i kako Zvezda pokušati da riješi problem s Vešovićem i eventualno nađe kompromis s njim i njegovim agentom Rajom Božovićem, Zečević je odgovorio slično kao i sportski direktor Zoran Stojadinović dan ranije:

"Vešoviću je za prethodnih osam mjeseci isplaćeno 111.000 evra, što nije malo. U zahtjevu za raskid navedeno je neispunjavanje obaveza iz ugovora, ali bih se zapitao da li tu ima i drugih motiva. Kako bilo, Upravni odbor će razgovarati i o ovoj situaciji", rekao je Zečević.

"Na listi fudbalera kojima se najviše duguje prednjači Darko Lazović, čija potraživanja sada iznose više od 400.000 evra! Njegov menadžer Milan Bogdanović uvjerava da, bar zasad, Zvezda neće ostati bez igrača s najvećom procijenjenom vrijednošću. Pored Lazovića, koji se oporavlja od operacije, Bogdanović vodi brigu i o karijerama Mrđe, Mijailovića, Ožegovića, a kao posrednik zastupa i interese Daude", pišu "Novosti".

"Razgovarao sam sa čelnicima Zvezde koji su obećali da će uskoro isplatiti dio dugovanja. Moji klijenti su generalno zadovoljni i garantujem da nijedan neće podnijeti zahtjev za raskid do posljednjeg jesenjeg kola. Šta će biti poslije, ne mogu da tvrdim. Igrači će sami odlučiti, vjerovatno u skladu s tim kako klub bude ispunjavao obaveze. Oni shvataju situaciju i ne žele da je otežavaju, ali ipak, od ljubavi prema Zvezdi ne može da se živi", kaže Bogdanović.

Još jedan menadžer koji ima svoje štićenike u prvom timu Crvene zvezde, Stevan Miković, kaže da Jovan Krneta i Aleksandar Kovačević ne razmišljaju da putem tužbe napuste klub. Četvorica igrača koje Miković zastupa, Filip Stojković, Slavoljub i Dragoljub Srnić i Srđan Mijailović, ljetos su napustila klub raskidom ugovora, odnosno uplatom FIFA obeštećenja za školovanje igrača.

"Situacija može da se drži pod kontrolom do jednog momenta, ali ne stalno. Zvezda mora da izvršava obaveze prema igračima ili da nađe drugo rješenje, kao što je ponuda revizije ugovora svima. Ako ne mogu da izdrže neka lijepo kažu igračima kakvo je stanje i ponude ono što mogu da ispune, pa kome to ne odgovara neka daju papire da ide. Ovako, dug je sve veći i biće sve teže"
, kaže Miković.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC