• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Penaldžija Arturo, i veliki Pirlo se sklonio

Arturo Vidal postigao je prvi het-trik za Juve u Ligi šampiona od 2000. godine, s tim da je dva gola postigao sa bijele tačke.

 Penaldžija Arturo, i veliki Pirlo se sklonio Izvor: MONDO

Možda je bilo realnije da Aleksis Sančez iz Barselone postane prvi Čileanac koji će postići het-trik u Ligi šampiona, kada to već nije uspio Ivan Zamorano ili Frenklin Salas, ali...

...uradio je to Arturo Vidal.

Jeste, dva od tri gola u važnoj, prevažnoj pobjedi Juventusa nad Kopenhagenom (3:1) postigao je sa bijele tačke, a tek treći iz igre, glavom, ali Vidal je potvrdio da se izborio za status prvog fudbalera "Stare dame" u konkurenciji jednog Andree Pirla.

I izvođača penala, a to nije mala stvar, jer je svima poznato kakav je majstor fudbala Pirlo.

Juventus je jednostavno morao da pobijedi neugodne Dance, koji su im pomrsili račune u prvom susretu, u Kopenhagenu. Početkom drugog poluvremena iskusni Olof Melberg poravnao je na 1:1, kada je svima na "Juventus Areni" zastala kost u grlu, ali je potom Eriksen dosudio i drugi penal za Juve, a Vidal i drugi put bio precizan.

Iako je Juventus kroz istoriju često bio povezivan sa nečasno dosuđenim penalima u svoju korist, ovog puta oba su bila opravdana, a "tačku na i" stavio je ponovo Vidal, lob udarcem glavom.

Njemu je to bio peti gol u Ligi šampiona ove sezone, nakon što je tresao mreže i Reala i Galatasaraja. Zanimljivo, i Realu i Galati, Vidal je dao golove sa bijele tačke!

Čileanac je postao prvi strijelac het-trika za "bjankonere" u Ligi šampiona, još od kada je to uspjelo legendarnom Filipu Inzagiju, davne, davne 2000. godine.

Ukoliko Juventus prođe u osminu finala Lige šampiona, Vidal će imati priliku da obori rekord Lionela Mesija po broju golova sa penala u jednoj sezoni (4). Sada su izjednačeni, s tim da je Mesi svoj rekord postavio u sezoni 2011/12.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC